taliansky kuchar pripravoval rizoto a podlieval vyvarom z
praskoveho bujonu, len pridal za lyzicu do vriacej vody a zamiesal,
vyborne sa mi to zdalo, lepsie ako kocky, lebo sa dalo pridat prasok,
alebo vody dat viac...
u nas som to nevidela, nejedna sa o rozne vegety, to urcite nie... je
to dostat niekde u nas???
vase skusenosti s masovymi bujonmi...
Používam aj slepačí a zeleninový, vegetu nepotrebujem. To množstvo glutamanu na toľko porcií nemôže byť škodlivé -môj názor.
najviac sa mi pozdava odpoved od ubky, velmi pekne dakujem...
btw. mne jedla s bujonom ani nechutia. radšej vegetu ako bujón. neviem ci to je len eckami. ale asi je to tym ze som vyrastal na kuchyni kde sa bujón nepouzival. a som zistil ze správne prisady vedia bujón nahradiť.
www.sme.sk/c/4181303/glutaman-sodny.html...
www.bioobchod.cz/bujon-polevkovy-bio-bez-glutamatu-a-sol...