Varenie

Polievka z tekvicových semienok

tinca - fotkatinca, 22. septembra 2011

Milí varecháči, mám na vás prosbu, včera ma oslovila moja priateľka či neviem recept na polievku z tekvicový semienok. Viem, že taká existuje, ale ja som to nikdy nevarila a ani nemám na ňu recept. Strašne po nej túži jej syn, kdesi to jedol a veľmi mu chutila. Ak ho niekto máte, budem zaň vďačná. Ďakujem za typy.

@zareaguj


Diskusia k téme

16 komentáre k článku
P.S. Mám dojem, že sa polievka varí z celého vnútra tekvice, včetne jadierok ?
Áno, z dužiny s jadierkami. Najlepšia je z oranžovej tekvice, má peknú farbu. Dužinu dám do vody, pridám zeleninu ako do hovädzej polievky + korenie a povarím 30 - 40 min. Po uvarení ocedím a do vývaru nakrájam uvarenú zeleninu (mrkva, zeler, kaleráb, podľa chuti). Cestovinu (najradšej máme strúhanku-mrveničku) uvarím osobitne a do polievky pridávam až nakoniec. Niekto pridáva do varenia bujón, potom ju už ani nejde rozoznať od pravého vývaru.
jeeej, a ja som to vnutro zo semienkami vždy vyhadzovala! :( Aka nepravda a škoda !!
ja ju varím tak, ako inú vývarovú polievku, len namiesto maska alebo kostí dávam celú dužinu z tekvice a ku koncu ešte pridám na masle popraženú, postrúhanú mrkvu. A aj keď to nemám rada, predsa som si len dala poradiť od jednej varecháčky a dužinu zviažem do gázy a potom aspoň nemusím oškrabávať semienka a dužinu zo zeleniny:D A tá polievka je ozaj mňam:D
Ja ju varím roky, hovorí sa jej aj falošná kuracia polievka, lebo tekvicové semienka vytvoria aj mastné oká. Len ja uvarím najprv to vnútro a potom v čistom vývare zeleninu s korením a soľou.
Je super, doporučujem.


Kočky pekne ďakujem, už som jej to preposlala aj @viera1 za link. Myslela som si aj ja, že sa to varí na spôsob vývaru
veru, varim presne ako @verka1 - najskor urobim vyvar (z tekvice alebo cukiny), precedim a potom povarim zeleninu. ked robim nieco z tekvice alebo z cukiny, tak tu duzinu vydlabem a zamrazim, potom pouzijem do polievky
tuto polievku poznam aj ja, je velmi chutna,duzinu z tekvice si davam vysusit a v zime akoby som nasla :-)
no a ja toto počujem prvý krát, škoda, tento rok sa tekvice neurodili,prosím, dajte rcp. aby sa dal uložiť
sama to musím vyskúšať, láka ma to môže to byť dobré a diétne. Škoda, nedávno som robila tekvicový prívarok a dužina išla do koša.
Už som ju robila, ale tá chuť nebola zase taká silná, bol to taký zvláštny zeleninový vývar. Dobrá vec, keď neviete, čo s cuketou. Ale bez bujónu.
aj takto je dobrá : na cibuľke orestujeme postrúhanú mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, pridáme trošku červenej papriky, na špic noža Kurkumu /čistí pečeň /. v inej nádobe varime vnútrajšok z tekvice, zelenú papriku, paradajku, štvrťku kelu a hlávku cesnaku. pri restovaní zeleniny podlievame ju vývarom z tekvice, nalievame cez žinené sito. Prilievame toľko vývaru, koľko potrebujeme polievky. Môžeme pridať aj trochu žltej vegety. Zaváram mrveničku a po odstavení dochutím nasekanou zeler. vňaťou alebo vňaťou z petržlenu. Polievka má výbornú chuť, kto má rád , môže pri servirovaní prichutiť fefer. pomletou so soľou a cesnakom. Všetky vnútrajšky z tekvíc a cukiet končia v mraziaku a používam ich na túto zdravú polievku. dúfam, že som to napísala dobre a že vám bude chutiť. množstvá si dajte tak, ako vám vyhovuje a ako ste doma zvyknutí. dobrú chuť Na tanieri by sa mala podobať mäsovej nedeľnej polievke.
@anina43 díky za výborný rcp, niekedy vyskúšam, len až vtedy, keď budem robiť niečo z tekvice a cukiny
ďakujem baby aj ja za recept, mám rada tekvicovú polievku, na ktorú chodím do vegetariánskej reštaurácie, ale tam je polievka úplne krémová. Mixujete ponorným mixérom polievku aj Vy? ďakujem
@zuzzzka1 ,toto je vývar z tekvicových semiačok,tekvicová polievka je z tekvice,môžeš si časť tekvice rozmixovať,tak ako u ďalších jednodruhových polievok (karfiolová,kalerábová,mrkvová,zelerová atď.)