Foto: klaura
Už roky si takto chystám paradajkový polotovar na zimu. Zachová si chuť čerstvých paradajok. Varím z neho polievku (http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-cerstvych-rajcin-s-rokfortom-foto/19377-recept.html), dávam pod mäso, po vyredukovaní Zobraziť celý popisUž roky si takto chystám paradajkový polotovar na zimu. Zachová si chuť čerstvých paradajok. Varím z neho polievku (http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-cerstvych-rajcin-s-rokfortom-foto/19377-recept.html), dávam pod mäso, po vyredukovaní na pizzu a cestoviny. Je to jednoduché a rýchlo hotové.
Postup
-
1
paradajky umyjeme
-
2
necháme odkvapkať a poprekrajujeme na polovice
-
3
reznou stranou priložíme k strúhadlu a tlakom vnútro paradajky postrúhame ...
-
4
ostane nám tenká šupka a tú odhodíme ... nemám rada šupu v pokrmoch ... :)
-
5
paradajkovú drvinu posolíme, pokoreníme ... kto chce, môze si zmes ochutiť bylinkami (petržlenová vňať, bazakla), pridať papriku, nakrájanou na menšie kocočky, cuketu ...
-
6
a naplníme do pohárov ... dobre uzavrieme a sterilizujeme 15 min. na 90 st.
@tati2008 keď mne sa to sťahovanie šupky zdá pracné a zdĺhavé ... a toto ide naozaj rýchlo ...
Rada by som, ak vie niekto poradíť, aký odšťavovač/dobrý systém/, ktorý by bol dobrý na paradajky. Myslím za studena odstrániť šupky, zrniečka.
Len to pasírovanie ma nebaví, je to pracné. Hoci som mala pomoc pri pasírovaní.
to vedro paradajok postrúhaš raz - dva ... ide to naozaj rýchlo ... sú mäkké a podajné ... ani pritláčať veľmi nemusíš ako pri uhorkách ... robím to veľmi rada .... tiež robím rajčinovú šťavu, rozvarené rajčiny aj so šupami pasírujem, ochucujem ... ako ty ... zrolované šupy z rajčín mi veru v jedlách vadia ... :)