Rôzne

Prosba hlavne od žien/dievčat z Anglicka

monika29875 - fotkamonika29875, 1. októbra 2012

Prosím vás napíšte mi čo používate namiesto Palmarin, Cera, pripadne
Hera.V jednom recepte som našla , že tam má ísť Palmarin - ja by som
dala nesolene maslo.....,ale nie som si istá.
Poraďte mi prosím :/

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Daj klasické maslo, bude to oveľa chutnejšie a zároveň sa vyhneš aj umeline.
elbarca
@monika29875 precitaj si v diskusii " co je to smetol" a tak si vytvor vlastny nazor a kup si radsej M A S L O, palmarin, cera, neurobia kolac lepsim ani chutnejsim, iba jedovatejsim a priblizis sa tak kupenskym kolacom z obchodnych retazcov a priemyselnej vyrobe, bez fantazie a nizkym nakladom... nechcem byt mentor, a tlacit ti kaleraby, ale zabudni v dobrych kolacoch na heru a palmariny a smetoly... naozaj, dobre cukrarne opustaju toto svinstvo a stare matere by sa obracali v hrobe co to jeme, aj polevy na kolace su s maslom vyborne, cera sa da nahradit za kvalitu... prirodzenu, ved to budes jest aj ty a kreativita v receptoch nezaskodi, mnozstvo je take iste ako pise autor receptu, nic sa tym nepokazi, ba naopak vylepsis kolac a o to predsa ide...
monika29875
nika1445 dakujem za radu,ale Polskym vyrobkom akosik neverim :(.
A ostatnym dievcatam dakujem Tiez i ja pouzivam Len maslo, ale kamaratka na bombardovala co ma pouzit na miesto Palmarinu :))
cupcake
Prosim ta nepouzivaj ziadne tie Hery.......a ine nahrazky, maslo je prirodne, nic nepokazis, len pridas tomu vybornu chut.
sracz
Hi, cio, ahoj a sevas_te žienky a dievčence v UK a priľahlých dedinách! Maslo, maslo, maslo a ešte veľa razy MASLO! Podľa slov mojich čarovných predkov po praslici - babičky Lady Ann a mamky Aňucu - Feričku s maslom vera nič nepobabreš! Pripájam sa k zástupu mojich vážených, ctených a milých predrečníčiek, only maslo! -:)))))))
izabella929
Keď som sem začala pridávať pečené zákusky, používala som stále Heru, až do vtedy, keď ma jedna varecháčka upozornila na to, že by ten zákusok bol oveľa lepší, keby som do plnky použila MASLO...od toho dńa už používam iba maslo a verte , či nie, zákusky sú vynikajúce a úplne iná chuť-nie umelá.. ďakujem varecháčke, ktorá ma na to upozornila...
tothka
Aj keď nie som v UK, rozhodne doporučujem použiť radšej maslo. Nič nedá koláčom a hlavne krémom lepšiu chuť ako práve čerstvé maslo.
lusinkab
....no ja pouzivam len nesolene maslo ale v UK som par krat kupila namiesto masla do kolacov margarin STORK ale ten co je zabaleny ako klasicke maslo,na obrazku mas tusim kolaciky a plnky a je tam napisane ideal for baking :-) (presny obal si nepametam kedze som presla z UK na viac teplejsie miesto) no a namiesto cery som skusala davat Lard ale nie je to ono ..........naj naj naj je vsak klasicke nesolene maslo (alebo urobit vlastne maslo z double cream :-) )
nbert
Urcite maslo, tiez som v UK a ani neviem ci tu take odpady ako hera cera vobec predavaju. Pozri sa na zlozenie, musi to byt ciste, 83%-ne maslo. Ak chces kvalitu tak Irske maslo postaci, ak chces ist do extremu, Francuzske maslo z Normandie je ultimatne.
marianne
Ja som kupovala v UK maslo znacky: Yeo Valley organic unsalted.Bolo uzasne.
marianne
toto je síce obal z tvrdého syra,ten tmavozelený,ale v rovnakom balení je aj maslo.Podľa loga spoznáš.

monika29875
Dakujem vsetkym , ja osobne tiez pouzivam maslo a davam ho do kazdeho kolaca, ale pytala som sa iba preto lebo kamaratka sa ma pytala a neverila mi. Tak som jej dala precitat , co ste mi napisali :)
zornicka5
Pozor, Cera nie je ako Hera, Palmarin alebo Helia. Tie sú náhradou masla....Cera je stužený pokrmový tuk, ktorý sa nepoužíva do koláčov ale najmä na polevy (najmä na čokoládové, aby rýchlo a dobre stuhli).
cibi
Mile zienky,hladala som radu,cim nahradit ,stuzeny pokrmovy tuk ako je cera, ale bohuzial,ziadna odpoved... Namiesto toho sa tu rozvynula diskusia o tom ,o kolko je lepsie maslo nez,rastlinne tuky,co Ja viem od mala, a pouzivam maslo a na varenie mast,Olej jedine obcas olivovy aj ten len do salatou,nie na varenie a pecenie. ALE cokoladu som stale zvykla rozpustat v Cere alebo podobnom stuzenom pokrmovom tuku,co nema nic spolocne s herou a smetolom a kadejakym inym rastlinnym tukom.Maslo sa neda pouzit ani na spicky a ani na suhady,ani na nic kde ma rozpustena cokolada byt znova tvrda,pevna. No i tak vam vsetkym DAKUJEM !
haji
@Cibi (19.12.2017 08:50)
Na špicky nevím, ale na šuhajdy a nebo polevu kokosový olej, kokosové máslo. Nemám vyzkooušeno, ale obecně to teď "lefí". V Anglicku by to neměl být problém sehnat. Pravda, tak tuhé jako ztužený pokrmový tuk to nebude, ale je to nejblíž.
2010
@Cibi (19.12.2017 08:50)
Netreba NIC len mikrovlnka a mas znova tuhu cokoladu vola sa to po anglicky tempering , slovenske slovo neviem.



honestka
@Cibi : Mozno najlepsie by ti posluzilo nieco take, co pouzivali stare recepty do Pripravy cesta na PIE pokial neprisli do mody tieto nove trendy. Ak mas moznost v euro DELI kupit:
1/ Normalnu vytopenu bravcovu MAST;
2/ LARD;
3/ Vegetable SHORTENING / taketo nazvy su u nas - Canada/;

Inac ti dobre poradil 2010 - to je max. osvedcena technika na BEST tvrdu a hlavne NE-lamavavu coko ked potrebujes, a na YT najdes aj recepty, ktore ti ukazu tradicny postup s dokonalou teplptou /aj pouzitia teplomeru/, aby sa ti cokolada mezrazila.
Takze good luck a verim, ze sa ti nieco podari najst aj v UK, lebo v anglicky hovoriacich krajinach tieto vyrobky existuju aj ked v kazdej krajine mozno pod inym nazvom.
katka78
@2010 (19.12.2017 11:22) slovensky takmer rovnako.. temperovanie čokolády.. aspoň ja to poznám tak.