Prosím Vás,mohol by mi niekto poradiť ako sa robí parížsky krém? Nie parížska šľahačka. Vopred Vám ďakujem a želám krásne Vianoce.
@zareagujDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 164 najnovší komentár dnes 10:35
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 164 najnovší komentár dnes 10:35
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 115 najnovší komentár dnes 10:35
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
200ml sladkej smotany na slahanie
200g cokolady na varenie
200g praskoveho cukru
200g masla alebo Hery, Helie.
Do smotany postruhaj cokoladu, pridaj cukor a za staleho miesania uvar hustu kasu, nechaj vychladnut a po vychladnuti pridaj maslo, vyslahaj ako klasicky krem a mozes podavat.
100g cokolady na varenie
Smotana na šľahanie 1 téglik
Cukor 200 g
Tuk Helia 125 g
Nalámanú čokoládu vysypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Heliou alebo iným tukom do krémov. Nanášame na koláč.
varecha.pravda.sk/recepty/parizsky-krem/23151-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/marcipanky/20156-recept.html...
smotana na šľahanie 1 téglik
cukor 200 g
tuk Cera 125 g
Nalámanú čokoládu nasypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Cerou alebo iným tukom do krémov.