Rôzne

Pokus o zmenu atmosféry.

stefanm - fotkastefanm, 11. marca 2015

Táto moja práca ma pomôcť zmeniť atmosféru na tejto stránke a momentálnu nevhodnú úroveň komentárov na úroveň predchádzajúcich rokov. Či sa to podarí? To viem vopred. Nepodarí! Ale už je najvyšší čas sa o to aspoň pokúsiť! Ja sa o to pokúsim cez humor. Ak máte iný návrh, pridajte ho!

Začínam sa vážne zamýšľať, že začnem pracovať na námete na televízny seriál. Viem, že éra Ordinácií, Panelákov, Divokých koní, Búrlivého vína a pod. pomaly končí ale nerád by som prešvihol niečo čo by sa týkalo gastronómie. A tak som sa rozhodol, že spracujem v spolupráci s vami, námet na seriál z kuchárskeho prostredia. A preto by som vás chcel, tu na tejto stránke osloviť, aby ste mi pomohli. Potrebujem doplniť vašimi nápadmi hlavnú myšlienku celého deja.

Ten sa bude odohrávať v školskej jedálni kde hlavnou líniou bude dodržiavanie noriem podávaného jedla deťom na základnej škole. Ústredná postava, vedúca školskej jedálne rieši problémy jak porušovania noriem podávaných jedál a dodržiavania hodnôt cukrov a tukov v nich obsiahnutých, tak aj svoje súkromné vzťahy v domácnosti, ktoré sa prelínajú s jej osobným koníčkom, úchvatným obdivom k maliarskemu umeniu, konkrétne k maliarovi – alkoholikovi.

V ďalších častiach je možné, že vzhľadom na ešte nevymyslené postavy je tu možnosť prejsť dejovo do kriminálneho žánru podozrením na rozkrádanie majetku a spoluprácu s mafiou pri používaní praktík výpalného za dodávku surovín od určeného predajcu s náväznosťou na korupciu v súdnictve ale aj do sektoru, divákom tak obľúbeného, nemocničného, vzhľadom na infekčné ochorenie učiteľského zboru, ktorý dostáva inú stravu ako žiaci. To by malo obohatiť dej o milostné vzťahy lekárov s učiteľkami alebo sestričky s ženatým školníkom.

Všetko mám zatiaľ len v štádiu rozpracovanosti ale názov je už definitívny. Seriál sa bude vysielať v čase hlavných televíznych novín na staniciach STV1, Markíza, JOJ a TA3 aby odbremenil národ od sledovania usmievavých moderátorok a moderátorov čítajúcich negativistické spravodajstva o haváriách motorových vozidiel, korupcií, týrania rodiny a parlamentných prekáračiek s výrazom komika na tvári a bude vysielaný pod názvom: „Nepokojná varecha“.

