Varenie

Piškota

naty - fotkanaty, 11. apríla 2014

Ahojte varecháči a varecháčky. Vedeli by ste mi prosím poradiť/posunúť overený recept na vysokú piškotu? najlepšie s čo najmenej vajíčkami do klasickej okrúhlej formy. Skúšala som už zopár receptov ale nikdy som nebola úplne spokojná. Dakujeem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@naty , peknú, vysokú piškótu bez vajec asi neupečieš. Samozrejme, dá sa, napr. s kyslým mliekom /acidkom, jogurtom) a práškom do pečiva, alebo so sódou bicarbonou, ale to už potom nie je piškóta. Minimálne konzistencia je iná, cesto je hutné, trochu pripomína perník a aj chuť je iná. Takže úplne spokojná by si asi nebola.
olga42
naty. tu máš recept, dva kelinky od jogurtu pol.muky,jeden kryš.cukru,jeden jogurt,jeden mlieka,jedno vajce,100ml oleja jeden prášok do pečiva,cit.kôru.Všetko zamiešat,možeš dat na to plnku aku chceš,alebo poliat kavou a na vrch dať pochuťkovu smotanu alebo želatinu.
olga42
prepáč zabudla som na pudingový prášok alebo Zlatý klas,
olinecka
@naty sukus keď môžem 4 vajca,170g kryštal cukor miešaj dopenista pridaj postupne0,5dcl mlieko,0,5dcl olej a nakoniec polohruba muka 170g.Pečieme na 180stupňov30 minut.Naozaj sa podari a vlej do tortovej formy.Odpiš keď sa podari.Dufamže si nirkto nevysvetli ,že som mudra.