Zebrová torta

piglin - fotkapiglin, 8. apríla 2010
Zebrová torta
Foto: piglin

nie, to nie je zo zebry, len tak vyzera:):)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
30 dg
1,5 dl
1,5 dl
37 dg
1 bal
2 PL




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme, ostatné suroviny okrem kakaa dobre vymiešame, pridáme bielky. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice pridáme kakao a zamiešame.

  2. 2

    Okrúhlo tortovú formu vyložíme papierom na pečenie (alebo vymažeme a vysypeme múkou).

  3. 3

    A teraz dôležitý postup: na stred formy dáme 2 PL bieleho cesta, na to 2 PL hnedého cesta. Biele a hnedé cesto kladieme striedavo na seba, nie vedľa seba. Čiže najprv 2 PL bieleho cesta, NA TO 2 PL hnedého, potom zase biele atď. Pečieme na 170°C približne 1 hodinu.

Diskusia k receptu

evia
Vyzerá to krásne, len by som sa chcela spýtať, či je to všetko, či sa niečim nepotiera - džemom alebo polevou? Určite vyskúšam a pridávam si medzi recepty
huta
tak sme sa dali na torty,
no vyzerajú fantasticky , obidve , zakladám si ich
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nóóó, toto vyzerá veľmi dobre. Určite skúsim. No čo tie žienky nevymyslia.Šikulky sme.
egreska
Aj ja robievam tento korpus na torty,je vyborny a každeho zaujme aj vzhladovo..
hannah22
zaujímave , to musím vyskúšať, už sa teším .... :))
jerica
No tak túto sobotu u nás bude na stole.!
Tvoja torta z tohto receptu Nemá chybu , ja ju naplním , alebo keď sa nakrája , dám na tanier s ovocím a šľahačkou, určite je to , na každej čo z toho vykúzli, stačí tento kúzelný recept. Oku lahodí.Teším sa.
Už je v KK.
huck
dobre, to so striedanie vrstiev bielej masy s tmavou jednu nad druhou mi je jasne. Ale ako dosiahnut potom tie pravidelne kolme farebne čiary? Treba niečo po vyliatom ceste urobit špajdlou alebo ihlou nejake čiary? mam dojem, že na povrchu korpusa su urobene (možno aj po dno ) kruhy... Alebo sa mylim? Piglin, help me pleas :)
babidka
aj ja som nad tym rozmyslala ako si to dosiahla ?
mne sa to ohromne paci , ale neviem ci som dobre pochopila postup ...
martina34
toto som ešte nerobila, určite vyskúšam, dakujem za receptík :-)
evusik
no tak toto vyzerá úúúúúžasne určite vyskúšam ešte tento víkend
marta2341
Tak to ma teda zaujalo. Myslím že to vyskúšam len kvôli tomu, či sa mi tiež vytvorí taká zebra keď budem cesto klásť stále do stredu. Ja asi nie som taká šiková kuchárka.
sandratamer
@marta2341 , to som si myslela aj ja. Ale vysla na prvy krat. treba dodrziavat do liatie cesta do stredu. Vzdy dve lyzice bieleho cesta do stredu a do toho - do stredu opat dve lyzice kakoveho. A potom zas bieleho atd.
piglin
ahojte...s cestom nic netreba robit, pravidelnym vrstvenim sa dosiahne tento efekt..pecieme to vo vyhriatej rure...
sovka62
Nemyslela som si, že by ešte niečo v kuchynských záležitostiach mohlo prekvapiť, ale odkedy som na Vareche, nestačím sa diviť. Najprv som si pozrela obrázok a snažila som sa pochopiť, ako mohli vzniknúť tie vertikálne vrstvy (veď som stará skúsená gazdiná, tak na to prídem, nie?). Pochopila som akurát tak guľové, musela som si pekne prečítať recept. Torta je nádherná. Ja by som ju asi neprekrajovala, nech sa zachovajú tie pekné vrstvy, asi by som ju len obliala hrubšou vrstvou čokolády a podávala so šľahačkou.
bea21
TAK TO JE PARAAADA. MUSÍM VYSKÚŠAŤ.
bozulka
@sovka nečítala si mi myšlienky?To nieje možné celý príspevok som chcela takto napísať aj ja.No,ale už sa len podivím a poviem krásne!!!!!!!!
Obidve si zaslúžia pochvalu.
evusik
ja som neodolala a tortu som dnes upiekla, robila som presne ako je napísané a torta mi vyšla tak ako má @pidlin na obrázku a chuťovo je úplne fantastická, už teraz pred obedom je polovica zjedená, nič by som na nej nemenila žiadne prekrajovanie a plnenie plnkami a nakoľko je dosť kakaová ani by som ju nepolievala čokoládou. Proste fantázia. Vrele doporučujem pretože je to úplne jednoduché a hlavne rýchla príprava a krásne to vyzerá. Ja som neodolala a vyfotila som si svoj výtvor, bohužiaľ sem sa nedá pridať.
redakcia
@evusik tú tortu naozaj urobila perfektne a ešte krajšie ju odfotila, tu je:



"

Funkciu na pridávanie obrázkov do komentárov a fotiek môjho jedla urobeného podľa cudzieho receptu pripravujeme.

