Parížsky krém

kucharka100 - fotkakucharka100, 20. decembra 2011

Toto je môj osvedčený recept na plnku do rezov ale aj na torty.

40 minút
príprava

Suroviny

100 Dg
1  PL
1  dl
2 ks
15  Dg
2  ks /hera/




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem Palmarínu dáme do misy a nad parou šľaháme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si v druhej miske necháme zmäknúť obidva Palmaríny a vymiešame.

  3. 3

    Potom obe hmoty spojíme dohromady a spolu ešte prešľaháme. Plnka je jemnej chuti a môžeme plniť...rezy, tortu atď.

Diskusia k receptu

aroooo
Budem musieť vyskúšať, do plniek a krémov používam Heru, Palmarín do cesta, ukladám
anina43
tvoj recept na krém sa mi páči, len sa mi nepozdáva dlhá doba prípravy 4O min. naozaj to treba tak dlho šľahať ? neviem čo by na to povedala moja chrbtica
kucharka100
@anina43 v tých minútkach je započítané aj chladenie zhustnutého krému, aj šľahanie Palmarínu zvlášť. Preto som to tak napísala. Neboj sa toho.
3sandra3
toto si ukladám aj ja,,, to sa môže vždy zísť,,, fajne krém
alexdidi
@kucharka100 ,si si istá?Ja mám iné vedomosti o parížskom kréme a hlavne ja nemám rada margarínové krémy.Veľmi ho tam cítim...no a maslo je maslo.....
havino
robievam ho tiež presne takto, do zmesi na miešanie nad parou dávam masla,ako orech, tak malú lyžičku , recept mám síce na lyžice, tiež dávam maslo do neho a je výborný v tom,že vlastne je to taká hustá čokoláda a zmiešaním masla v menšom pomere je čokoládový krém, viac masla kakaový by som povedala,ale je výborný
irenaw
veľmi podobný ale s maslom robím do dobošky. potvrdzujem, je to "pán krém" :O)
polovnicka
No ja som robila už tortu s parížskym krémom..ale neurobil sa mi taký jak mal..lebo podľa receptu som robila.a tam nebolo tak vysvetlené ako je tento krém robený..že v dvoch hrncoch sa robia..môžem sa ešte opýtať?tej čokolády je tam 100gramov?a cukru práškového je 15gramov alebo 150gramov?
kucharka100
@polovnicka neviem podľa akého receptíku si robila svoj krémik....ano čokolády má byť jedna 10 dekagramová tabuľka a cukru je 15 dekagramov.
mobilka5
dobry den,citam spravne?do kremu ide az 1kilo cokolady?,chcem ho vyskusat,ale zda sa mi to privela,mozno je to iba moj nazor,prosim o odpoved,dakujem pekne
agyy
uvarila som parizsky krem, dala som do toho ceru a zrazilo sa mi to. neviete preco? co mam v takom pripade robit?
sladkacokolada
@agyy skús si dať celú zmes nad paru a premiešavať, mala by z toho vzniknúť masa, ktorá sa bude dať po vychladnutí vyšlahať.
slavka11
noooo kremik sa mi chladi. Cesto mam upecene takze idem pomaly slahat heru a uvidime co z toho bude. Objednana je torta macicka tak uvidim ci z toho bude macka alebo zajac :))) Dam vediet ako sa plnka podarila a ako chutila a ked sa podari torta tak aj foto macicky pridam
slavka11
Krem je vynikajuci uz som ho pouzila v troch tortach a vsetkym velmi chuti. Dakujem za receptik a zajtra idem robit dalsiu macku na objednavku. Pridala by som aj foto ale neviem ako
dorotinka
ja som takúto variantu ešte neskúšala, ale mám ho uložený a vyskúšam ho, potom napíšem či sa vydaril....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia