Rôzne

Plnka do čokoládovej torty.

siskam - fotkasiskam, 19. júna 2015

Prosím o radu. Robila som plnku do "Fantastická čokoládová torta" od @pn. 300 g roztopenej čokolády som zmiešala s 250 g tvarohu - podľa receptu- a je treba ešte pridať 400 ml vyšľahanej smotany. Ale tá hmota mi veľmi zhustla, sotva do nej strčím varechu. Čo s tým? Mám pridať ešte na zriedenie tvaroh, alebo mlieko? Bojím sa pridať šľahačku, či neostanú hrudky, či to vôbec rozmiešam. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

renulienka
Pravdepodobne čokoláda už zacala tuhnút. Robím podobnú plnku, ale všetko treba robit rýchlo, kým čokoláda nestuhne.
renulienka
No neviem čo by to spravilo keby to šlo na chvílu nejak zahriat. Možno nad paru alebo do mw. Použila si jemný tvaroh? Ten je na tuto plnku najlepší.
siskam
Áno, použila som jemný tvaroh a tiež ma to s tým zahriatím napadlo. Tak to najprv skúsim tak a keď plnka nezmäkne, tak skúsim pridať ten tvaroh. Ďakujem veľmi pekne, že si mi venovala svoj čas.
renulienka
No nemáš velmi za čo, len skus velmi opatrne. Teplom by mala čokolada povolit. Daj vediet, ako to dopadlo. Držím palce ;-)
siskam
Ďakujem ešte raz, určite dám vedieť, možno to niekomu aj pomôže. Tortu robím na mamine narodky, dosť mi na tom záleží.
siskam
@renulienka , podarilo sa. Ten nápad s mikrou bol skvelý. Stačilo nahriať po častiach - na trikrát - a plnka je super. Torta naplnená. Ďakujem za pomoc. Vedela som že na Varechu sa môžem spoľahnúť. Prajem pekný večer.