Inak fotka sa dá pridať do komentára aj teraz, len trochu zložito: 1. Obrázok uložím na nejaký cudzí server - väčšina z vás asi má konto na nejakom fotoalbumovom serveri (redakcia vie fotku uložiť aj priamo na server Varechy, žiaľ táto funkcia zatiaľ nie je prístupná pre používateľov).
2. Napíšem komentár a ku textu pripojím linku na obrázok z cudzieho servera (ale pozor, musí to byť koncová linka na stránku, kde nie je vidno nič iné, len obrázok - na konci linku musí byť názov súboru, napríklad ".../mojafotka.jpg"
3. Takáto linka sa v komentári automaticky zobrazí ako obrázok, tzn. tak, že na ňu nie je treba klikať - viď vyššie.

Rovnako sa spávajú aj linky na videá z YouTube, video sa zobrazí priamo v komentári. Napríklad @2010 to často používa, aj fotky aj videá.
galka01
....jednoducho super, idem skúsiť....a to som si chcela dať obedňajší spánok.....pekný deň.
barus87
... tak toto je velka vyzva na sobotnajsie popoludnie... Uvidime, ako to nakoniec dopadne...
basqa91
torta vyzera uzasne, no mam otazku, co mam prve vyslahat, ci bielky alebo zltka, lebo je tam dvakrat napisane bielky
enge149
to je super,.vyskúša,tiež som si myslela žema už nič na tortách neprekvapí..ale taším sa a vyskúšam,ďakujem...
boricka
vyzerá to veľmi zaujímavo,určite to vyskúšam, možno aj v bezlepkovej verzii, najviac sa mi páči, že netreba plniť a polievať, to sa u nás veľmi nemusí, myslím tie krémy a polevy
michsamant
Dnes som ho piekla, len sa mi to tak pekne neavrstvilo, ale pochopila som preco. Ked som do polovice vmiesala kakao, cesto bolo tym hustejsie a to bledsie potom utlacilo, takze nabuduce do bledsieho budem musiet dat troska muky, aby boli rovnako huste. Dakujem za receptik :)



klaura
krásne a inšpiratívne ... vyskúšam :)
zdezda
A dnes si ju pečiem aj ja, ako pozerám na foto už urobených, každá je umeleckým dielom, originálna, no som zvedavá na tú moju :-)
enge149
tak ako sa podarila@zdezda ?ja sa tiež chystám piecť,ale nemohla som nájsť tento recept,možno každá bude takým malým originálom"a potešíme sa všetky...
zdezda
upiekla som z daného množstva aj tortičku / mám menšiu formu/ aj bábovku:-) foto pošlem, keď ho nájdem, lebo manžel mi ho niekde zastrčil, no nedopadla mi tak pekne ako Sandre, no bola veeeeľmi chutná :-)))
zdezda
ááááá, už som prišla na to, prečo mi tá moja, keď pozerám aj Miškina, torta dopadla inak, lebo podľa tohto tu receptu je treba dávať po 2 PL bieleho aj hnedého cesta a Sandra má vrecepte iba 1PL hnedého, preto sú tie pásiky jemnejšie, tenšie:-)
babav
Vcera som ju upiekla,je krasna ,ale pravdu povediac chutovo sa mi zda troska fadna.Budem ju servovat s cerstvym ovocim (maliny,jahody,...)a slahackou,alebo zmrzlinkou.
palokuchki
Chcem sa podakovat za recept. Pred dvoma dnami som piekla tuto tortu z dvojitej davky a vysla velmi pekne. Poliala som ju teplym marhulovym dzemom, posypala kokosom a poliala cokoladou. Trochu som ju potom ozdobila. Dneska mame krstiny, dcera mala piate dietatko. Uz sa tesim aki budu prekvapeni, ked budu tortu krajat. Este raz velmi pekne dakujem. Je to vynikajuci recept.
pipina222
Aaach, naozaj chcem tuto tortu vyskusat, ale nejde mi do hlavy jedna vec (kazdeho, kto tu pise, ze sa mu torta podarila obdivujem, lebo ja som to nepochopila)... co so siestimi zltkami? Do cesta idu len bielka?
marianna76
no super, ukladám si, takéto cesto máme radi, je to ako bábovka, a takáto krásna... super, dúfam, že sa podarí aj mne. dík
nelinka5551
Ja som robila s tohto korpusu tortu pre mamu s plnkou a ovocím a bola mnáááááááám a teraz sa chystám urobit tortu s týmto korpusom ešte raz pre sestru :)
07janka
Dakujem za recept. Torticka vcera upecena. Rozkrojila som ju a pridala dzem a obalila este do falosneho marcipanu. Dufam ze bude na oslave chutit ;-)
katka78
@Piglin Ďakujem za recept! Dnes som ju piekla, podarila sa krásna, ako na úvodnej foto! Chuťovo tiež OK, len ja "bábovky" veľmi nemusím, ale veď pre seba som ju ani nepiekla a tí, ktorým je určená si na nej určite pochutia :))
evabenova
aj ja dakujem za recept, dnes som ho odskusala a krasne mi vysiel ako na obrazku. Vyborna babovka. Zial, s pridanim fotky je to zlozite, tak to asi necham tak. Super!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia