Varenie

PORADTE, v čom nejlepšie piecť mäso?

lkubicova - fotkalkubicova, 9. marca 2011

Praskol mi hlinený pekáč, potrebujem si kúpiť niečo nové na pečenie mäsa. Poradte, v čom sa najlepšie upečie mäso?

@zareaguj


Diskusia k téme

ursula4
ja najradšej pečiem mäso vo vreckách na pečenie.Netreba veľa tuku a mäsko je šťavnaté.Potom ešte používam smaltovaný pekáč /čierny s modrým smaltom/ s pokrievkou-aj ten sa osvedčil
danielas
Nam chuti ako pise ikubicova.Polozim masko v sacku,ktory popicham do hlbokeho plechu,prilejem na plech vodu a vybavene,pecie sa.Skor,nez sa voda odpari,dolievam horucou. Osvecene rokmi,robim len vo vlastnej stave,bez tuku.Niekedy pouzivam keramicke pekaciky,zakryvam ich alobalom.Tiez mam cierny smaltovy s modrym dnu-elipsoveho tvaru s pokryvkou,ale ten je uz poriadne stary a stale dobry.Asi ho v dnesnej dobe nekupis,ale skusit mozes.Dcerke som kupila z nerezu,dnu ma mriezku,aby masko mohlo byt na nej,je s pokryvkou,nieco cez sto euro v Teskoma
evusik
liatinový pekáč, mám ho 30 rokov a je nezničiteľný, na mäso je výborný :-)
marianne69
...aj ja mam cierny pekac s modrym smaltom a nema chybu,maximalna spokojnost,akurat je tazky jak cert....
perla61
tiež pečiem v liatinovom,ale ani jenské sklo nie ja zlé.
viera1
@evusik ,tak som na internete pátrala po liatinovom pekáči,tiež ho mám a chcela som ho kúpiť mojej milej švagrinej,aby mala svoj a tá cena ma dorazila : 140,-€.Akurát dnes mi ho doniesla vrátiť,tak sme sa zhodli,že jeden v našich rodinách stačí.Ešte pokrstím rímsky hrniec a uvidíme,čo je lepšie.Keď to takto pôjde ďalej,bude za chvíľu problém,nie pekáč,ale čo doňho dať...
tothka
Pred rokom som si kúpila Tefal, ktorý má na dne mriežku na šťavu, ako pokrievka je na ňom misa z jenského skla, takže má viacúčelové využitie, ja som spokojná, zvyknem v ňom piecť bravčové mäso, ale aj kačicu.
kata50
Ja veľmi rada pečiem v remoske. Je to akási mini rúra. V malom priestore je dobre využitá energia, mäso nikdy nie je vysušené a je pomerne rýchlo hotové. A to robievam aj 2-3 kg mäsa.
bejaja
ja používam už 35 rokov liatinový, hoci tými rokmi je dosť opotrebovaný, ale nevymenila by som ho, mäsko sa v ňom veľmi dobre upečie. Používam niekedy aj misy z jenského skla a keramické na zapekanie, ale na liatinový nedám dopustiť.
viera1
@kata50 , hej ,remoska je výborná,ale väčšiu kačku v nej neupečiem.Aj sviečkovú na smotane musím robiť v liatinovom pekáči.
vcelka
Na velú kusy mäsa, napr. 2 a viac kh krkovičku a pod. používame nerezový pekáč, prvú hodinu prikryté alobalom a potom odokryté. Máme ho už asi 7 rokov a je to super, mäso je šťavnaté, mäkké a pritom upečené. Ale kurča by sa tam dusilo, na to je lepší emailový pekáč, konečne sme po dlhom hľadaní kúpili tri rôzne tvary na Vianočných trhoch.
evusik
@viera1 tak tá cena dorazila aj mňa, my sme ho obzerali ešte minulý rok v obchode chceli sme ho kúpiť synovi .... ale na druhej strane je to fakt hrniec na celý život a hlavne overený, človek vie čo kupuje. Ten náš je výborný aj preto, že je vysoký, je to taký pekáč-hrniec má dobrú pokrievku takže nielen, br.mäso ale aj celé kura, kačka, ba aj hus sa perfektne upečú. Na takéto je výborný aj rýmsky hrniec... dcéra má dva hlboké smaltované pekáče, ktoré sa dajú použiť aj samostatne aj ako pekáč a veko. Jenské sklo je fajn ale odkedy mi jenská misa praskla v rúra a všetko sa mi vykydlo von tak mám veľký rešpekt :-)
jeka
ja pečiem mäsko v smaltovaných pekáčoch ešte z čias komunizmu,ale aj v rímskom hrnci a v jenskom skle(prave dnes som si kúpila jenské z Teca)
sportak
Už viac ako 20 rokov pripravujeme všetko mäso v rímskom hrnci a vždy je veľmi dobré. Takže Ti odporúčam kúpiť si kvalitný, ale kvalitný rímsky hrniec a určite budeš spokojná.
viera1
@sportak ,prezraď ešte,ako poznám kvalitný,ale kvalitný rímsky hrniec.Môj mám ešte v krabici a teraz neviem,či je kvalitný...
lkubicova
Práve som mala rímsky hrniec ale mi praskol ... Dobre budem hľadať ten čierny pekáč s modrým dnom. DAKUJEM za odpovede.
remcula
@lkubicova , já taky miluji litinový pekáč. Maso je v něm rychle, drží dobře teplo. Varné sklo taky není špatné, ale viděla jsem, jak sousedce prasknul a byly jsme obě tenkrát šťastné, že děti si hrály vedle. Díky za přátelství!!
elena01
lkubicova ja odporúčam tiež rímsky hrniec na pečenie mäsa- mám s ním dlhoročné skúsenosti.
Mám odskúšaný jeden slovenský e-shop kde sa špecializujú na predaj kvalitných rímskych hrncov ( mám ich odskúšaných ) ak máš záujem rada Ti pošlem na nich info.