Prosím milé varechárky a varechárov, nemá niekto z Vás vyskúšaný dobrý recept na bezlepkovú pizzu?
vopred srdečne ďakujem
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 42 najnovší komentár dnes 14:28
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 730 najnovší komentár včera 23:05
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 42 najnovší komentár dnes 14:28
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 730 najnovší komentár včera 23:05
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 367 najnovší komentár včera 23:05
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 42 najnovší komentár dnes 14:28
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Perfektné mäsko zo zvyškov pečeného kuraťa
-
Kivi rezy +fotopostup
-
Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
-
Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
-
Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
-
Maková bublanina s jahodami
-
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy +video
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou +fotopostup
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Dvojmakový koláč s čerešňami +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, hrnček vlažnej vody asi 240ml , 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod...
1 kelímok kyslej smotany, kelímok UNI múka, 1 ČL sóda bik. alebo prášok do pečiva, soľ. Vypracujeme cesto - ťažšie sa miesi, lebo sa drobí. Kolegyňa ho dá na plech na papier na pečenie a tam vyvaľká, pretože tým, že sa drobí, ho nevie dať na plech v celku. Okraje orežem a navrch už podľa želania a chuti.
Robieva z dvojitej dávky - to je na jeden plech.
Za príspevky egreska a sluz vďaka
500 g svetlej bezlepkovej múky, balík sušených kvasníc, 1 čl morskej soli, 1 čl cukru, 1 pl olivového oleja, 450 ml vlažnej vody.
Múku zmiešame s kvasnicami, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a vypracujeme vláčne cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme a položíme na plech a necháme asi 20 min. kysnúť. Pizzu obložíme podľa chuti a upečieme.
Bezlepkové ccesto potrebuje vlhkosť, preto je dobré rúru predhriať na 50 st. C a vypnúť na 35 st. Cesto na plechu dáme kysnúť do rúry, prikryté vlhkou utierkou.
Pizzu pečieme potom pri 250 st.C cca 20-30 min. Teplovzdušná 220 st.C
túto "pliagu" diagnostikovali pred pol rokom
Vopred ďakujem
okrem toho sa dajú v lekárni kúpiť tabletky aj kvapky s laktázou a teda by malo byť stráviteľné už všetko. osobne som to neskúšala, ale ostatní si to pochvaľujú.. :) ak máš záujem o nejaké info ohľadom bezlepky, rada poradím :)