Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+6

sracz - fotkasracz, 23. októbra 2012

Všetci milí priatelia! Naša stránka vzorne reprezentuje aj dnešnú modernú dobu! Neostáva pozadu a frčí s časom o dušu. Opäť som sa Vám nestihol poďakovať za Vaše komentáre k môjmu rcp: „Zemiakový šalát - októbrový“ – dnes už na „archívnej“ 20. strane a tak som aktivoval „záchrannú brzdu“ a ďakujem Vám v diskusii. Veľmi si vážim Vaše slová, pozornosť i čas, ktoré venujete našim príspevkom a ani z mojej pozície by to nebolo „fér“, aby som nereagoval na Vaše aktivity!

Máš pravdu @izabella929 – šaláty s majonézou robievam poväčšine v zimných mesiacoch, ale niekedy chute nedajú pokoj a pripravím ich aj mimo poradie. Ďakujem Ti za pochvaly!
Veľké Ti buď ďakujem @marijanka712 – ako sa určite dočítaš z ďalších reakcií na moje foto, nejedná sa o krokusky (šafrán jarný), ale o jesienku obyčajnú, ktorá mi vo dvoch hniezdach vykvitla koncom septembra! Teraz som už – ďakujúc Vám na Varecha.sk - múdrejší aj ja. Nuž a Slovenská jedálnička v Des Moines je aj mojim snom, ale v dnešných finančne nestabilných časoch ju otvoriť, by viedlo zákonite iba ku krachu!
@lubjak – áno potešili ma, ako aj Tvoje dva príspevky! -))))) Želám dobrú chuť vospolok a ďakujem @mataliptak !
Ďakujem Ti @helca103 a o kvietkoch už viem, že je to jesienka obyčajná. Dlho nevydrží, spáli je hneď prvý prízemný mrázik.
O pomere – zemiaky – vajíčka – som teda dva razy nerozmýšľal, ale teraz to náhodou vyšlo takto, milá @dajanca – a vňaťky sú nielen ozdobou, ale aj veľmi zdraviu prospešným doplňkom! Srdečná vďaka za „vygúglený“ link k jesienke obyčajnej. Aj ďakujúc Tebe som teraz „múdrejší“?! -)))
Prstíky rúk, mojich dvoch pomocníkov, naozaj nemám fajnové, tak hneď ďalšiu porciu určite urobím z teplých zemiakov. Ďakujem Ti @bozulka – vzácna a milá priateľka.
Šalát bol naozaj fajný milá @roooo a o jesienkach som sa taktiež dočítal práve tu!
Vážim si Tvoje uznanie a milé slová @elena – želám blaho aj Tvojej duši!
Ďakujem Ti za pochvalu milá @evanaaa – ja som si urobil, teda aspoň týmto zemiakovým šalátom, generálku na Vianoce už teraz. O jesienke už viem, že je jedovatá a kvitne iba v jeseni! Ale za Tvoju starostlivosť Ti naozaj veľmi pekne ďakujem!!!
Veľmi si ma svojou informáciou potešila, milá @tatranocka – oživila si moje nostalgické spomienky na prvé roky vo vojenských „kraťasoch“ – ďakujem, ďakujem a ešte veľa razy Ti ďakujem!
Milá @julica – ďakujem Ti za praktický koment; takto asi nejak vyšlo, ale naozaj chutilo! Raz za čas predsa môžem jedlom zhrešiť aj ja! -))))))
Tak s chuťou do toho a ½ je hotovo!!! Dobrú chuť aj Tebe @pn a aj Tvojim najmilším!
@grandma – veď do Toho svojho šalátu daj toľko vajec, majonézy a tatárskej omáčky, koľko Ti chutí. Mne, pri mojich 102 ÷ 106 kg živej hmotnosti, neublížila ani tá obrovská kalorická bomba. Ale Pravda sa Ti musí uznať tak, či tak! Ďakujem!!!
Veríš, či neveríš milá @medulienka122 – toho zemiakového šalátu nebolo ani tak vela; nerobím ho iba pre rodinnú potrebu, vždy sa nájde slušný zástup susedov, priateľov a kolegov, ktorí sa postarajú, aby Ti toho vela na druhý raz neostalo! Hej a šaláty s majonézou môžeš jest aj na raňajky, aj na desiatu, aj na obed, aj na olovrant, aj na večeru – teda, kedy ho potrebuješ, či kedy máš naň chuť! Ďakujem Ti za № 1.
Vďaka buď aj Tebe @kimlo kamarát! Myslím na Teba a zháňam Ti zopár miliónových semienok indickej papričky!

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
@sracz ja som tak veľmi verila,že sa potešíte a hreje ma,že sa tak stalo.Je fajn,že spomienky nám nikto nevezme.Želám pevné zdravie.
kuchticka
@mily nas @sracz ! Na Vareche som chybala po dobu 5. tyzdnov. Tvoj zemaiakovy salat musim coskro vyhladat a vyskusat. Uznavam tvoju vsestrannost, kolegialitu a priatelske vztahy s nami varechacmi.
Bola som navstivit moju rodnu hrudu a i tam som i zaspominala na vsetkych varechacov nevyjimajuc teba. Napadlo mi, co keby sa vsetci zijuci v cudzine vratili a dali si STRETKO . Nebolo by to ohromne? Pozdravujem do Des Moines. Ako sa pripravujes na nase volby?
kimlo
Feri teším sa na ten vrchol Scoville scale od Teba... :-)
sovka62
Opäť mi ušiel tvoj recept!? Mám prestoje, zdravotný problém v rodine, tak Varecha len úchytkom. Ale všetko sa na dobré obracia, tak sa určite polepším.
isabel1
Spravil si mi chuť na ten šalát,asi počkám do nedele.Dávno už som nemala rezne a fantastický šalát.Dakujem za pripomenutie.Radá si čítam komentáre k receptom.Ste skvelí.
dajanca
Mám za sebou "šalátovú generálku" k Vianociam, bol dokonca aj vysmážaný kapor, ktorého som dostala od susedy pri bártrovom obchode cez plot, výmenou za tašku jabĺk ... :-) Šalátu tie vňate naozaj prospeli, budem ich pridávať. U nás tiež platí, že dobrého šalátu nikdy nie je veľa... na Vianoce varievam zemiaky v 4 litrovom hrnci a vždy ho zjeme...
Zdravím a teším sa na ďalšie recepty... :-)
dajanca
možno Ťa prekvapilo, že už spomínam Vianoce, ale už od včera za oknom sneží a to mi pripomína, že sú blízko... Martin- chalan jeden nezodpovedný požičal svojho bieleho koňa akejsi Dobromile a tá si tu cvála aj keď sú ešte na stromoch listy :-)