Varenie

"prepadnuty" vrch chlebika

janinne123 - fotkajaninne123, 10. januára 2014

Dobry vecer, skusala som par receptov na chlebik z pekarne
odtialto a v podstate nam vsetky chutili a boli vydarene az na jednu
vec. Chlebiky vzdy krasne nakysli ale ked sa zacal piect na kazdom
sa mi prepadol vrch chlebika tak v strede ako keby do misky. Nebol
inak ani zrazeny ani inak pokazeny. Nevie mi niekto poradit cim to
je?

@zareaguj


Diskusia k téme

janinne123
Dakujem pozrem to. Mam zatial len na vyskusanie pozicany Sencor sbr930ss 230v 600w.
janinne123
Med som nedavala ani do jedneho z receptov tak uz fakt neviem :-( je to sice len vzhlad ale aj tak ... ;-)
vanilka111
mne sa prepadaval,ked som ho nechala vykysnut az nad okraj pekarne,pretoze ked zacne zohrievat na pecenie,este stale kysne. ja uz peciem chlebik v rure,ale kym som pekavala v pekarni,obchadzala som program tak, ze som najskor zvolila program miesenie+kysnutie. a to som este odsledovala posledne miesenie a po nom sm vybrala haky, zarovnala a nechala kysnut,po vykysnuti pod okraj formy,som program vypla,lebo niekedy kyslo rychlejsie a potom uz som zapla program samotneho pecenia. bolo treba trocha to sledovat,ale zvykla som si a aj usetrila hodinu programu a chlieb bol dobry,ale nie ako bochnik tvarovany rukami a laskou ako z rury. tak ked sa po styroch rokoch vypiekla,novu uz som nechcela. a este to moze byt aj riedkym cestom,malo by byt skor tuhsie :-)
gordonko
...skús suroviny vymiešať ručne a upeč v trúbe 230 °C prvích 15 minut a potom 190 °C na 30 minut ..... pohár vody do trúby a ked znižuješ kukni akú farbu má chleba ...ak je tmavší daj naň alobal
nadia56
uz je tu diskusia na tuto temu,pozri,mozno najdes tam odpoved
danka21
Tych pricin moze byt viac. Prilis tepla voda, prilis vela vody, prilis vela drozdia, nevhodny program......
fineliving
mne sa chlebík prepadol vtedy, keď som použila teplé tekutiny. teraz používam vodu, rovno pustenú z vodovodu a mlieko vybraté z chladničky, bez akéhokoľvek zohrievania.
ospravedlňujem sa za neskorú reakciu :)