Rôzne

Piatok trinásteho!

arasidka - fotkaarasidka, 13. decembra 2013

Jejdanenky, ale to máme zase pekný dátumeček, čo? Až sa jeden bojí, či sa ma neskaj puscit do nejakej roboty.
13. 12. 2013 - na začátku trinástka, na konci též, a ket to spočítame: 1+3+1+2+2+0+1+3 - schválne, jaké numero nám vyjde?
Dvakrát priduplovaná trinástka! Tak já fčul naozaj nevím, mám vúbec neskaj nečo porobit? Mala by sem podat LOTO, ket nykedy, aspon fčúl by to mohlo vyjst, ne? Alebo račik any z domu nevylezem, že by sa mi nečo nestalo?
No, ale ket je to neskaj také interesantné s tým dátumem, veru, já to Loto podám, a večer, ket si lehnem do posteli, budem sa vytešuvat, že aj ket to s tým Lótem nevyjde,nevadzí, hlavne že sa mi nyšt horšého nestalo.


Tak Varecháči, večer si tu môžeme porozprávať, komu sa dnes ako darilo. Či sa mu pečenie podarilo, alebo to radšej odložil na zajtra. Ja som po dva posledné dni piekla oplátky, ale nie doma. Bola som pozvaná na dve podnikové akcie, v prvej boli iba zamestnanci, ale na druhej boli deti, bola to akcia pre mamičky s deťmi. Tak vám poviem, že doteraz ešte nikdy na mojej forme nepieklo toľko detí. Najprv, než sa to rozbehlo, som piekla, aby tam bola tá správna vianočná vôjňa, mamičky s deťmi zostrojovali svietniky, ozdôbky s drôtikov, maľovali vianočné pozdravy . Ako sa vôňa vanilky a maku rozťahovala dookola, tak to začalo priťahovať aj deti. A bábrla Ančika nestačila piecť. Keď už všetko napečené pojedli, tak som zmenila taktiku - kto si čo upečie, to si zje. Bolo to zaujímavé, ako sa do toho pustili, i keď vrelá mašinka v nich vzbudzovala rešpekt, zvládli sme to - aj decká, aj ja!
Tak vám prajem pekný deň, bez problémov a ozaj, hysbajte aj vy, podajte si nejaký ten tiket, alebo si kúpte nejaký lós a uvidzíme, gdo vyhraje najvác :)))

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
A ja ti teda poviem,kto vyhraje,milá @arasidka .Vyhrajú tí,ktorí prežijú vianočné sviatky v pohode a bez stresu.Lebo o tom sú Vianoce.Nič sa nestane,keď nebudete stíhať a večera bude o 30min. neskôr,nič sa nestane,keď vám niečo v rúre prihorí a budete mať o jeden druh pečiva menej,nič sa nestane,keď vám pri fujavici nalepilo sneh na okná a sú špinavejšie ako predtým a vy ich už nevládzete znovu umyť.A na toto treba talent,aby sa toto obdobie nestalo pre vás časom stresu a vy sadnete k stolu totálne vyčerpané.Takže spomaľte a rodina vám bude vďačná,verte mi.Prežijete láskavé a pokojné Vianoce.
e001
Arašidka ak hľadáš výhovorku, tak ten dátum je dobrá výhovorka. :)
Ten piatok treba vidieť pozitívne - prichádza pomaly víkend a možnosť stráviť ho podľa vlastných predstáv a nie podľa šéfových.
Numerológia je tak trocha ako štatistika - dá sa vytvoriť taká, akú potrebujeme, treba iba správny mix. Podľa jednej štatistiky väčšina ľudí zomrie v posteli a predsa si tam každý večer líhame. Teda hlavu hore a hor sa plniť predsavzatia, aby si večer mohla povedať, že to bol fajn deň aj napriek dátumu.
tomas
@arasidka keď spočítame dátum výjde tiež trinástka, ale to sa dá spočítať tiež 1+3 a výjde štvorka, čiže žiaden stres :))
arasidka
Tomas, máš pravdu, chlapče, ale nechcela som to až tak rozoberať, a prečo? Lebo niekto môže povedať, nech je ako chce, ale je trinásteho!
