Prosím Vás,mohol by mi niekto poradiť ako sa robí parížsky krém? Nie parížska šľahačka. Vopred Vám ďakujem a želám krásne Vianoce.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 541 najnovší komentár včera 22:09
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 541 najnovší komentár včera 22:09
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Lopka1313: Pľúcka z ovce 12 najnovší komentár 15. júla 2025
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 436 najnovší komentár včera 22:09
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 1 najnovší komentár 9. júla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Syrové trojuholníky
-
Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
-
Najlepšia mramorová bábovka
-
Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou +fotopostup
-
Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou
-
Pečené paprikové kolieska so syrovou plnkou +video
-
Ovsená kaša so semienkami a zázvorom
-
Cuketový koláč s marhuľami a mrveničkou +fotopostup
-
Lístkové trubičky so snehovou plnkou
-
Syrové trojuholníky
-
Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
-
Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
-
Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou +fotopostup
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou +video
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Chutný jedálniček: 14 tipov, čo variť tento týždeň. Fašírky, prívarok, placky, pizza rezne aj sezónna zelenina
-
Overené časom: 10 najklikanejších receptov na ovocnú bublaninu v histórii Varecha.sk
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Vďačné občerstvenie: 13x kysnuté koláče do ruky. Chutné na raňajky, praktické na výlet aj na cestu na dovolenku
-
13x guláš na nedeľu: Krčmársky, pivný, maďarský, segedínsky... A pre pohodlných aj recept na guláš robený v rúre
-
13 slaných aj sladkých receptov: A zase tá cuketa! Nebojte sa bohatej úrody, toto sa z nej na Vareche varilo a pieklo minulú sezónu
200ml sladkej smotany na slahanie
200g cokolady na varenie
200g praskoveho cukru
200g masla alebo Hery, Helie.
Do smotany postruhaj cokoladu, pridaj cukor a za staleho miesania uvar hustu kasu, nechaj vychladnut a po vychladnuti pridaj maslo, vyslahaj ako klasicky krem a mozes podavat.
100g cokolady na varenie
Smotana na šľahanie 1 téglik
Cukor 200 g
Tuk Helia 125 g
Nalámanú čokoládu vysypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Heliou alebo iným tukom do krémov. Nanášame na koláč.
varecha.pravda.sk/recepty/parizsky-krem/23151-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/marcipanky/20156-recept.html...
smotana na šľahanie 1 téglik
cukor 200 g
tuk Cera 125 g
Nalámanú čokoládu nasypeme do hrnca so smotanou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme aj so zmäknutou Cerou alebo iným tukom do krémov.