Rôzne

Pomoooooc muchyyyyy

verka1 - fotkaverka1, 22. júna 2011

prosím o radu, ako sa brániť proti muchám. Nič nepomáha. Mám taký bazmek do elektriny, potom takú baterkovú tenisovú raketu, ale to som mala chodiť na tenis, aby som tú potvoru trafila, potom klasickú lepkavú mucholapku, sprej a muchobijku. A tiež tu čapkám, ako najatá a muchy sa tešia, že to im za to, že ma škrabkajú po celom tele. Pozn. redaktora: sa umývam pravidelne.
Tento rok je tých múch akosi priveľa, poraďte nejakú fintu, díky

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
Neporadím ti, v byte nemáme muchy, ale na chate, tie otravné tvory sú všade. A keď je len jedna, tak , keď nič iné, tak vrčí dotiaĺ, kým nás ráno nezobudí.
janaalizibolenova
najlepsie sietky na okna, my sme ich museli instalovat hned ,ako sme sa nastahovali, inak by nas muchy aj zozrali zaziva...moj stary otec ma zas na balkone nasadene paradajky a vetra len cez balkon a vraj nema doma ani muchu, ze ten zavan paradajkoveho "stromceka" ich odhana...taky prirodny repelent :-D
tornadolue
My máme mačku, ktorá chytí a zje každú muchu, ktorá sa ocitne v dome :)
kopretina
Toto jsem našla na internetu. Ale sama nemám vyzkoušené, tak nevím. Ale ta cena nebude vysoká, možná by to stálo za to.
Lapač much
Obyčejnou zavařovací sklenici naplním (ale jen tak do čtvrtky, ať neplýtvám) kupříkladu ovocným sirupem nebo ještě jablečným octem, navrch kápnu trochu jaru (nevím proč, někde jsem to vyčetla, snad něco o snižování povrchového napětí), místo víčka natáhnu potravinářskou folii, do které udělám propiskou několik děr (kvůli masařkám i větší).
marcy
sieťkami mám opatrené okná,na chate husto jemná záclona...... všimla som si ,že na nových oknách,kde majstri nedodali správny rozmer mám medzi muškátmi husto vysadené letničky ( smrdia ako kadidlo,vytvárajú kaskády a spolu s červenými kvetmi,zeleným listím vytvárajú krásnu rustikálnu atmosféru :)))) nemám problém ani s komármi,či bzučiacími bombami...zrejme dobre odpudzujú hmyz
babav
U nas taky problem nemame,pretoze kazde okno ma zaroven so sklom zabudovanu aj sietku;-)
jerica
Tak to je dobré moja mucha v inej podobe, dnes hneď ráno ako vykuklo slniečko po raňajkách išla som do záhrady že si postrihám živý plot,dala som sa do práce mašina len tak vrčala a tu zrazu ako šíp niečo vrazilo do ucha a v uchu bzukot , nespanikárila som , vypla strihač nožnice (krovinorez) že si bzučiace stvorenie z ucha vyberiem,lenže pinzetu nemám špicatú tak som aj s plochou skúšala bzučiaka vybrať , nešlo ale asi som ho usmrtila lebo bzučanie sa menilo na šuchot , čo už neostávalo nič iné vybrať sa do BA (16km)k ušnému,nasledovala sprcha aj prúd vody do ucha ale pocit že tam niečo mám ostal. Prídem ( kto to pozná) na polikliniku Tehelná , nikoho v čakárni tak som bola hneď na raporte , doktor pozrel vydezinfikoval a s potešením oznámil že v uchu neostali ani nohy z muchy. Tak som dopadla resp.mala dnešné doobedie spestrené o zážitok s muchou.Teraz si tu u syna v práci vyklepkávam na synovom PC a vytešujem sa s varecháčmi (kami) pri nových receptoch .Prajem pekné poobedie všetkým čo to čítajú teraz a čo si čítajú v iný čas nech sa tešia z každého dňa zmysluplne stráveného. Hurá teším sa na likvidáciu múch ale postrekom.
kata50
@verka1 sieťky na okná, pravidelne denne vynášať akýkoľvek odpad z bytu, nenechávať zbytky jedla v miske, na tanieri..., a keď ti vletí do bytu mucha-hneď urob prievan. Ten muchy neznášajú a hneď vyletujú von alebo sa dobre ukryjú. No a na koniec chémia, postreky..:-(((
@jerica - hrôza čo si musela prežiť. Mne by bzučalo v hlave doteraz...:-)))
jerica
@kata50 ja sa smejem všetko OK , je pravda že mi nebolo všetko jedno ale oko netrafilo ostalo , čo tam po uchu tam si môžeš vložiť strojček so zosiilovačom ale oko ? to už by som sa veru nesmiala, už sa teším keď sa v záhrade vyjaším , čo už keď iné jašenie skončilo:-))
@janka , pech s dobrým koncom , ver že sa smejem a teším sa z každého dňa hoci aj so starosťami a tie muchy tiež mám na terase len inokedy vystriekam a týždeň muchy ani nepáchnu , liba že teraz na jar sa na lampe čo máme na terase uhniezdili lastovičky a tak nič nestriekam , kúpila som vlani aromatické sviečky tak tie tam zapálim , len teraz je veľa práce v záhrade nemáme čas vysedávať na terase,iba ak v sobotu a nedeľu,ale to si poradíme s muchami.
verka1
Tu je komárov našťastie málo, aj keď sme pri Dunaji. Uvidíme tento rok, lebo všetko je akési iné. Jerica, tak to ti nezávidím, mne hučí v ušiach aj bez múch, tak viem o čom hovoríš.
No a ako chodíte dnu, najmä tí na vidieku? Na sídlisku sa dá tým muchám zabrániť, ale tu? Otvoríme a sme v záhrade, ťažko sa dá zabrániť vletu bzučiakom. Len cápem a cápem. Aj záclonu mám na dverách a oni potvory si cestičku najdu. No a ako ich priťahuje notebook, ani nevravím. Len po ňom nemôžem cápať.
evanaaa
Ja mám od múch pokoj, len si musím dávať pozor, keď vychádzam na balkón-terasu, aby nevletela nejaká dnu - sieťky máme všade ( aj na výklopných-strešných oknách, hlavne kvôli komárom a ak sa náhodou nejaká potvora prešmykne, nedám pokoj, kým ju nechytím, komárov sa bojím viac ako múch.
Jerica, to muselo byť zlé-ten pocit, že máš niečo v uchu, dúfam, že ti vybrali všetko. Ja mám tiež nielen bzučanie, ale aj hučanie vodopádov, šumenie lesa a neviem ešte čo, tak ako Verka1, len sa to snažím nevnímať.
A tiež som počula o tých paradajkách, treba dať hrantíky s nimi do okien, ak to ide.
babidka
veruze ti nezavidim - my byvame asi 200m od farmy s 300/?/ kravickami a mavala som muchy vsade !!! Okrem sieti na oknach mam na celej terase a oknach klasicke muskaty- haldy muskatov:-) a pomaha to !v bylinkovej zahradke pri terase mavame aj niekolko krikov paradajok- tie mucham tiez nevonaju a . Samozrejme este aj mucholapku v kuchyni - chodievame predsa von a hoci mame sietove dvere , muchy doslova striehnu na to aby nam zneprijemnili zivot a vzdy sa nejaka potajme dnu dostane .co nechyti mucholapka , to dosiahne moja placacka:-)
zzdravo
ja som si kupila tu vec do el. proti mucham a komarom, lebo byvam v podnajme a tu sa sietky nedaju dat, niet to kam zavesit, su to stare okna a aj balkonove dvere, tak mi sem toho vleti a naleze dost. v prvy den ako som to zapojila mi po par hodinach vleteli 2 muchy, tak som sa pozrela ci ti nie je zle zapojene a bolo. o rajcine som nevedela, na balkone sice mam jednu (vytesujem sa, lebo sa dnes zacala cervenat), ale nie pri dverach, tam by nemala dost slnka, takze ta mi v tomto nepomoze.
Uz len prist na to, ako sa zbavit pavukov, nestiham to likvidovat, neviete nejake odpudzovadlo?
vini55
Skúste jednu starú klasiku, pod chladené kurčatá sa používa žltá podložka z tvrdeného polystyrénu, potrieť trochu medom a všetky muchy sú vaše. Recept môjho deda, trochu vylepšený dobou.
sovka62
Siete na okná sa dajú kúpiť za pár evri. Netreba k nim chlapa na montáž, mám na mysli také, ktoré sa skladajú z textilnej siete a suchého zipsu, ktorý je z jednej strany opatrený lepom. Takže suchý zips sa vlepí do okenného rámu, sieť sa pritlačí na suchý zips, podľa potreby sa môže pristrihnúť na správnu veľkosť a za pár minút je okno hotové. Na jeseň sa sieť zloží, preperie, suchý zips ostane tam, kde bol a na jar sa znovu sieť prilepí na suchý zips. Mám ich už šesť rokov, na pár miestach som zipsy dolepovala, ale len pár centimetrov. Existujú aj siete na dvere, ale sú nepraktické, z dvoch častí, tie som vyhodila a dali sme vyrobiť klasické sieťové dvere. Ani mucha, ani komár v celom dome, nemajú šancu.
@jerica , ty teda máš riadnu smolu. ale aj odvahu. Ja by som sa pinzetu strčiť do ucha veru neodvážila. Ešte šťastie, že všetko dobre dopadlo.
altyn
@jerica mne sa stalo niečo podobné a tiež som bol rád že som nespanikáril a ani neviem prečo som chvíľu počkal. Mucha si to rozmyslela a vyletela. A dávam za pravdu @janaalizibolenova o 11.01 hod. čo píše o starom otcovi. Ja som mal vlani i roky predtým u mamči paradajky u balkónových dverí a divil som sa : aké muchy? Tento rok som nevysadil, a aj teraz naháňam tie potvory, ako po celý deň.... :-)))
verka1
ďakujem za rady, len ja nemám miesto na sadenie pri dverách do chalupy. A sieťku tiež nemám kde dať, mám len záclonu. Ja som skôr myslela nejaký roztok, ktorý by ich odpudzoval. Ale v novom dome to už musím vyriešiť. 16.8.2011 sa sťahujeme.
jody
Ďalšie bylinkya, ktoré hmyzáci nemusia sú: mäta, ktorýkoľvek druh a vratič.
verka1
tak to mám, skúsim dík. A to len obesiť na dvere, alebo nejaký odvar?
marcy
sušené bylinky dávam do skríň,strašne sa bojím molí :-( mám dosť vecí z merina,angory ( ja zimomravý cencúľ ) teraz pridávam do silonkových ponožiek na vešiaky bobkový list,nové korenie....nebudem mať bohatú úrodu levandule ako po iné roky,mravce popálili korene a mladé rastlinky majú len sem-tam kvet :-( Chorvatsko sa zatiaľ nekoná,tam je toho ako buriny
hojný tŕs mäty prepletiem ozdobnou saténovou stužkou,slúži ako ozdoba ...ovšem mne do vidieckého interiéru pasuje
roiboos
Existuje aj taká "pasca" na hmyz (okrem prírodných, ktoré sú samozrejme neporovnateľne lepšie, zdravšie pre okolie a podobne), že do aromalampy nakvapkáš príslušný olej (mätový, ... , dostať aj taký priamo "protihmyzný") alebo jednoducho dáš do vody na aromalampe lístok mäty, poprípade niečoho aromatickejšeiho, čo hmyz nemá rád. Skús.
jerica
mätu mám v záhrade skoro ako burinu rozlieza sa ako sa jej chce , ale to som nechcela lenže na mäte vidím ako sedia muchy tie najošklivejšie zelené , neviem si predstaviť že by mäta bola proti muchám určite nie je to pravé orechové .
verka1
Ma nestraš, tak to by mi už len chýbalo, zelené. To je dobré v poháriku, ale nie pri uchu, hihihi
dubravka133
Verka1,ak by si chcela nejaký roztok,,poradím zožen si Agitu  www.stopskodcom.sk/eobchod/index.php?main_page=product_inf...
je 1OO% účinná,natiera sa ako pasta -okolo dverí,okien,terasy,balkon,altanky,garaž,...ono je to zatial jediné čo asi nam zabralo..učinok by mal byt 3mesiace,ak je aplikovana správne..zarobit z vlažnou vodou!!Ono na muchy sa inak neda-odplašit,alebo otravit :(( vela štastia
verka1
Ďakujem za radu. Dali sme namontovať sieťky, tak so zvedavá, či to pomôže. Ak nie, využijem tvoju radu a budem bojovať.