Ak spočítame ale 4 a to spôsobom : 1+2+3+4 , vyjde nám 10 , / hi hi / a keď tak spočítame desinu, 1+0 , vyjde nám Jednotka - v tarote z veľkej arkány samotný Mág. A vo veľkej arkáne tých 21 kariet plus 0 - Blázon, pokladajú mnohí akoby biblii, či inej svätej knihe - nepozerajúc na to, ako sa ten Mág volá, či je to Boh, či Alah, či Manitúúú, či ČO :)
A tak žiadna panika - je síce piatok trinásteho, symbolicky na začiatku aj na konci , ako keď sa deň začína a o polnoci končí :) Ale keď to zoberieme z tej matematickej strany, poďme sa pozrieť bližšie - najprv vyrátame 4 - Panovník - a jej, celkom milý pánko na mojich kartách, ale prísny a spravodlivý. No a keď sčítame 4, vyjde nám Koleso Šťastia - ktoré sa krúti, a je jedno či dopredu, či dozadu, stále dokola, raz sa ocitne dolná časť hore, raz dole... Takže - ako v živote , chvíľu si hore, potom padneš a musíš sa škrabať hore..:) A nakoniec nám vyjde Mág. Vždy si spomeniem na staré slovenské porekadlo: Pomôž si človeče, aj pán Boh ti pomôže..." A tak som si povedala, čosi mi našuškáva, néče mi hovorí : Ic podat Loooto, ic, ic.... No a keby som aj nevyhrala, / veď človek sa musí sám seba utešovať v každej situácii :)/ , tak budem rada, že prežijem pekne a bezpečne, bez hádok a nezhôd celý deň.
Tomáško, táto téma ? Poďme ju vziať ako úsmevné ukončenie týždňa pracovného a nalaďme sa na pekný víkend - plný predvanočnej nervozity - u mnohých, alebo aj pekného posedenia pri pečení koláčikov. Na ja! Medovníky, už by bolo načase zarobiť cesto. Tak zatiaľ, večer sa uvidíme a ak niekto prežil niečo zláštne - šup sem s tým.
arasidka
e001@ , to vôbec! Ale som si zahrala na TOPKY.sk, kde podobné témy dostali svoje miesto. Ja som vás práve chcela naladiť na tú dobrú náladu a pod heslom: " Piatok trinásteho" si tu trošku podiškurovať o tom, aký piatok kto z nás prežil.
Moje prvé hlásenie: úspešne som požehlila fúru prádla a... A - vôbec som sa nepopálila .
Teraz sa richtujem do doliny k mame, a uvidíme, čo nám deň prinesie.Tak nech sa vám darí !
arasidka
Práve mi volala moja cerena. Vraj sa im v noci nadránom zlomila stredná časť manželských postelí a zaťko sa ocitol "úúúúplne na dne". Tiež na tento deň nezabudnú :)))
sovka62
Tak to začalo už po polnoci!? Hlboko klesli tá tvoja dcéra so zaťkom!
Ja som si dnešný dátum akosi neuvedomila a úplne nezodpovedne som sa správala ako v každý iný deň. Ráno do práce, porobiť nevyhnutné. O desiatej som bola doma, nadžgala práčku, uvarila kuracie prsia na zelenine a smotane, cestoviny, navážila suroviny na slané pečivo s mandľou a celkom sa mi darilo, lebo som misu úspešne posunula mojej krajšej polovičke, nech to zamiesi. Zatiaľ som obielila sparené mandle, takže zajtra ráno sa pustím do pečenia. Zatiaľ teda všetko v norme, ale ....... nechváľ dňa pred večerom!
elixir
Ja nie som poverčivá ohľadne piatkov trinásteho, ale raz som mala taký echt. To bol február, deň pred Valentínom, toho času som študovala v Bratislave. Šla som zo Zochovej na hlavnú stanicu a v autobuse sa o mňa tak milo otieralo malé rómča. A tak, som sa tak opatrne odsunula. Keď som vystúpila na stanici, zistila som, že nemám doklady - občiansky, zdravotný preukaz, kartu k bankomatu a v peňaženke málo peňazí, plánovala som si vybrať v bankomate. Takže v momente som bola v panike.
