Prosím Vás,mohol by mi niekto poradiť ako sa robí parížsky krém? Nie parížska šľahačka. Vopred Vám ďakujem a želám krásne Vianoce.
@zareagujProsím Vás,mohol by mi niekto poradiť ako sa robí parížsky krém? Nie parížska šľahačka. Vopred Vám ďakujem a želám krásne Vianoce.
@zareaguj
200ml sladkej smotany na slahanie
200g cokolady na varenie
200g praskoveho cukru
200g masla alebo Hery, Helie.
Do smotany postruhaj cokoladu, pridaj cukor a za staleho miesania uvar hustu kasu, nechaj vychladnut a po vychladnuti pridaj maslo, vyslahaj ako klasicky krem a mozes podavat.
100g cokolady na varenie
Smotana na šľahanie 1 téglik
Cukor 200 g
Tuk Helia 125 g
Nalámanú čokoládu vysypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Heliou alebo iným tukom do krémov. Nanášame na koláč.
varecha.pravda.sk/recepty/parizsky-krem/23151-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/marcipanky/20156-recept.html...
smotana na šľahanie 1 téglik
cukor 200 g
tuk Cera 125 g
Nalámanú čokoládu nasypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Cerou alebo iným tukom do krémov.