Dobrý deň, vytiahol som našu starú domácu pekáreň Panasonic SD255 že si upečieme chleba. Použil som: 120 g špaldovej hladkej múky, 280 g ražnej múky, 350 ml vody, 2 kávové lyžičky cukru, 2 kávové lyžičky soli, 4 polievkové
lyžice oleja, 42 g droždia (“živého” , nie sušeného), 1 kávová lyžička rasce. Chlieb je hustý, veľmi chutný všetko ako som si predstavoval, len tvarovo je prepadnutý do vnútra. Teda ako keby vykysnul do stien a tam sa potom pripiekol.
Škoda, že sa sem nedajú dať fotky. Má niekto radu?
Do pekárne pôjdu 3 šálky múky a to takto: Do prvej dám 1/2 šálky celozrnej špaldovej múky a doplním ražnou hladkou múkou. Preosejem a nasypem do pekárne. Potom preosejem 2 šálky chlebovej múky T 650, navrch dáme 1 čaj.lyžičku soli. Keď začne pekáreň miesiť pridám 1 polievkovú lyžicu octu ( chlebík neplesnie). Asi po 10 minútach pozriem,aká je konzistencia cesta. Nesmie byť tuhá, ani moc vlhká, cesto sa nelepí. Ak treba pridá sa trošku chlebovej múky, alebo 1 -2 čajové lyžičky vody. Po zaznení signálu pridám po1 čaj.lyžičke rasce, a ľanového semienka. Po upečení ho nechám na rošte vychládnuť. Je výborný.
Nedá sato zväčšiť? Ja to nevidímprečítať. :-(
Obrázok si ulož a potom si ho môžeš priblížiť ☺