Prosím milé varechárky a varechárov, nemá niekto z Vás vyskúšaný dobrý recept na bezlepkovú pizzu?
vopred srdečne ďakujem
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 133 najnovší komentár teraz
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 133 najnovší komentár teraz
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 133 najnovší komentár teraz
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 45 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Vyprážané pirohy s kyslou kapustou +fotopostup
-
Jednoduchá pohánka s bryndzou +fotopostup
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, hrnček vlažnej vody asi 240ml , 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod...
1 kelímok kyslej smotany, kelímok UNI múka, 1 ČL sóda bik. alebo prášok do pečiva, soľ. Vypracujeme cesto - ťažšie sa miesi, lebo sa drobí. Kolegyňa ho dá na plech na papier na pečenie a tam vyvaľká, pretože tým, že sa drobí, ho nevie dať na plech v celku. Okraje orežem a navrch už podľa želania a chuti.
Robieva z dvojitej dávky - to je na jeden plech.
Za príspevky egreska a sluz vďaka
500 g svetlej bezlepkovej múky, balík sušených kvasníc, 1 čl morskej soli, 1 čl cukru, 1 pl olivového oleja, 450 ml vlažnej vody.
Múku zmiešame s kvasnicami, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a vypracujeme vláčne cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme a položíme na plech a necháme asi 20 min. kysnúť. Pizzu obložíme podľa chuti a upečieme.
Bezlepkové ccesto potrebuje vlhkosť, preto je dobré rúru predhriať na 50 st. C a vypnúť na 35 st. Cesto na plechu dáme kysnúť do rúry, prikryté vlhkou utierkou.
Pizzu pečieme potom pri 250 st.C cca 20-30 min. Teplovzdušná 220 st.C
túto "pliagu" diagnostikovali pred pol rokom
Vopred ďakujem
okrem toho sa dajú v lekárni kúpiť tabletky aj kvapky s laktázou a teda by malo byť stráviteľné už všetko. osobne som to neskúšala, ale ostatní si to pochvaľujú.. :) ak máš záujem o nejaké info ohľadom bezlepky, rada poradím :)