Varenie

Polpa di pomodoro

veronicko - fotkaveronicko, 17. septembra 2012

ahojte hľadám recept, alebo návod ako zavariť paradajky, aby z nich bolo polpa di pomodoro (akoby paradajkový pretlak s kúskami paradajok) viete mi niekto poradiť ako na to? ako to uvariť zasterilizovať,... či len čisté paradajky, či ešte niečo? ďakujeeeem...kupujem to v obchode ako paradajkový základ na pizzu, ale urodilo sa nám veľa paradajok, tak mi napadlo, to z nich urobiť... ďakujeeem=) +

@zareaguj


Diskusia k téme

klaura
nastrúhané paradajky daj do hrnca, var do zhustnutia ... môžeš ochutiť podľa seba ...
julica
Ja si robím niečo podobné, na trhu kúpim podlhovasté rajčiny (majú málo vody), umyjem ich, pokrájam na štvrtky a dám variť do hrnca. Keď sa zredukuje tekutina, ale kúsk yparadajok sú ešte značne identifikovateľné, nalievam do čistých a suchých fliaš a hneď zatváram vyvarenými viečkami. Tieto fľaše potom vhodím do deky do rolldoru a deň sa nestarám. Potom už len počítam na polici v špajzi :) Minulý rok sa mi takto nepokazila ani jedna, tento rok chytili tiež všetky viečka :)
Tu je pekný návod aj od evusik  varecha.pravda.sk/recepty/rajciny-ako-polotovar-fotorecep...
puntodadino
Ak chces oridinal- pouzi slivkove paradajky.Umy,s odtrym nozikom na spiske urob krizik a ponor asi na 3minuty do vriacej vody- potom osprchuj studenou vodou.Supka ide krasne dolu,odstran aj tvrde casti-nekrajaj,iba napln pohare.Ovsem nesmie tam ostat vzduch.Sterilizuj pri 85st C minimalne pol hodinku.Lahsie sa to urobi,ako precita.))
eviana
Robievam Polpa di pomodoro - keď dozrejú paradajky tak pridám a nafotím recept ako na to :)