Rôzne

Poďte do Abelandu!

evanaaa - fotkaevanaaa, 18. mája 2012

Pre záhorákov a tých, ktorí nemajú ďaleko do Lozorna:

V sobotu, 19.5 sa môžte tí, ktorí máte záujem naučiť spracovávať
mlieko na mliečne výrobky. Uvidíte, ako sa robia syry, jogurty,
smotana , maslo.....a aj ochutnávať. Môžte si priniesť svoje mlieko.
Pracovať sa bude s čerstvým kravským a kozím mliekom.
Tiež sa uskutoční večer divadelné predstavenie o Zbojníkovi
Šmarhanovi, vonku, no za zlého počasia vnútri, ale malo by byť
pekne. Predstavenie sa koná o 16.00 hod., vstupné dobrovoľné.
Mimochodom, tí, ktorí to nepoznajú - viacčlenná rodina Ábelových
tam má ranč a každá sobota je zameraná na niečo iné, napr. pred
Veľkou nocou sa plietli korbáče a maľovali vajcia. Podávať sa zvykne
aj občerstvenie. je to zaujímavé, zábavné, najmä pre rodiny s deťmi.
Ak sa chceta dozvedieť viac, pozrite si - www.abeland.sk
Prajem príjemnú zábavu!

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
P.S: Asi som to mala dať do zážitkov, len teraz ma napadlo, no, nič to, kto chce, si to prečíta aj tu.
hubata
Škoda že už nemám "svoje mlieko", išla by som sa mrknúť do Lozorna, môže to byť poučné a zaujímavé. A tebe ukladám @evanaaa napísať z návštevy krátku reportáž do zážitkov.
arasidka
Evanaaa, nemala by som to mať tak ďaleko k Abelovcom. A bohuocuprisahám, že na také dobré haluške by som veru zajtra aj chuť mala. Ak do toho niečo osud iné nezamieša, predpokladám, že zajtra sa tam vyberieme.díky za dobrý tip, síce deti nemáme, ale náš vek sa dostáva k hranici, keď sa hovorí, že pomaly prechádzame na "dzecký rozum", tak by nemal byť žiadny problém :)))
evanaaa
Ja tam asi nepôjdem, lebo je HOKEJ, muž by nešiel, škoda, že to nedali na iný termín, len som chcela poradiť tým, ktorým by sa zišli tieto ukážky, veď aj nedávno si niekto pýtal radu na výrobu syra alebo podobne.Ináč, pre deti je tam vždy nejaká zaujímavá zábava, ale aj pre dospelých. Dnes tam bola ochutnávka vína napríklad.
evanaaa
@arasidka , niekedy sa podívaj, daj si to na ten ich web, tam bude aj program na ďalšie víkendy, natrafíš aj na halušky a aj na iné ( koláče). Dala som to sem dosť neskoro, a to som sa chystala od pondelka, len som zabudla.
arasidka
evanaaa, je mi ľúto, nemohli sme tam ísť, dva týždne dozadu mi "strelilo " v kolene, predpokladám, že niektorý kolenný väz, a je to o to horšie, že to bola oporná noha, takže teraz neviem, na ktorú nohu mám krívať :) Vyzerá to zle, prišiel na psa mráz. Doteraz som nešla doktorovi, lebo som to odkladala na neskôr, bolo toho v posledné dni veľa,jednak starosť o mamu, potom sme mali rodinnú oslavu,to vieš - šesť krížikov sa nedá len tak ignorovať. A tak uvidím, čo mi prinesie najbližší čas, ale dnes trpím veľmi a moji chlapi strtili trpezlivosť. Musím zaridiť veľa vecí a potom sa oddám do rúk odborníkov, bude to veľmi ťažké a mám opodstatnený strach. No čo už, ale až budem na tom dobre, určite sa tma vyberiem aj s mojími vnučkami.