Pomôžte mi s postavami a ich zápletkami a tak spoločne obohatíme naše televízne vysielanie a verím, že aj zmeníme rétoriku komentovania všetkých pridávaných príspevkov.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
:-)))))))))))))))))))))))
pridavam prve postavicku do kulis - dievcatko, ktore malo jedava a jej kamaratku, ktora by obhryzla aj nohy stola, keby sa dalo :-)))
babidka
Nazov sa mi paci . Pridala by som tam k hlavnym postavam aj nejaku odporne dokladnu a sustavne nabrusenu hygienicku, ktora ma mierne sebadestruktivne sklony ohladom jedla /je anorekticka / a ktora je napojena na farmaceuticku lobby :-) No a dej by mohol pokracovat roznymi spletencami milostneho charakteru medzi veducou jedalne a hlavnym dodavatelom zeleniny , ekonomkou skoly s majitelkou cateringovej spolocnosti ktora by chcela dodavat jedlo ucitelskemu zboru...a do zajtra este urcite neco vymyslim :-)
kukulienka71
Perfektné:-DDDDDDD, všetko, čo som si prečítala, sa mi páči, aj keď nemyslím, že éra Chlapov, čo neplačú, by skončila:-))) už sa teším na epizódy, pridala by som sústavne sa sťažujúce mamičky deťúreniec, ktorým nikdy nič v jedálni nechutí a chodia domov hladné:-))
evusik
aj keď si načrtol hlavnú postavu- vedúcu školskej jedálne, mala by to byť postava len a len kladná, v strednom veku, krásna, štíhla, milá, dobrá, neskorumpovaná, verí v dobro tohto sveta a navyše je osamelá, cez deň rieši pracovné problémy, utiera soplíky cudzím deťom, rieši a vždy aj vyrieši, lebo je perfektná všetky problémy svojich kolegýň a po nociach plače do vankúša lebo je osamelá...
až raz príde do školskej jedálne otecko-vdovec-milionár a šialene sa do nej zaľúbi... ale ona ho nechce... ách, milonár rozdá svoje milióny na charitu a príde do školy pracovať ako družinárka... a to sa potom ešte len začnú diať veci :-)
toto by samozrejme vystačilo na zhruba prvých 100 dielov a potom sa uvidí...
evusik
ináč veľmi sa mi páči tá hygienička-anorektička ja takú totiž poznám a je ešte aj stará dievka - vražedná kombinácia...
sovka62
Veľmi dobrý nápad, najviac sa mi páči zvolený vysielací čas, už sa teším a konečne začnem sledovať TV, konkrétne od 19.00 do 20.00!
frezia68
Fíííííííha....ako vydržíme bez politiky a všetkého zlého?Vidím,@stefanm ,že hrubú kostru máš v globále už v hlave a "horevyššie "príspevky to rozvíjajú tak dokonale,že stačí sadnúť a písať.Máme kladné postavy,dievčatká,nabrúsenú hygieničku,milú a zodpovednú vedúcu školskej jedálne,ale ekonómka školy...ups....tá by mohla byť nenažraná,obézna a spojená s mafiou...zeleninu,ovocie nechce dopriať deťom, "leda tak,aby sa nepovedalo"a ihneď platí faktúry za nezdravé potraviny,ktoré majú odbyt u nich práve na doporučenie mafie,veď zlé odbyt musí mať.......a zariadia automaty naplnené sladkosťami......ak sa zasekneš pri písaní,zavolaj @zema. Konečne nech je sranda.A ak sa chce niekto hádať na Vareche,nech najprv tu napíše návrh na zopár kladných hrdinov (povinne),aby prišiel na iné myšlienky a zabudol,čo napísať chcel.@stefanm ,Ty výmyselník.....Ty to umíš :-)))
babidka
Tak by som dalej rozvijala ulohu tej hygienicky -anorekticky ktora sa prezentuje ako dokonalost sama ale potajme je velmi skorumpovana :-) Teda v tom zmysle , ze pod hrozbou vysokych financnych pokut za nekvalitne /alebo hygienicky zavadne/ jedlo vyzaduje uplatok pre svoje laboratorium vo forme sponzorskeho daru na nakup nejakych mimoriadne predrazenych pristrojov .Potom sa ukaze , ze za toto dostava od predajcov mastne provizie ...tie vsak pouzije na nejaku charitu alebo inu /zatial mierne zahmlenu/ aktivitu . Toto by sa doriesilo neskor podla toho , ako by pokracovala struktura deja a ako by sa dalej vyvijali postavy a pripadne by pribudali nove :-)
Najviac by som uvitala rozsireny vysielaci cas o davanie uputavky kazdych 15 minut v case od 15,00 do 19,00 namiesto dookola opakovanych uputavok na Kriminoviny a ine ubohe "tieznoviny" :-) Maliara -alkoholika by som si drzala v zalohe a vytiahla ho az vtedy , keby si sa nevedel pohnut s dejom na vyplnenie "hlucheho miesta " . Mohol by popri malovani aj spievat , pisat basne a pripadne by si mohol aj tajne privyrabat aj ako diler s ukrajinskymi cigaretami a alkoholom .
Dalsia postavicka by mohla byt nejaka osoba zavisla nielen na jedle ale aj na socialnych sietach ktora v pracovnom case potajme chodi na Varechu a ked sa tam nemoze dostat , tak trpi abstinencnymi priznakmi a potom zneprijemnuje zivot ostatnym spolupracovnikom . Zatial nemam predstavu kto by to mohol byt - ale napr. to moze byt aj sklska detska psychologicka alebo predsednicka ZRPS ci ekonomka ?
frezia68
Jémine,@babidka....destk á psychologička a závislák ...veď to je skoro ako v reáli...,kto má byť vzorom a pomáhať,v živote zlyhajú...no veď to.Ako to vyrieši autor?
kukulienka71
@babidka , ty si scenáristka jak vyšitá:-DDD buď toho máš už mooooc napozeraného alebo máš sakra bujnú fantáziu!:-))))))
denyany
No teda nebola som tu dva dni a čo som nenašla, teda našla! Paráda. Najviac sa mi páči vysielací čas, aj názov ujde. A pridala by som lesbickú riaditeľku, čo je celá preč z tej vedúcej jedálne. A zástupcu, čo má milenku v učiteľskom zbore a tá milenka je taká nevystatá ťava a chodí kuchárkam kafrať do remesla ....
