Na Vareche som našla recept na jablkový koláč z lístkového cesta a veľmi som sa naň tešila. Pridržiavala som sa postupu, rúru som vyhriala na požadovanú teplotu, šupla som tam koláč, dvierka som otvorila až po 20 minútach, keď som koláč vyberala a ako lístkové cesto to nevyzeralo :-(
Čo všetko treba pri pečení lístkového cesta dodržiavať? Lebo, ak mi niekto neporadí, navždy naň zanevriem.
Skús na začiatok niečo jednoduché - napríklad len vyvaľkať lístkové cesto, potrieť ho rozhabarkovaných vajíčkom, posypať syrom a sezamom. Pokrájaj na pásiky, poukladaj na vymastený plech a daj piecť. Skús na 170 st. C. Občas skontroluj. Budeš vidieť ako cesto krásne rastie a tmavne - skrátka, povedané slovami užívateľa @jarco , metódou pokus-omyl na to prídeš a už nebudeš mať dôvod sa lístkovému cestu vyhýbať...
Aj si ten koláč ochutnala? Bol spodok nedopečený?
Ale páči sa mi tvoja verzia s dopredu upečenými plátmi a koláču aj cestu dám ešte šancu.
Ale najbližšie skúsim minúť jablká v rýchlom jablkovom koláči tomto varecha.pravda.sk/recepty/rychly-jablkovy-kolac/480-recep...
a dúfam, že sa už nič nepobabre :-)
varecha.pravda.sk/recepty/obrateny-jablcnik/2383-recept.h...
Jeden čas sme ho doma robili takmer každý víkend, doporučujem :-)