Varenie

Praskne vždy plát

domci4 - fotkadomci4, 27. novembra 2011

Nie som ešte skúsená s robením rolády. Robila som túto
 varecha.pravda.sk/recepty/gastanova-rolada-...

fotorecept/20766-recept.html od Varecháčky, prvý krám som
nedala rovnomerne cesto ale praskla len trošku keď som ju odvinula
a potom? som ju robila znova a praskla veľmi, ale nejako som to
ešte zachránila... čo robím zle?

@zareaguj


Diskusia k téme

sladkacokolada
domci ja tam nevidím žiadnu gaštanovú roládu, keď si kliknem na link , tak ma hneď hodí do receptov. neviem aké suroviny si použila, ale myslím, že máš málo tekutiny, niekedy stačí pridať lyžicu vody.
sladkacokolada
domci , ešte si ju mohla vysušiť pri pečení, ak si ju dlho piekla. zhruba takto: keď pečieš roládu zo 4 vajec, pečieš na 230°C- 7minút.
ainy
S receptami nemám až takú skúsenosť, ale mňa mamka naučila, že upečený plát na roládu mám ešte bez plnky zvinúť keď je ešte teplý. Potom vychladne, nepraskne a keď sa naplní ostane dobre tvarovaný.
tatranka
@ainy má pravdu.Dobre ti radí.Plát peč na pečiacom mastnom papieri,alebo na pečiacej fólii.Plát po upeční stoč aj s fóliou a zabaľ do čistej utierky.Plát takto vychladení odvlhne a nadobudne tendeciu sa stáčať.Potom po naplnení a stočení,ti už nepraskne.
majo51
Skús odrezať kraje,tam to väčšinou praskne a uteká to ako očko na pančuche.Kraje sa dávajú do guličiek.
letisia
Pečiem rolády niekoľko rokov podľa rovnakého receptu a nikdy mi žiadna nepraskla. Predtým sa mi stávalo, že praskla. Cesto pečiem na papieri, nechám trochu vychladnúť, papier stiahnem, otočím znovu hore stranou, ktorá bola hore pri pečení, povrch trošku poprášim práškovým cukrom, preložím na vlhkú utierku a spolu s ňou zatočím. Potom robím plnku a keď je hotová, roládu roztočím, natriem lekvárom a naplním plnkou, prípadne aj ovocím.
domci4
a mohla by si sem dať ten recept prosím? :) na plát?
letisia
5 žĺtkov vyšľahať s 5 PL práškového cukru, pridať 5 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a sneh z 5 bielkov. Keď chcem hnedú roládu, tak do vyšľahaných žĺtkov pridám 2 PL kakaa. Utierku si nakrop vodou a poskladaj ešte pred pečením. Potom ju rozlož a s cestou zatoč.
letisia
ešte vyššie som ti napísala presný postup....bez papiera a vrch upečeného cesta pocukrovaný