anina43
už dávno som sa tak schuti nezasmiala ako dnes po prečítaní príspevkov, tečú mi slzy a smejem sa nahlas čo všetko ste dokázali vyhútať, tento seriál by bol bomba a strčil by do vreca všetky TV správy, krimi noviny aj predpovede počasia, aj vysielací čas je vynikajúci a mohli by ho vysielať aj hneď ráno namiesto všetkých opakujúcich sa správ z večera. niečo by sa mohlo doň zamontovať aj zo súdnej siene a z nákupnej horúčky. tak som rozosmiata, že ani nemám teraz nápad, ale hádam mi príde na rozum. veľmi sa teším ako sa bude všetko rozvíjať. prajem dobrú spoluprácu s varecháčmi, super nápady a aj keby toto TV odmietli, aspoň my by sme sa dobre pobavili, vychádzalo by to na pokračovanie v časopise, ktorý vydáva Varecha a ľudia by spísali obrovskú petíciu za natočenie TV seriálu.
stefanm
Ďakujem vám za pridané návrhy a za to, že vás táto téma zaujala. Ja často nerozvádzam komentáre k svojim príspevkom aby nedošlo k nechceným verbálnym konfrontáciám, ale v jednom musím urobiť výnimku lebo tvoj návrh @evusik , ako by sa mala výzorovo a charaktérovo prezentovať hlavná postava sa bohužiaľ realizovať nebude dať. V zmluve s mojím producentom seriálu, ktorú sme každý deň pripravovali asi pol roka po večeroch na našom balkóne pri fľaške vína a koňaku, som presadil bod, že hlavnú postavu bude stvárňovať výlučne moja manželka a to je teda fakt, ale fakt iný tip ako navrhuješ! Dodávam, hoci som sľúbil, že to neurobím, že producentom tohto projektu je ...moja manželka. Na jej podmienky som pristúpil , keď som si spomenul, že slová v pesničke od skupiny No name - Lekná: ...“milovať je krásne, no krajšie je byť milovaný“ sú pravdivé. Preto, že som jej zmluvne s „producentom“, zabezpečil hlavnú postavu som v poslednom čase výrazne viac milovaný. Ani ponožky si už nemusím sám prať!!!
Teším sa na vaše ďalšie návrhy a príspevky. Varecha je tu aj pre pobavenie medzi tým ako vymýšľame čo uvariť a napiecť. Nemám pravdu???
1x elekra
rea1
nuž, @stefan , v poslednom čase je tu čoraz menej zábavy a čoraz viac jedu, invektív a osobných útokov. a to je škoda. takže ja súhlasím s výrobou tvojho seriálu, budem ho podporovať a robiť mu reklamu seč chabé síly stačí. :-)))
janazjarku
Nuž moji milí tak som všetko prečítala zabavila som sa veru aj pospomínala, že takto veselo tu bolo onehdá každý deň :-) tak sa mi vidí, že po prečítaní scenára a postáv asi začnem prvý krát sledovať TV seriál .-) do kuchyne si prosím umiestniť kuchtíka toho s tými červenými líčkami čo furt hrnce oblizoval v Princeznej so zlatou hviezdou na čele :-) inak @stefanm a odkedy si ty maliar ?? :-D
elekra
@stefanm , presne si vystihol atmosféru. Pre tieto dôvody som prestala uverejňovať recepty a Varechu navštevujem sporadicky. Popozerám recepty, pochválim tie, ktoré sa mi páčia a prečítam si diskusiu starých varecháčov. Je mi smutno za starou dobrou a veselou Varechou.
rea1
@janazjarku , mám dojem že tým kuchtíkom bol pán Josef Vinklář a toho, žiaľ, už nikto nikam neumiestni. :-(( ale áno, on ako kuchtík a jeho kolega šéfkuchár ocenený Radom zlatej varešky ako zástupca pani náčelníčky kuchyne, to by bolo dobré obsadenie. mám dojem, že táto @stefanova diskusia bude mať ešte veľa hodnotných diskusných príspevkov s veľmi obohacujúcimi námetmi nielen na dej ale i na obsadenie jednotlivých postáv. konečne sa v diskusii nikto s nikým nezabíja. @stefanm , veď ty si priam génius. :-))))))))))
babidka
@janazjarku , teraz si to zabila :-)))) Nemyslim si , ze @stefanm si prvoplanovo urcil ulohu maliara ! To by nebolo ferove voci hlavnej zenskej postave :-)Hlavny producent by asi taku rolu pre neho nepripravil . On bude potichucky stat v pozadi , pisat scenar , robit castingy na dolezite aj menej dolezite postavy /hlavne zenske/ , zabezpecovat catering a popri tom nenapadne popijat fernet alebo pivko niekde v kresle v kute .
@kukulienka , okrem Star Treku a pridruzenych serialov pozeram iba obcas v zime Panelak a tak nemam ani tusenie ako sa splietaju serialove deje :-) To iba zapracovala moja fantazia ...Ale vela citam - posledne roky iba sci-fi a fantazijne , obcas nejaku detektivku .Romantika ma velmi nebavi , zda sa mi to vsetko rovnako malo akcne :-)
hubata
Ahojte varecháčky a varecháči! Tak ako píše @elektra aj ja sem už chodím len sporadicky a viac-menej len do mojej KK keď potrebujem niečo mrknúť v recepte. Dôvod je každému jasný. Dnes som si prečítala moje zážitky ktorých tu mám asi 150, ale išlo mi najmä o to oživiť si reakcie starých varecháčov na ne. Ani pod jedným jediným som nenašla urážky, jedovaté slová, nezmyselné osočovanie, vyrývanie alebo zádrapky. Naopak, každý pridal svoj zážitok k téme, zasmiali sme sa, nezištne si poradili a s niektorými varecháčkami som v styku cez fb dodnes, aj keď sa osobne nepoznáme. To čo sa tu deje pod receptami mi odoberá energiu, pokazí hneď zrána celý deň, ja sem chodím pre dobré osvedčené recepty, pre zábavu a nie aby som tu viedla žabo-myšie vojny - o ničom.

