Rôzne

Pomozte najít kamarádce kamarádku II

mijaita - fotkamijaita, 25. júna 2014

V dubnu jsem vás tady požádala o pomoc, najít mojí kamarádce, kamarádku ze Slovenska, kamarádku z dětství, se kterou se 50 let neviděla. Pomohli jste mně, pomohli jste jim!
Kontakt jsem získala skoro ihned, ale moje kamarádka napsala o měsíc později. Neměla ten správný čas na psaní dopisu. Dopisu do obálky! A skoro obratem ji přisla odpověď, krásná, radostná odpověď ze Slovenska! Tak že se děvčata po těch dlouhých letech zase našla a jen bych jim přála, aby se ještě i setkala.
Všem tady mám vyřídit poděkování od obou!!

 varecha.pravda.sk/diskusie/pomozte-najit-kamaradce-kamara...

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Je to mile a taka vec vzdy cloveka potesi a povzbudi :-)Ja som uz tiez niekolkokrat na Vareche fungovala ako utajena detektivna kancelaria lebo sa na mna obratilo niekolko ludi ktori hladali byvalych priatelov ci spoluziakov .No a podla miesta mojho bydliska usudili , ze o nich budem nieco vediet . Ako to uz byva - nieco som vedela , nieco som musela pozistovat... a niekedy sa ani nezadarilo :-)Po dvoch ludoch este "patram" , stratili sa vo svete a ich najblizsi pribuzni uz neziju . Ale snad raz stretnem cloveka , ktory bude vediet o nich nieco viac a ja tym potesim /alebo nepotesim/ dalsieho cloveka .
1x hubata
hubata
Je to krásne keď sa ľudia stretnú po dlhých rokoch, lebo v každodenných starostiach človeku ani nepríde ako roky utekajú a život je tak krátky. Dnes je internet dostupný už takmer každému a existujú aj stránky pre bývalých spolužiakov, pre príslušníkov rodov, kolegov, atď. Ja som si tak našla deda, ktorý ako 18 ročný odišiel za prácou do Ameriky a bol zapísaný ako cestujúci na lodi. Narodila som sa po jeho smrti, poznala som ho iba z fotiek a internet mi pomohol. Minule som zasa si našla v schránke odkaz či náhodou nepoznám ľudí z fotografie, lebo nejaký poctivec chcel vrátiť fotoaparát ktorý našiel.
No nie je to nádhera?
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ hubata váš dedo nechal takú mladú babku na Slovensko?
Ako to dopadlo s tým fotoaparátom,našiel sa jeho majiteľ? Pekný čin, že si niekto dal namahanie hľadať.:-)
medulienka122
@mijaita , a mne sa nedarí a nedarí nájsť priateľku Bohumilu Michálkovú (vydatú Konopásekovú); mala by robiť niekde ako redaktorka. Ešte stále dúfam, že sa nájde :). Tie dve babky, čo sa našli, mali väčšie šťastie :)