Potom som šla na Políciu... prišla som na jednu stanicu a tam mi hovorí policajt: "To nie je náš revír, musíte ísť na tú a tú stanicu." Tak som sa ta vybrala, tam mi policajt povedal to isté a odporúčal ma na inú stanicu. A tak som pobehovala medzi nimi celé popoludnie. Husto snežilo, vlasy som už mala namrznuté, snehovú pokrývku hlavy... keď som sa snažila si ten sneh odstrániť, musela som ho vyslovene ťahať smerom nadol - nielen oprášiť. Keď ma takto videl policajt na poslednej stanici, kde som bola a povedala som mu, kade všade som už behala, hovorí "To nie je náš revír... ale aj tak vás zoberieme". Keby som mala dosť energie, asi by som bola v eufórii. :)
Dostala som náhradný doklad a vybrala som sa konečne na intrák pomerne neskoro večer, z časti Bratislavy pre mňa úplne neznámej (ozaj som sa túlala hore dole) ma po tme na najbližšiu známu zastávku telefonicky donavigovali rodičia - pretože autobus, jediné číslo ktoré tam bolo, nemal v trase spomenutú žiadnu ulicu, ktorú by som poznala.
Potom som sa dostala do rodného mesta, vybavila si nové doklady na polícii. A potom o dva týždne sa ozval pán čo zametal ulice, že našiel moje kartičky v kríkoch blízko prezidentského paláca. :)
sovka62
Teda, @elixir , nechcela by som byť na tvojom mieste, to bol naozaj smolovatý piatok. Ale po vlastných skúsenostiach by som sa na políciu ani nevybrala. Či nám ukradli niečo súkromné, či nám vykradli firmu (nebolo to jeden raz), každá minúta strávená na polícii (lebo ťa pokojne nechajú čakať aj dve hodiny) bola čistou stratou času. Po 30 dňoch vždy prišlo oznámenie, že páchateľa nenašli a hotovo. Ako by ho aj mohli nájsť, v príslušnom objekte sa vždy len poobzerali, nezaistili žiadne stopy, nezavolali napr. psa, nikoho nevypočuli, teda okrem mňa, mňa vždy vypočúvali dôkladne.
Po tom, ako nám firmu vykradli naposledy, som ich už ani nevolala. A teraz mi napadlo, či to náhodou nie je ich taktika, každého znechutiť tak, aby im radšej dal pokoj.
evanaaa
@arasidka , ono nie je len piatok 13-teho, ale navyše aj naša tajomná Lucia, a znovu si pripomeňme, čo sa hovorí - od Lucii do Vianoc, každá noc má svoju moc. Lucia nosí svetlo, čo je vlastne aj význam jej mena. A tie mladšie, nezadané, nezabudnite si napísať na lístočky mená svojich ctiteľov tak, aby ste rozbalili posledný na Śtedrý večer. A tak isto, každý jeden deň ( 12 dní) si treba zapísať počasie a také by malo byť aj po celý rok, čiže - 1 deň = jeden mesiac v roku.
