Obrátený jablčník

58vlasta - bez fotky58vlasta, 1. novembra 2009

Tento zákusok u nás nemá podporu, nikdy dlho nevydrží, totiž hneď je po ňom...aby nezavadzal v chladničke. Ešte by sa náhodou pokazil?...

20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

5
250 g
350 g
10 lyžíc
10 lyžíc
1
8-10 ks
1-2 lyžice
1-2  lyžičky
200 g
čokoládová poleva:
100 g
100 g
1/2 sáčka
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Na plech dáme alobal, aj na boky,potrieme maslom. na alobal dáme jablká: nastrúhané , ochutené - cukor, vanilk. cukor, škorica a posypeme pomletými orechami.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva, vymiešame , vylejeme na plech s jablkami a dáme piecť asi 20 - 25 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí preklopíme na dosku, stiahneme alobal a polejeme čokoládovou polevou. Rozpustíme maslo, pridáme ostatné prísady, chvíľu miešame,aby sa zmes spojila a polejeme jablčník. Namiesto orechov môžeme dať strúhaný kokos alebo džem.

Diskusia k receptu

evas13
Práve včera som ho robila a pridala som do neho rozmiešaný tvaroh s jedným vajcom, rozotrela som ho po jabĺčkach a postupovala som v klasickom postupe. Je fantastický.
58vlasta
Vyskúšam aj túto kombináciu, veď tvaroh je dobrý. Ja som robila v sobotu strechu z BB keksov...tiež s tvarohom, človek ani nemá kedy vyskúšať všetky tie dobroty.
haston
robieca sa to aj tak, že sa na spodok dajú rozdrvené piškóty a na ne jablká. jablká sú chutné v každej úprave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia