Rôzne

Pravda o potravinách

sovka62 - fotkasovka62, 20. decembra 2016

V dnešnej Pravde som natrafila na rozhovor s profesorom Badom pod názvom "Vianoce nie sú hody". Skoro som ho prehliadla, myslela som, že to bude niečo o tom, že Vianoce strávime o suchom chlebe a vode, ale keď som sa začítala, padala mi sánka. Samozrejme, niektoré veci, o ktorých hovorí, sú známe, ale nikdy som sa nestretla s takým podrobným popisom toho prečo a ako niektoré potraviny škodia. Inštinktívne už dosť dlho používam suroviny a varím tak, ako radí, ale až teraz som na 100% presvedčená, že to robím správne.
Ak chcete, prečítajte si, nemusíte utekať do novinového stánku, článok som našla aj na www.pravda.sk. Link pridať neviem, možno niekto šikovnejší pridá, aby sa to dalo otvoriť rovno tu.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Ďakujem, @kukulienka , máš pravdu, mňa šokoval hlavne pokles úmrtnosti v Dánsku a porovnanie s nami. Ale keď si uvedomím, že na výrobu napr. keksov, napolitánok, zmrzliny a pod. sa používajú tie najlacnejšie margaríny a ľudia to kupujú a jedia, už sa tak veľmi nedivím. Za seba môžem napísať, že si radšej obyčajnú domácu kysnutú buchtu s domácim lekvárom, alebo jednoduchý trený koláč, napr. také fornetti som ochutnala raz v živote a pripadali mi hnusné.
kukulienka71
@Sovka62 (20.12.2016 14:00)

často len šok ( v lepšom prípade pri čítaní novín, v horšom pri kolapse), donúti ľudí zmeniť staré zaužívané návyky :-( snažiť sa je málo, treba pomoc kompetentných, tak ako to bolo v Dánsku, aby sa výsledky odzrkadlili celoplošne. Tiež sa vyhýbam kupovaným sladkostiam a stále mám čo zlepšiť, ale najviac ma rozčúli, ak deti pri akejkoľvek príležitosti na akciách dostávajú balíčky s lacnými sladkosťami:-(
nadia56
V stredu 30. marca 2016 sa v Aule Univerzity Komenského v Bratislave uskutočnila profesorská prednáška - Viliam Bada





martamm
@Sovka62 (20.12.2016 14:00)

Suhlasim s Tebou, ja osobne by som nikdy nezjedla kupovane keksiky, oplatky a neviem co este, sama si radsej upeciem zdravu sladkost.
kuchticka
Mila @sovkaEvka , Ja tieto zistenia viem uz dlhsi cas- ved mam na to vek :)..nekupujem a nic nejem z tychto "smejdov" ako sa to hovori u nas v Cesku. Zrovna ako ty - radsej si dam robotu abych nieco upiekla doma, najma ked pridu na navstevu deti. Ja uz tie sl;adkosti obmedzujem.
1x jozka2
rulik
@Kimlo ja keď som bol v rokoch 1972-1976 v BB na gymnáziu, tak nejaký Dr. Viliam Bada nám robil zubára-inak bol kulturista, takže trhanie zubu bolo bezproblémové