Prosím milé varechárky a varechárov, nemá niekto z Vás vyskúšaný dobrý recept na bezlepkovú pizzu?
vopred srdečne ďakujem
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 159 najnovší komentár dnes 01:11
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 159 najnovší komentár dnes 01:11
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 113 najnovší komentár dnes 01:11
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Veľmi chutné záviny +fotopostup
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Cestoviny s pečenou tekvicou +fotopostup
- Makovo-citrónový veniec bez lepku
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, hrnček vlažnej vody asi 240ml , 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod...
1 kelímok kyslej smotany, kelímok UNI múka, 1 ČL sóda bik. alebo prášok do pečiva, soľ. Vypracujeme cesto - ťažšie sa miesi, lebo sa drobí. Kolegyňa ho dá na plech na papier na pečenie a tam vyvaľká, pretože tým, že sa drobí, ho nevie dať na plech v celku. Okraje orežem a navrch už podľa želania a chuti.
Robieva z dvojitej dávky - to je na jeden plech.
Za príspevky egreska a sluz vďaka
500 g svetlej bezlepkovej múky, balík sušených kvasníc, 1 čl morskej soli, 1 čl cukru, 1 pl olivového oleja, 450 ml vlažnej vody.
Múku zmiešame s kvasnicami, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a vypracujeme vláčne cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme a položíme na plech a necháme asi 20 min. kysnúť. Pizzu obložíme podľa chuti a upečieme.
Bezlepkové ccesto potrebuje vlhkosť, preto je dobré rúru predhriať na 50 st. C a vypnúť na 35 st. Cesto na plechu dáme kysnúť do rúry, prikryté vlhkou utierkou.
Pizzu pečieme potom pri 250 st.C cca 20-30 min. Teplovzdušná 220 st.C
túto "pliagu" diagnostikovali pred pol rokom
Vopred ďakujem
okrem toho sa dajú v lekárni kúpiť tabletky aj kvapky s laktázou a teda by malo byť stráviteľné už všetko. osobne som to neskúšala, ale ostatní si to pochvaľujú.. :) ak máš záujem o nejaké info ohľadom bezlepky, rada poradím :)