Parížsky krém

kucharka100Kucharka100, recept pridal: 20. decembra 2011 14:52Ďalšie jeho recepty

Toto je môj osvedčený recept na plnku do rezov ale aj na torty.

Suroviny

40
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny okrem Palmarínu dáme do misy a nad parou šľaháme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

2

Medzitým si v druhej miske necháme zmäknúť obidva Palmaríny a vymiešame.

3

Potom obe hmoty spojíme dohromady a spolu ešte prešľaháme. Plnka je jemnej chuti a môžeme plniť...rezy, tortu atď.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 20. decembra 2011 o 15:20
    Áno krémik je to dobrý,super...


  • aroooo, 20. decembra 2011 o 16:33
    Budem musieť vyskúšať, do plniek a krémov používam Heru, Palmarín do cesta, ukladám


  • afataga, 20. decembra 2011 o 17:29
    podla mna sa parizsky krem robi zo slahackovej smotany a cokolady


  • kucharka100, 20. decembra 2011 o 17:32
    @afataga to čo spomínaš, smotana a čokoláda je parížska šľahačka.


  • afataga, 20. decembra 2011 o 17:36
    aha tak nic som nepovedala :-)


  • anina43, 20. decembra 2011 o 18:01
    tvoj recept na krém sa mi páči, len sa mi nepozdáva dlhá doba prípravy 4O min. naozaj to treba tak dlho šľahať ? neviem čo by na to povedala moja chrbtica


  • kucharka100, 20. decembra 2011 o 18:12
    @anina43 v tých minútkach je započítané aj chladenie zhustnutého krému, aj šľahanie Palmarínu zvlášť. Preto som to tak napísala. Neboj sa toho.


  • 3sandra3, 20. decembra 2011 o 18:18
    toto si ukladám aj ja,,, to sa môže vždy zísť,,, fajne krém


  • elisticka, 20. decembra 2011 o 18:29
    super ukladam .. len ja by som pouzila maslo.. moze byt?


  • alexdidi, 20. decembra 2011 o 18:37
    @kucharka100 ,si si istá?Ja mám iné vedomosti o parížskom kréme a hlavne ja nemám rada margarínové krémy.Veľmi ho tam cítim...no a maslo je maslo.....


  • kucharka100, 20. decembra 2011 o 18:58
    @elisticka ja to nemám odskúšané s maslom....skús, uvidíš...nemôže to byť zlé.
    @alexididi tak musíš zvoliť inú variantu krému...vyskúšaj tiež to maslo.


  • elisticka, 20. decembra 2011 o 20:31
    dakujem skusim vyskusat ...


  • havino, 20. decembra 2011 o 21:03
    robievam ho tiež presne takto, do zmesi na miešanie nad parou dávam masla,ako orech, tak malú lyžičku , recept mám síce na lyžice, tiež dávam maslo do neho a je výborný v tom,že vlastne je to taká hustá čokoláda a zmiešaním masla v menšom pomere je čokoládový krém, viac masla kakaový by som povedala,ale je výborný


  • irenaw, 20. decembra 2011 o 21:30
    veľmi podobný ale s maslom robím do dobošky. potvrdzujem, je to "pán krém" :O)


  • polovnicka, 21. decembra 2011 o 14:01
    No ja som robila už tortu s parížskym krémom..ale neurobil sa mi taký jak mal..lebo podľa receptu som robila.a tam nebolo tak vysvetlené ako je tento krém robený..že v dvoch hrncoch sa robia..môžem sa ešte opýtať?tej čokolády je tam 100gramov?a cukru práškového je 15gramov alebo 150gramov?


  • kucharka100, 22. decembra 2011 o 12:14
    @polovnicka neviem podľa akého receptíku si robila svoj krémik....ano čokolády má byť jedna 10 dekagramová tabuľka a cukru je 15 dekagramov.


  • mobilka5, 11. marca 2012 o 12:10
    dobry den,citam spravne?do kremu ide az 1kilo cokolady?,chcem ho vyskusat,ale zda sa mi to privela,mozno je to iba moj nazor,prosim o odpoved,dakujem pekne


  • agyy, 21. septembra 2012 o 14:45
    uvarila som parizsky krem, dala som do toho ceru a zrazilo sa mi to. neviete preco? co mam v takom pripade robit?


  • 3sandra3, 21. septembra 2012 o 15:07
    @agyy možno si nemala uvarenú plnku dostatočne vychladenú


  • sladkacokolada, 21. septembra 2012 o 16:56
    @agyy skús si dať celú zmes nad paru a premiešavať, mala by z toho vzniknúť masa, ktorá sa bude dať po vychladnutí vyšlahať.


  • slavka11, 18. decembra 2012 o 14:59
    noooo kremik sa mi chladi. Cesto mam upecene takze idem pomaly slahat heru a uvidime co z toho bude. Objednana je torta macicka tak uvidim ci z toho bude macka alebo zajac :))) Dam vediet ako sa plnka podarila a ako chutila a ked sa podari torta tak aj foto macicky pridam


  • slavka11, 26. februára 2013 o 14:39
    Krem je vynikajuci uz som ho pouzila v troch tortach a vsetkym velmi chuti. Dakujem za receptik a zajtra idem robit dalsiu macku na objednavku. Pridala by som aj foto ale neviem ako



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist