V sobotu máme rodinnú oslavu, bude nás dosť veľa a tak si musím všetko dobre rozplánovať. :-)
Chcem robiť toto mäsko - varecha.pravda.sk/recepty/bozske-maso/31526-recept.html....
A tu mám trošku problém. Potrebujem upiecť asi 3,5 kg mäsa, nakrájam ho na hrubšie plátky. Aby som mala čas na iné, chcem ho dať do rúry na pomalé pečenie. Poradíte, na koľko stupňov a ako dlho piecť, aby bolo mäkkučké a šťavnaté? Ďakujem.
Po 2. piekla by som ten kus mäsa v celku. Na platy sa rychlejsie vysusi
Po 3. moja kniha pise v celku pecene 3kg = 4,5-5 hod a to nasledovne:
1. prvych 20 min na 220C
2. podliat (vino, vyvar,voda,pivo)
3. teplotu stiahnut na 140-160C
4. cca na 4-4,5 hodiny nechat v trube a v rozmedzi kazdych ca 30 min podlievat, aby bola vzdy tekutina v pekaci.
Moja skusenost. Vzdy je lepsie piect mäso v celku.
Ja a moja kniha/moja biblia slow cooking Ti prajeme aby sa Ti oslava podarila. Bolo by mile keby si dala spiatocnu väzbu ako sa vydarilo. Vela stastia a vareniu Zdar!
Tak nech sa podarí a peknú oslavu a dobrú chut¨.
Recept vrelo odporúčam, aj keď ja som ho trošku upravila - bála som sa naliať tam skoro liter kečupu, keďže som piekla niečo cez 3 kg mäsa, tak som dala kečupu asi 200 ml (viac som ani doma nemala) a pridala som ml. červenú papriku. Spomenula som si, že mám niekde založený recept na šumavské bravčové mäso, kedysi som si ho zapísala, tak som podľa neho pridala do marinády 700 ml vody. Aj keď sa to zdalo veľa, nakoniec to bolo super, nemusela som ani podlievať ani polievať, aj šťavy bolo po upečení dosť. Nebojte sa, kto by skúšal, vody veľa, ale výsledok na "1*".
Len škoda, že na fotenie mäsa som úplne zabudla. Možno nabudúce, lebo určite ho budem robiť už len tak.