Často robím na rôzne spôsoby piškótové cesto napr:
10 vajec, 10pl.polohr. múky, 10 pl.kryšt.cukru. Upečie sa mi perfektne, ale po vybratí z rúry mi veľmi klesne cesto-prečo?
Často robím na rôzne spôsoby piškótové cesto napr:
10 vajec, 10pl.polohr. múky, 10 pl.kryšt.cukru. Upečie sa mi perfektne, ale po vybratí z rúry mi veľmi klesne cesto-prečo?
Vzdy zostane pekny vysoky.
Parené buchty po vybratí z paráka, treba popichať, vtedy nespľasknú a treba dbať na dĺžku kysnutia. Ja zmiešam všetky rísady, nechám 15 minút podkysnúť, potom ešte kysnú 30-40 minút a idú nad paru. Robievam ich aj 50 ks a občas mi posledné tiež spľasnú, myslím si, že sú už prekysnuté.
Prvých 10 min rúru neotvaraj!Ked otvoríš rúru,tak prstami zatlač jemne piškotu.Ked ti ostane otlačok prstov na ceste,tak ešte nechaj 2-3 min dopiecť,to tiež záleží s koľkých vajec pečieš.Ked pritlačiš prstami piškotu a ti jemne zašuští a otlačok ti neostane,tak piškotu vyberaj.Tiež netreba dlho nechať v rúre,lebo piškota sa vysuší.Skúšaj!Skúšaj!