Prosím milé varechárky a varechárov, nemá niekto z Vás vyskúšaný dobrý recept na bezlepkovú pizzu?
vopred srdečne ďakujem
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 184 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, hrnček vlažnej vody asi 240ml , 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod...
1 kelímok kyslej smotany, kelímok UNI múka, 1 ČL sóda bik. alebo prášok do pečiva, soľ. Vypracujeme cesto - ťažšie sa miesi, lebo sa drobí. Kolegyňa ho dá na plech na papier na pečenie a tam vyvaľká, pretože tým, že sa drobí, ho nevie dať na plech v celku. Okraje orežem a navrch už podľa želania a chuti.
Robieva z dvojitej dávky - to je na jeden plech.
Za príspevky egreska a sluz vďaka
500 g svetlej bezlepkovej múky, balík sušených kvasníc, 1 čl morskej soli, 1 čl cukru, 1 pl olivového oleja, 450 ml vlažnej vody.
Múku zmiešame s kvasnicami, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a vypracujeme vláčne cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme a položíme na plech a necháme asi 20 min. kysnúť. Pizzu obložíme podľa chuti a upečieme.
Bezlepkové ccesto potrebuje vlhkosť, preto je dobré rúru predhriať na 50 st. C a vypnúť na 35 st. Cesto na plechu dáme kysnúť do rúry, prikryté vlhkou utierkou.
Pizzu pečieme potom pri 250 st.C cca 20-30 min. Teplovzdušná 220 st.C
túto "pliagu" diagnostikovali pred pol rokom
Vopred ďakujem
okrem toho sa dajú v lekárni kúpiť tabletky aj kvapky s laktázou a teda by malo byť stráviteľné už všetko. osobne som to neskúšala, ale ostatní si to pochvaľujú.. :) ak máš záujem o nejaké info ohľadom bezlepky, rada poradím :)