@stefanm ponúkam ti k sfilmovaniu moje zážitky, samozrejme nebude to zadarmo: ja chcem hlavnú rolu aby som bola slávna a nesmrteľná ako Snehulienka v Afrike. Tak kde a kedy?
anina43
@HUBAT á súhlasím s tebou, ty by si si zaslúžila hlavnú úlohu, tvoje zážitky nikto neprekoná, hoci ja ich mám tiež kopu a stáli by zato zakomponovať ich do deja seriálu. @stefan veď ty ponožky nemusiš prať, však ich strč do mikrovlnky aj s trenkami a za pár minúť máš vyprané. a do seriálu môžeš tiež dať cenné rady do kuchyne ako rýchlo ošúpať banán, rozbiť vajce a tiež by tam nemala chýbať postava záchrancu krachujúcej školskej jedálne, ktorý po 3 mesiacoch príde na miesto činu a dostane infarkt, lebo k žiadnej náprave v kuchyni nedošlo, darmo sa namáhal a prestaval im aj jedálničku, vymenil obrusy a stoličky obliate pudingom. jemine to bude seriál ako má byť, bude ostro sledovaný a prekoná všetky rekordy sledovanosti. do toho !!
letisia
@hubata ty máš teda drzosť pýtať si hlavnú úlohu :-) Veď tú dal stefan svojej milovanej a milujúcej manželke. Ale teba si viem predstaviť v úlohe vychovávateľky, deti by ťa počúvali so zatajeným dychom, keby si im rozprávala tie svoje zážitky. Alebo by si mohla byť hovorkyňa školy (vzhľadom na tvoju výrečnosť a pekný slovný prejav), také posty sú dnes moderné, sú skoro všade. A ešte ma napadla funkcia kronikárky. Písala by si do kroniky zážitky zo školskej jedálne. Myslím, že by ich bolo dosť.
frezia68
Súhlasím (ak môžem a @hubat á nebude robiť prieky,lebo obávam sa jej výrečnosti) s @letisiou.Hlavn á hrdinkou bude najdrahšia @stefanma ,veď ako autor má predsa len právo si ju "bečeľovať" a ak už len za sľúbenú úlohu vidieť výsledky a nemusí prať ponožky...to sú ústupky a možná ,že aj vysávanie ho obíde,veď stačí,že vyhral na Vareche vysávač(dobre pamätám? ) a čaká ho písanie a písanie...hlavná postava ho môže odbremeniť v domácich prácach,on jej zato navarí s láskou obľúbené jedlá a vykreslí ju v telenovele v superlatívoch.@hubat á...vzdaj sa :-)))))))))
hubata
Vzdávam sa, odchádzam porazená ale so vztýčenou makovicou. Nech si @stefanm pretlačí tú svoju, aj tak viem od koho to odkukal: z parlamentu!!!!