Zdravá výživa

Po Vianociach odľahčený deň

mariaklara - fotkamariaklara, 28. decembra 2010

Myslím, že mi dáte za pravdu, v mnohých domácnostiach sa stoly počas vianočných sviatkov ohýbali pod množstvom jedál. Keďže celý týždeň máme s manželom dovolenku, dnes som u nás zvolila trochu odľahčenú stravu. Uvarila som zeleninovú polievku, ktorú varím len asi 5-7 min, aby sa v nej zachovali všetky vitamíny, lebo dlhým vyváraním znehodnocujeme v nej všetko, čo sa len dá. Manželovi som uvarila kelovú polievku, ale bez mäsa, len z bujónom. Druhý chod mal bryndzové halušky, no nie so slaninkou, ale s osmaženou cibuľkou. Ja som si urobila výborný recept z Varechy "Karfiol bez vysmážania" a kopec šalátu z čínskej kapusty. Verte, že po takejto strave sme sa dnes, ja a môj manžel dobre cítili. Zajtra si to vymeníme a budeme mať za sebou 2 dni odľahčenej stravy. Čo na to poviete, keby ste niečo podobné pre svoje zdravie zajtra urobili aj vy?

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
Ja asi začnem zasa tú moju protikandidovú ditu,ale až od Nového roku,ale to nie kvoli tomu, že by som sa chcela ešte prejedať,ale kvoli dátumu. Nikdy som si nedávala predsavzatia,tak, teraz si dám, budem mať nejaké. A dodržím ho. Teraz mi prišla dcera zo zahraničia, tak som jej zas všetko "musela" vyvárať, ako keby bol štedrý večer..a potom, že dietujme.
michsamant
Tym, ze k nam pocas Vianoc nikto nepride, nikdy vela nevypekam a nechystam. Varim vzdy tak, aby sa to za den (obcas sa stane, ze je toho na 2 dni) zjedlo. U nas sa vari dost vegetariansky, takze nefucime teraz :))) Ale dnes mam tiez pocit (po mnozstve salatu co som do seba nalozila), ze budem jest len polievku aspon dva dni.
janazjarku
Ja som začala s odľahčenou stravou rovno na vianoce :-) , lebo manžel mal "otrávený" žalúdok z množstva protizápalových liekov. Takže namiesto vyprážanej ryby bola ryba pečená na masle s bylinkami, môj najlepší vianočný vajíčkový šalát s majonézou vystriedal obyčajný zemiakový s cibuľou a octom no kapustnica bola "ozajstná" s údenými klbáskami, domácou lahodne zaúdenou krkovičkou /vianočné trhy nemajú chybu/ a huby vlastnoručne nazbierané a usušené zmes dubáky, modráky a kozáky :-) Včera som tiež uvarila zeleninovú polievku vylepšenú kuracími krídielkami s hráškom a krupicovými maslovými haluškami takže odľahčujeme aj keď sme to najprv vôbec nemali v pláne :-)
marianne69
...a ja mam veeelku chut na ovsenu kasu,len taku obycajnu s troskou cukru,hrozienkami a troskou skorice...a nic viac...
bambitka
Ja som dnes uvarila fazulovu kasu s oprazenou cibulkou a zajtra budu psenicne medilonky plnene mozarellou so zemiakmi a zeleninovy salatik.....
frezia68
Marianne69,máš pravdu,robíme aj na raňajky,len miestu cukru trocha medu :-)))
torticka
Ja zajtra varím šošovicovú polievku na kyslo. Dnes som uvarila paradajkovú a halušky so syrokrémom a slaninou. Ale keby ste vedeli
ako mi je. Som zdutá,plná a neviem ešte čo. Ale po Novom roku idem na to. Dám si strašnú dietu, len ešte neviem akú. Poraďte mi, prosím, prosím.
hannah22
tiež sa snažím odľahčiť a tak som varila len tekvicovú polievku zahustenú jogurtom a ako príloha len sojové opekačky s cibuľkou a zajtra bude kaša s ovsených vločiek a ozaj vyskúšala som na Vianoce majonézu z vlaku a je super bola bez vajíčok a v boku nič nebolelo, diety neovládam takže neporadím .... :))
julica
@torticka , ak chces chudnut, zacni hned a nenaloz si tie halusky, tie su tazke a mastne. Zaroven ti ziadna dieta nepomoze, jedine ak k odvodneniu alebo cudnym stravovacim navykom (napriklad napchavat sa tortami pri delenej strave). Musis zmenit stravovacie navyky, neboj, po case ti to zachuti a nebudes sa uz chciet stravovat inak. Ludia si velmi chvalia pomoc mira veseleho, skus tu  www.chudnutie-ako.sk
julica
Mne sa tieto vianoce podarilo schudnut (zase), netusim ako, ale asi dve kila. Bude to asi tym vypekanim a varenim, po nasavani voni mi uz nechuti. Na druhej strane sme nerobili ziadne kremove zakusky a ani nam vobec nechybali, vynikajuce napady od @dorisy mizli z tanierov jedna radost, musela som aj dorabat, a zaroven nam z nich dobre travilo (rozne upravy semiacok). Na dnesny vecer planujem raviolli s ricottou a spenatom a sampinonove tappas, nic z toho ma neodrovna natolko, aby som sa nedockala polnocneho pripitku
vcelka
My sme uť teraz na Silvestra a Nový rok nepiekli žiadne dezerty a kúpili sme si dobrú zmrzlinu. Predsa len je ľahšia, bez múky, bez krémov... a na večeru robím namiesto údeného pikantné stehienka bez kože.
mariaklara
Julica, ja som tiež nepribrala, a hoci je dnes Silvestra, na večeru som si dala ovsenné vločky s pomarančom a jablkom. Myslím si, že dnes to ovocie nieje až taký prehrešok, ako keby som si dala rezeň so majonézovým šalátom. Ja som totiž tretí rok bola na dovolenke v "Škole verejného zdravia" kde som sa o stavovaní veľa dozvedela. Mám odtiaľ veľa dobrých receptov, po novom roku ich postupne budem písať.