Obchody a ceny

Predaj medovníkových domčekov

miriamka213 - bez fotkymiriamka213, 8. januára 2015

Ahojte, Milujem piecť rôzne zákusky a cez tieto sviatky som skúsila medovníkové domčeky. Urobila som viac a darovala mojim starým rodičom, rodičom, atď.. no potom sa mi začali ozývať cudzí ludia že mi za to aj zaplatia ak im urobím na ďalšie Vianoce. Chcela som sa spýtať kolko si môžem dovoliť vypýtať ak by som sa tomu chcela normálne venovať že ich budem predávať na objednávku. Ak máte niekto nejakú skúsenosť alebo kolko by ste vy boli ochotné zaplatiť. Pridala by som aj fotografie no asi sem sa to nedá alebo som teda zatial nato neprišla. Ďakujem za každý komentár, pekný večer .

@zareaguj


Diskusia k téme

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@miriamka213 , tak tu ti nikto na to neodpovie. Prečo? lebo nevidíme čo si vytvorila, aká je veľká a ako je zdobená. Tu môžeš vložiť svoj recept, postup a foto. Skús na artmama.
jamaja
čo tak si vykalkulovať cenu=spočítaš si cenu všetkých ingrediencií+ cenu elektriny, plynu spotreb. na pečenie + čas, ktorý si pri vytvorení týchto perničkov strávila x hodinovú sadzbu práce cukrára (ja si typnem cca 5 €/hod) a toto všetko vydeliš počtom domčekov, ktoré si vyprodukovala....
orientačne by ti to malo pomôcť (a to som nepočítala alikvotnú časť poplatkov za nemocenske, zdravotné a dôchodkového poistenia, daň, DPH)
marikafil
neviem, prečo by si mala do diskusie pridávať recept na medovníkový domček, ako radí @esi. ale naozaj je dôležité vedieť, koľko by Teba stála výroba takých domčekov, lebo záleží na veľkosti - v obchodných reťazcoch mali také mini chalúpky po 4-5 eur, na vianočných trhoch som videla riadny domček asi tak 20x30x30 aj s medovníkovou podložkou a ten bol za 25 eur. pred Vianocami ešte zvyknú v IKEA predávať upečené diely na domčk, tuším boli po 5 eur, tie sa len dali dokopy a vyzdobili - to bol dobrý tip pre tých, ktorým pri pečení zostali bielka z vajec. takže ja sa prikláňam k návrhu @jamaja. držím palce
rulik
porátaj náklady na suroviny, energiu a pripočítal Tvoje úsilie, na koľko si ho ceníš, základ by mal byť aby si neprerobila
evanaaa
@miriamka213 , popros @redakciu , aby ti sem foto vložili, bolo by dobré vidieť, ako domček vyzerá, takto sa práca na ňom odhadnúť nedá, ale keď pozerám tu na tie uvedené ceny, tak by som povedala, že hádam tých 10€ za kus. Lebo doma robené cesto je niečo iné, ako to kupované.
gubics
Každá reštaurácia, alebo cukrárenská výrobňa má človeka, ktorá(ý) robí cenovú kalkuláciu. Nemôžu dať predsa na trh (do prevádzky) výrobok ktorému neurčili cenu. Skús sa poinformovať medzi svojimi známymi, či niekto nemá v takomto zariadení nejakú známosť, a tam získať informácie. (Kedysi na to existovali tzv. normy, ale teraz neviem)