mariamka
teeda @elixir to bola riadna tortúra za jedno milé malé cigánča,, ale si to ustála v zdraví a chladnou mysľou, hlavne, že všetko dobre dopadlo, inak študentský život bol gombička, vtedy Piatok či Lucia, nič nás nerozhádzalo, mohli aj traktory padať.. :)
dnes aj tá Lucia,,, chodili Vás, alebo chodili ste strašiť? a ometať krídlom? mňa so sestrou prišli staršie sesternice a kamošky aspoň štyri strašiť, nabalené mandarínkami, pomarančami /povedali potom/, ometali okná tými husacími krídlami, hotové biele zjavenia, my pokakané od strachu, zhasli svetlá, vypli elektriku, ani sme nedýchali,, vtedy tieto čary a porekadlá naozaj fungovali :)
arasidka
Tak je už skoro večer, tma už hodne dlho. Sedím konečne doma , forma na pečenie opátok nachystqná, treba ešte niečo dorobiť a potom konečne začnem vianočné pečivo piecť. No, aký bol deň! Pokým bol deň biely , celkom dobre to šlo. Dokonca aj mamina mala výbornú náladu, aj keď ju kríže boleli. A potom, keď sa zotmelo, bolo treba odniesť oplátky do jedného maličkého lekolá, kde čapuje vínečko jedna pani a nemôže odtiaľ odísť preč.&nie, že by nemal kto čapovať, ale asi by nikto nezaplatil :) A tak som im krabicu položila pult a si predstavte, že všetci tí , ktorí si objednali oplátky, sedeli na svojich vyárendovaných miestach, ako každý deň. Iba jeden tam bol akýsi iný, jaaaaj, mal na sebe červené monterky a vyštípanú tvár od čerstvého luftu - direk jak záchranca z horskej služby. A keď "začul" tú vanilkovo-orechovo-makovú arómu, oslovil ma, že či ešte pečiem a že by aj on chcel. Tak reku, vyrieknite numero - koľko toho chcete, len nie trojciferné, bo už nevládzem. Tak sme sa dohodli, nebol problém, a vtedy to prišlo . Anciáša jeho, pozval ma na dve deci vínečka! To sa mi nestalo, hádam takových nejmíň, keď nerátam môjho Al Rašida pred polrokom, keď si nalieval svoje posledné dva deci, bo odvtexy ani "suza". Taká som bola zaskočená, že mi skoro zaskočilo. Ale reku, panáčik mój radostný, já nepijem a alkohol nemám ráda jak DPH a inšé veci. A že nech i dám teda džús, alebo kofolu.... Jasné, že som sa vykecala a slušne rozlúčila.
A nechýbalo veľa, že som mu nepošepkala, nech už neslope, bo dnes je pátek trinásteho :)))))))))))))))
arasidka
Ospravedlňujem sa za chyby, píšem jak tajfún, bo forma je už nažhavená a tak nedopatrením sa všetky písmenka nedostali na obrazovku a okrem toho sa sama sebe čudujem, že čo to je za podnik, "lekolá" - hi hi hi , pôvodne som chcela napísať lokálu. Prisahám na holý pupok, že som fakt nepila!! :))))
arasidka
@elixir , ak sa ti niečo také stane, tak kľudne môžeš oznámiť stratu, alebo krádež aj na tom obvodnom oddelení, kde bývaš. Sú povinní takéto oznámenie prijať a po vypočutí to odstúpiť príslušnému oddeleniu PZ. To ti hovorím ako to je, len že chlapci si to zľahčujú, nechce sa im písať a potom, teeeeeeeeeeeeeej roboty s tým! Napísať sprievodný list, spis zošiť, dať šéfovi podpísať, zaevidovať do denníka spisov v počítači, a iné a iné a iné. Nie je ľahšie poslať poškodeného tam, kde sa to stalo? A že mám pravdu, na to vemjed! :)))
mariamka
keď už je reč o tých policajtoch:
Stretnú sa 2 policajti a jeden hovorí: Vieš o tom, že teraz bude Silvester v piatok? Druhý na to: Len dúfam, že to nebude piatok trinásteho!
denyany
Pobavila som sa.... Piatok trinásteho ma nijako nikdy netrápil. Dnes ráno sa mi však podarilo rozbiť šáločku, svadobný to dar mužovej pratety, čo by nebolo zvláštne. Len svadbu sme mali pred osemnástimi rokmi a toto bola prvá zo servisu,čo sa rozbila. Takže črepy prinášajú šťastie a k tomu ten krásny dátum - tak som teda podala loto! Potom si porovnáme, kto koľko vyhral, dobre?
arasidka
@denyany - mám obavy, že keď niekto vyhrá, budeš to ty :) Pri dnešnom zhone, ktorý sa mi stal pravidlom každého dňa , sme s Al Rašidom vyrazili autom do mesta, a úplne sme zabudli ísť podať nejaký tiket. Spomenula som si na to až keď som večer prišla domov :( Hoooold - pátek trinásteho ! :)))
kuchticka
@arasidka mila,tak v tento den -13. 13. som bez rozmyslania spravila dost odvazne rozhodnutie, len neviem ci bude smola alebo dobre. Nechala som sa nalakat dobre ukecanym a dobre vyzerajucim mladym muzom na zaplatenie clenskeho prispevku $110 do nasho velkoobchodu, kde budem mat zlavu na vsetko ca tam kupim. Uz tam platim kartou American Expres vyse 3.rokov (tiez mam zlavu), ale teraz ma byt vyssia zlava. Casom poznam Datum som si uvedomila ked som platila a podpisovala, ale ja nie som poverciva....
