Varenie

Poraďte mi

bysop - bez fotkybysop, 20. decembra 2011

Prosím Vás,mohol by mi niekto poradiť ako sa robí parížsky krém? Nie parížska šľahačka. Vopred Vám ďakujem a želám krásne Vianoce.

@zareaguj


Diskusia k téme

katkazuzickovata
Ahoj, ja mam napisany takyto recept:
200ml sladkej smotany na slahanie
200g cokolady na varenie
200g praskoveho cukru
200g masla alebo Hery, Helie.
Do smotany postruhaj cokoladu, pridaj cukor a za staleho miesania uvar hustu kasu, nechaj vychladnut a po vychladnuti pridaj maslo, vyslahaj ako klasicky krem a mozes podavat.
katkazuzickovata
A este som nasla jeden recept
100g cokolady na varenie
Smotana na šľahanie 1 téglik
Cukor 200 g
Tuk Helia 125 g

Nalámanú čokoládu vysypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Heliou alebo iným tukom do krémov. Nanášame na koláč.

bysop
Ďakujem, veľmi pekne za rady, iba som si myslela,že parížsky krém musí obsahovať šľahačku, inak ten varený na pare robievam a skutočne nemá chybu.
bejgi
@bysop , parížsky krém je smotana, kakao, čokoláda, cera a na druhy deň vyšľahať. a parížska šľahačka je vyslaná smotana s kakaom :) od cukrárky ;)
bejgi
pardon vyšľahaná smotana s kakaom :)
bejgi
čokoláda na varenie 100 g
smotana na šľahanie 1 téglik
cukor 200 g
tuk Cera 125 g
Nalámanú čokoládu nasypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Cerou alebo iným tukom do krémov.
2010
Parizsky krem ? isiel som do Larousse Gastronomique nic take tam nie je .... zda sa ze je to daco podobne ako Francuzske zemiaky ktore tam nexistuju .