Parížsky krém

kucharka100Kucharka100, recept pridal: 20. decembra 2011 14:52Ďalšie jeho recepty

Toto je môj osvedčený recept na plnku do rezov ale aj na torty.

Suroviny

40
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny okrem Palmarínu dáme do misy a nad parou šľaháme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

2

Medzitým si v druhej miske necháme zmäknúť obidva Palmaríny a vymiešame.

3

Potom obe hmoty spojíme dohromady a spolu ešte prešľaháme. Plnka je jemnej chuti a môžeme plniť...rezy, tortu atď.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 20. decembra 2011 o 15:20
    Áno krémik je to dobrý,super...


  • aroooo, 20. decembra 2011 o 16:33
    Budem musieť vyskúšať, do plniek a krémov používam Heru, Palmarín do cesta, ukladám


  • afataga, 20. decembra 2011 o 17:29
    podla mna sa parizsky krem robi zo slahackovej smotany a cokolady


  • kucharka100, 20. decembra 2011 o 17:32
    @afataga to čo spomínaš, smotana a čokoláda je parížska šľahačka.


  • afataga, 20. decembra 2011 o 17:36
    aha tak nic som nepovedala :-)


  • anina43, 20. decembra 2011 o 18:01
    tvoj recept na krém sa mi páči, len sa mi nepozdáva dlhá doba prípravy 4O min. naozaj to treba tak dlho šľahať ? neviem čo by na to povedala moja chrbtica


  • kucharka100, 20. decembra 2011 o 18:12
    @anina43 v tých minútkach je započítané aj chladenie zhustnutého krému, aj šľahanie Palmarínu zvlášť. Preto som to tak napísala. Neboj sa toho.


  • 3sandra3, 20. decembra 2011 o 18:18
    toto si ukladám aj ja,,, to sa môže vždy zísť,,, fajne krém


  • elisticka, 20. decembra 2011 o 18:29
    super ukladam .. len ja by som pouzila maslo.. moze byt?


  • alexdidi, 20. decembra 2011 o 18:37
    @kucharka100 ,si si istá?Ja mám iné vedomosti o parížskom kréme a hlavne ja nemám rada margarínové krémy.Veľmi ho tam cítim...no a maslo je maslo.....


  • kucharka100, 20. decembra 2011 o 18:58
    @elisticka ja to nemám odskúšané s maslom....skús, uvidíš...nemôže to byť zlé.
    @alexididi tak musíš zvoliť inú variantu krému...vyskúšaj tiež to maslo.


  • elisticka, 20. decembra 2011 o 20:31
    dakujem skusim vyskusat ...


  • havino, 20. decembra 2011 o 21:03
    robievam ho tiež presne takto, do zmesi na miešanie nad parou dávam masla,ako orech, tak malú lyžičku , recept mám síce na lyžice, tiež dávam maslo do neho a je výborný v tom,že vlastne je to taká hustá čokoláda a zmiešaním masla v menšom pomere je čokoládový krém, viac masla kakaový by som povedala,ale je výborný


  • irenaw, 20. decembra 2011 o 21:30
    veľmi podobný ale s maslom robím do dobošky. potvrdzujem, je to "pán krém" :O)


  • polovnicka, 21. decembra 2011 o 14:01
    No ja som robila už tortu s parížskym krémom..ale neurobil sa mi taký jak mal..lebo podľa receptu som robila.a tam nebolo tak vysvetlené ako je tento krém robený..že v dvoch hrncoch sa robia..môžem sa ešte opýtať?tej čokolády je tam 100gramov?a cukru práškového je 15gramov alebo 150gramov?


  • kucharka100, 22. decembra 2011 o 12:14
    @polovnicka neviem podľa akého receptíku si robila svoj krémik....ano čokolády má byť jedna 10 dekagramová tabuľka a cukru je 15 dekagramov.


  • mobilka5, 11. marca 2012 o 12:10
    dobry den,citam spravne?do kremu ide az 1kilo cokolady?,chcem ho vyskusat,ale zda sa mi to privela,mozno je to iba moj nazor,prosim o odpoved,dakujem pekne


  • agyy, 21. septembra 2012 o 14:45
    uvarila som parizsky krem, dala som do toho ceru a zrazilo sa mi to. neviete preco? co mam v takom pripade robit?


  • 3sandra3, 21. septembra 2012 o 15:07
    @agyy možno si nemala uvarenú plnku dostatočne vychladenú


  • sladkacokolada, 21. septembra 2012 o 16:56
    @agyy skús si dať celú zmes nad paru a premiešavať, mala by z toho vzniknúť masa, ktorá sa bude dať po vychladnutí vyšlahať.


  • slavka11, 18. decembra 2012 o 14:59
    noooo kremik sa mi chladi. Cesto mam upecene takze idem pomaly slahat heru a uvidime co z toho bude. Objednana je torta macicka tak uvidim ci z toho bude macka alebo zajac :))) Dam vediet ako sa plnka podarila a ako chutila a ked sa podari torta tak aj foto macicky pridam


  • slavka11, 26. februára 2013 o 14:39
    Krem je vynikajuci uz som ho pouzila v troch tortach a vsetkym velmi chuti. Dakujem za receptik a zajtra idem robit dalsiu macku na objednavku. Pridala by som aj foto ale neviem ako


  • dorotinka, 5. novembra 2014 o 09:36
    ja som takúto variantu ešte neskúšala, ale mám ho uložený a vyskúšam ho, potom napíšem či sa vydaril....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist