Prosím milé varechárky a varechárov, nemá niekto z Vás vyskúšaný dobrý recept na bezlepkovú pizzu?
vopred srdečne ďakujem
Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 207 najnovší komentár dnes 08:24
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 207 najnovší komentár dnes 08:24
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 188 najnovší komentár dnes 08:24
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, hrnček vlažnej vody asi 240ml , 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod...
1 kelímok kyslej smotany, kelímok UNI múka, 1 ČL sóda bik. alebo prášok do pečiva, soľ. Vypracujeme cesto - ťažšie sa miesi, lebo sa drobí. Kolegyňa ho dá na plech na papier na pečenie a tam vyvaľká, pretože tým, že sa drobí, ho nevie dať na plech v celku. Okraje orežem a navrch už podľa želania a chuti.
Robieva z dvojitej dávky - to je na jeden plech.
Za príspevky egreska a sluz vďaka
500 g svetlej bezlepkovej múky, balík sušených kvasníc, 1 čl morskej soli, 1 čl cukru, 1 pl olivového oleja, 450 ml vlažnej vody.
Múku zmiešame s kvasnicami, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a vypracujeme vláčne cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme a položíme na plech a necháme asi 20 min. kysnúť. Pizzu obložíme podľa chuti a upečieme.
Bezlepkové ccesto potrebuje vlhkosť, preto je dobré rúru predhriať na 50 st. C a vypnúť na 35 st. Cesto na plechu dáme kysnúť do rúry, prikryté vlhkou utierkou.
Pizzu pečieme potom pri 250 st.C cca 20-30 min. Teplovzdušná 220 st.C
túto "pliagu" diagnostikovali pred pol rokom
Vopred ďakujem
okrem toho sa dajú v lekárni kúpiť tabletky aj kvapky s laktázou a teda by malo byť stráviteľné už všetko. osobne som to neskúšala, ale ostatní si to pochvaľujú.. :) ak máš záujem o nejaké info ohľadom bezlepky, rada poradím :)