Kuchyňa a vybavenie

Plech

betka7392 - fotkabetka7392, 10. marca 2012

Prosím Vás poradte mi, mám el. rúru, plechy v nej sú večšie ako
bývali v starších rúrach. Keď pečiem koláče, (rada pečiem) recepty
sú večšinou na menší plech, aj keď si upravím dávku, koláč sa
nepodarí. Plech zo starej rúry mi nepasuje. Už som z toho zúfalá.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@betka , ja mám teraz v rúre tiež väčšie plechy. Staré osvedčené recepty ale pečiem na starých plechoch, jednoducho ich položím na mriežku a je po probléme.
evanaaa
To som aj ja chcela napísať, čo @sovka , nemusí byť plech v drážke.
Ja som urobila chybu, že som vyberala sporák podľa plechov, čo som mala, a na tie rozmery veľký výber nebol. Mohla som si kúpiť iný, modernejší a plechy som mohla darovať, takto mám sporák, s ktorým nie som spokojná, ale sa mi doň zmestia plechy ( hlavná vec!).
pacik
@betka7392 tiež pečiem na menších plechoch na mriežke, inak sa nedá, vyskúšaj, určite sa koláče podaria...
marianne69
Tiez malokedy peciem kolac v hlbokom plechu,ktory som kupila s rurou.Je velky a prevazna cast kolacov co peciem, nema dostatocne mnozstvo cesta nan.Davam na stare mensie plechy.Akurat kyskovy kolac a pernik peciem v nom.Su to velke kolace....
marcy
nič nové nepridám,v objeme rúry som mala jasno,vždy som chcela veľkú rúru a vyhovuje....mám rada veľké plechy,zo starej rúry som si nechala hlboký plech na klasické rezy,dám na mriežku.....
sovka62
@marcy , aj ja mám rada tie veľké plechy, hlavne na kysnuté koláče, rožky, žemle a podobne, ktoré dávam na plech po kúskoch. Majú tam dosť miesta a keďže rúra je teplovzdušná na dvoch plechoch naraz napečiem naozaj dosť. A ten klasický plech na rezy som si obstarala ešte jeden, aby mi nechýbal ak potrebujem upiecť dvoje rezy, ktoré ostávajú na plechu.