Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+11

sracz - fotkasracz, 3. mája 2013

....... ešteže som 1. mája pod rozkvitnutou !sakurou“ pobozkal
svoju krajšiu polovičku!!! Včerajšie a dnešné vrtkavé počasie
pokrylo snehom všetky stromy, narcisy, tulipány, ..., takže dnes
by som sa musel bozkávať na ťažkom mokrom snehu. Mám
dokonca aj pár fotografií, ale ešte stále neviem vkladať snímky do
komentov, zážitkov, či diskusií. Problém s mojou KK pri „nick_u“
sracz trvá naďalej (akýmsi nevysvetliteľným krokom som sa naň
dostal pri „Google Chrome“ – ale s ďalšími problémami a Tomáš z
redakcie mi na moju prosbu asi nemá čas odpovedať!?!) a tak
radšej využívam diskusiu, aby som sa Vám poďakoval za Vaše
komentáre k mojemu rcp: Zemiakový paprikáš – inovovaný!
Vážený kamarát @angast – aj tak sa dá i tak sa dá! Paprikáš,
hlavne kurčací, robím aj so smotanou! Nič premenovávať
nebudem a kto má chuť na „kruplipaprikás“ so smotanou, tak si
ju kľudne môže na svoju porciu pridať a je to!!!
Ďakujem Ti milá @ariela6 – za Tvoju starostlivosť! Ja som v
poriadku, iba technické problémy ma prinútili pridať tri rcp pod
„nick_om srac“ (už som redakciu, konkrétne Tomáša, pred tromi
týždňami poprosil o pomoc). Plzeňské za mlákou je dostať bez
problémov, aj Staropramen a Zlatého bažanta z Hurbanova a
pred tromi rokmi dokonca aj Žatec_ké!
@modrykamen – buď bez obáv ja náhodou aj „krumple
praženie“ mám veľmi rád, hlavne s dobrým kyslým mliekom a rád
ich aj nové, s maslom a restovanou zelenou cibuľkou – a veľa, aj
s „pierkami“!
Múdra reakcia, milá @dogagador – novotou, teda aspoň pre mňa,
je však mlieko v zemiakovom paprikáši! Ale prečo nie?!
Srdečne pozdravujem milá @sovka62 a ďakujem Ti za promptnú
reakciu a riešenie! Mladým cuketám som prišiel na chuť až tu.
Doma som ich pripravoval, staršie a podstatne väčšie, spravidla
plnené a so smotanovou omáčkou. Tu mi dokonca chutia aj
surové v zeleninových šalátoch a zvykol som si aj na ich
kombináciu v rizotách, alebo v „čistej“ či v slovenskej ryži (orzo),
ako prílohe. Už som to zo pár razy uviedol aj vo svojich rcp.
Ďakujem Ti aj za druhý „príspevok“ a informáciu o reakcii na
Tvoje varenie s mladými cuketami. Som naozaj rád, že Vám s
Tvojim „strážcom rodinného kozuba“ chutilo. Nebuď prekvapená,
ak Ťa ten Tvoj „drobček“ za nejaký čas osloví s otázkou: Zlatko
moje, nezavadzajú Ti, čisto náhodou, v chladničke nejaké
„hodvábne“ cuketky? Tieto „baby“ cuketky naozaj nie je
potrebné variť, stačí ich iba, pokrájané, na záver primiešať do
základu a maškrta je pripravená!
Máš 111 % pravdu @jody – čku, milá, slepý naozaj nie je, veď
som mu urobil pár desiatok klobásových „okuliarov“! ... a
ďakujem Ti aj za E_mail -:)))!
Ahoj @kimlo kamarát! Prívlastok „konzumná“ som poľskej
klobáse (tu ju vyrábajú a predávajú pod názvom „Polska
kielbasza“) pridal ja. Podľa chuti (ako „mrtvého koleno“) a
konzistencie je vhodná, teda aspoň pre mňa, nech sa nikoho v
zlom nedotknem, iba po ich ďalšej úprave. Tu ju vyrábajú
bravčovú a aj v kombinácii s hovädzím a morčacím (turkey)
mäsom. Zlaté domáce slovebnské údené klobásy od Záhoria až
po Šariš a od Guraľov až po Detvancov!!!
Opäť nádherné spomienky na kuchyne našich mamiek a varešky
našich babičiek, milá @elysa – a aj keď sa snažíme variť podľa ich
receptúr, chute našich najdrahších, však ostanú iba v duši a v
mozgových závitoch! „To všechno odnes čas ...!
Ďakujem Ti, hugácskam @izabella929 – si veľmi milá! Toto je
naozaj „klasika“ mojeho detstva. Nabudúce skúsim aj tie 1-2 = 3
vajcia, pre mňa volanie novej chute. S poľskou klobásou som
„vytentočkoval“ lebo som ju „prišmačnil“ po svojom a potom
sme ju, silami spoločnými, s chuťou zjedli, ako „kačka nokerdle“!
Veď aj u nás, v mojich rodných Košiciach, pod Šibenou horou, to
bol krumplipaprikáš podľa rcp dávnych prapredkov, ale tu, milá
@mamatata2 som siahol po inovácii v mojom podaní. Poľská
„kielbasza“ v USA má ku svojej menovkyni s „poctivým“ zložením
asi tak ďaleko, ako Hokaido express k železničke v košickom
Črmeľskom údolí!?!


Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za milé slová a teším sa na
„dozdziveňa“ na našej Vareške!

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Mas mily @sracz , ked ty si mal na prvy maj plno snehu u nas bolo den predtym rovnako. Posledneho aprila si z nas robil posmesok "APRIL" a nadelil nam snehu plno, ale druhy den bolo hned zas kaluzo z neho plno. Prajem peknu a konecne teplu jar. U nas je nraz 25C. Zdravim .