Varenie

Problemcek

jankagregusova - bez fotkyjankagregusova, 13. novembra 2014

Ahojte zeny mam taky mensi problem pop prestahovani do noveho bytu si neviem zvyknut na novy plynovy sporak stale mi horia utierky mozem horak znizit aj na minimum a po chvilke miesania uz citim aromu a uz hasim v umyvadle chnapky to iste neviem ci som len ja tak blba ale sa to este niekomu stava dakujuem za odpovede.

@zareaguj


Diskusia k téme

aroooo
no skrátka nádobu budeš musieť pridŕžať chňapkou-utierkou tak, aby netrčala v jej dolnej polovici, veľa zdaru.
zolik
vymenit plynovy sporak za elektricky ;-)
viera1
Ja mám novú kuchyňu so vstavanými spotrebičmi a varná doska má väčšie horáky,takže po zapálení plynu okamžite sťahujem na polovicu (a podľa dna hrnca aj menej).Ak ti chytí chňapku,znamená to,že plyn ti horí viacmenej mimo dna a okrem nebezpečenstva ohňa míňaš plyn zbytočne.Nesmieš vidieť zboku plameň,máš to zle nastavené.Musíš to sledovať a stiahnuť plyn.Naučíš sa to,len buď opatrná.
tiginko
problémček možno bude, že máš malý hrneček a veľkú chňapku :-)
evanaaa
Ja mám zo starých už zodraných uteriek nastrihané kusy, poskladané a tymi chytám ušká hrncov, ale tiež sa mi stalo, že sa mi chytili, treba dávať pozor, aj na ten plameň, dobre to vysvetľuje aj @viera1 , plameň nemá byť väčší než nádoba, treba vedieť aj hospodárne variť. Chňapku používam len vtedy, keď beriem hrniec z plameňa.
micanela
ja si plynovy sporak neviem vynachvalit, je to len otazka zvyku.
v predoslom byte som mala krasny dizajnovy cierny sklokeramicky sporak... akurat, ze ked som napr. varila cestoviny tak som vodu na ne varila v konvici lebo sporaku to trvalo nekonecne dlho.
jankagregusova
Ja tomu chapem ale stale sa mi nejako nedari mozem utierku poskladat ako kolvek a aj tak mi vzdy trosku chyti asi som nepozorna alebo blbo navyknuta. vam nikomu nehoria utierky?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Mokrá handra a nič vám nezhorí, oh ....
methi
A preco pridrziavas hrnce na sporaku utierkou? To tak silno miesas?? Ved drzadla na hrncoch nepalia, ci mas nejake starsie hrnce?
jeka
Zavolaj do plynárni,nech ti pošlu mechanika ,aby ti upravil tlak plynu na horakoch,možeš mať na nich väčšie dýzy ,a tým je väčší oheň .
evanaaa
@methi , Miška, aj ja mám "pálivé" uchá na hrncoch, ony sú z rovnakého materiálu, a aj tie moderné, nerezové, teflónové alebo iné, nepriľnavé myslím že nemajú chrániče na držiakoch. Inak, prijala by som (aj panvice), aby som mohla nádobu, v ktorej varím, dať aj do rúry.