Krasny uprsany a usnezeny dnik :) Kedze 20 aprila bude mat moj milovaný syn druhé narodeniny chcem spravit tortu ktora ohuri. Jako sa mi to podarilo vlání ale chcem nieco Nové :) chystám sa upiect Mimona amoja prosba znie podelte sa o nejaku. Uzasnu plnku ktora nebude vytekat a drzat tvar no podmienka je ze musí byt bez másla Lebo tie máslové u nás nemá nikto rad . su moc tazke :) Vopred dakujem za tipy . :)
@zareaguj
namiesto masla dávam mascarpone. Skúšala som aj malinovú verziu -výborné. Mimochodom: aj môj syn sa narodil 20.apríla - len je to už 31 rokov :)
bezne pouzivame aj na desiatu namiesto kupneho dezertu typu termix, pribinacik...
varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-agatku-3-fotorecept/5...
= My oblubujeme:
5/ Starodavny tkzv. "nadstavovany krem", ktory moze byt dalej zdokonaleny cokoladou /biela, horka/;
alebo s pridanim ovocia ked ho uvaris so sirupom v ktorom boli nalozene /v zime len z mrazenych zmesi/.
4/ Jemne kremy s "Philadelphia Cheese v kombinaci s "Lemon Curd"
/ci rozne jemne tvarohy v kombinacii s pudingom alebo jogurtom/.
3/ Slahanie celych vajicok s cukrom nad parou a maslom - dnes ho vsak robim len s cukrovym sirupom kde namiesto statia pri sporaku je hotovy za 5 minut. Vyborny je takto samostatne.
Ked sa vsak k nemu pridaju dalsie prisady /prava vanilla, coko ci ovocie - zase vytvori harmoniu lahodnych chuti.
2/ Karamelovy zaklad v kombinacii s mliecnou cokoladou a maslom. Nikedy pridanim kvalitnych “liquere ci konaku” pripomenie chut rozplyvajucu sa na jazyku ako "belgicke pralinkove kremy".
1/ Italian Butter Cream /Mousseline Butter Cream/, ktory je u nas
#1- NAJOBLUBENEJSI (!)
- myslim vsak, ze zatial ho tu nikto nevyskusal co je skoda.
Vsetky druhy naplni mas tu uz v tisickach opakujucich sa receptov, kde najdes asi najlahsie co hladas. oprpti inym webstrankam - su aj dobre zdokumentovane s podrobnymi postupmi co ti zarucuje uspech takze chyba sa vyskytne ozaj len nahodne a ten vitazny je len na tvojom vybere.
Pre ktorykolvek sa rozhodnes istotne bude chutit, lebo lepsie recepty pecenia a visaze ako slovenskych a ceskych zeniciek sa vo svete da tazko porovnat.
Nase starodavne recepty jednoduchych /aj piskor/ su tu pokladom, ktore chutia kazdemu, vzdy a pri kazdej /aj neslavnostnej/ prilezitosti samozrejme nezabudajuc moje oblubene kysnute dobroty…
= Ani krasa a vyhladenost novooblubenych potahoviek dnes tak velmi zverejnovanych /casto vsak extremne hlavne farebne gycovych/
NASE kolaciky nezatieni iba iba ak - ze v nich objavis niektory z tych lahodnych kremov…
Takze stastnu ruku pri vybere a nech vam chuti!
Stastne narodeniny malemu a peknu oslavu v rodinke.
Dobrá plnka je: uvariť hustú krupicovú kašu a po vychladnutí vmiešať tvaroh. Je ľahká a veľmi chutná.
Neuvádzam množstvá, lebo ja to robím od oka.
varecha.pravda.sk/recepty/najlepsia-cokoladova-torta/3588...