Pozdravujem Ta @arasidka , uz davno sme sa "nestretly".nie je cas na vsetko. Prajem pekne vinocne sviatky.
trencanka
Ja som mala krasny piatok 13-steho! Pecenie sa mi vydarilo, prisla dcera domov po 3 tzydnoch a este mi domov dorazila krasna vyhra z jedneho adventneho kalendara v podobe luxusneho sperku. Tak u mna vyslovene stastna trinastka!
arasidka
@kuchticka , aj ja ťa zdravím do tej diaľky ďalekej. Niečo podobné mám aj ja u nás v TERNE, vždy okolo mája začnú preplácať to, čo nám na zľavách narástlo na konte. Vlastne, nedajú peniaze na ruku, ale odpočítavajú z konečnej sumy peniaze pri nákupe. Aj v Bille to mám urobené, odkedy denne chodím k mame, nakupujem v tom obchode, ktorý je blízko nej a tiež mám zľavy - minimálne, ale čo už. Dokonca to mám aj v TEscu a našej lekárni. Bodíky z lekárni nechávam na nákup maminých liekov, aspoň je pre ňu suma menšie.Ale to sú všetko len také úsmevné zľavy :))
No, fakt sme sa už dlho "nevideli", ale môj život beží vo vychodených koľajách, odkedy je treba starať sa o mamu. Ani na dovolenku nebol čas, keď som mala ísť, ako som tu už písala, prerušila ju raz vážna choroba manžela a neskôr jedno slovo, ktoré som si našla u mamy v kalendári , kde som mala vyznačený dátum dovolenky: "ZABUDNI!" Kto to tak napísal? Nuž.... nechám si to pre seba, mamina to nebola. A tak som zrušila pobyt - v dedinke Štôla, kde som sa tešila ako malé decko, vďaka jednej varecháčke, ktorá mi chcela takto pomôcť. Je mi to ľúto, od onoho odkazu, ako by mi bol niekto učaroval, kolotoč zlých, a ešte horších vecí sa nezastavil a keď už bolo akože fajn, prišlo obdobie, keď som musela spracovať šípky a od Kataríny aj oplátky. Keby som si bola povedala, že na to kašlem a idem na dovolenku, nebola by som na nej spokojná, lebo tieto dve záležitosti sú vo mne už tak hlboko vtetované, že sa nedajú len tak "vygumovať". A medzitým všetkým, keď som si našla pre seba trošku času, vznikla séria obrazov, ktoré už hľadajú svoje miesto, teda tie, ktoré ešte to miestečko nenašli. / usmevneivazne.blogspot.com /, tam som si ich "uložila" - zatiaľ :))) Tak, idem, treba nachystať posledné krabice, uložiť oplátky a trubičky a začať "rajbať" kvartir, že by som sa na sviatky nemusela hanbiť :))))
arasidka
trencanka, i ja som mala krásny deň, celkom dobre skončil, spokojne som zaspávala :)
listener
Piatok trinásteho? Ja som odložil poverčivosť bokom a darilo sa mi skvelo :) Kuchtil som, pracoval som, zlepšil som niekoľkým známym náladu (a oni mne)...
pacik
Ja som včera úspešne vymenila topánky so skrytou výrobnou vadou kúpené 12.12. a hoci som musela s nimi cestovať 50 km, čo sa mi ale fakt nehodilo do plánov, stihla som to mimoriadne rýchlo, pretože som pri prestupovaní chytila zmeškaný rýchlik, cestovala oveľa rýchlejšie a ušetrila hodinu času. Trinástky mi nevadia, ale hovorila som si, že keď sú v dátume dve, navzájom sa negujú a asi som sa nemýlila. A som zvedavá na tvoju výhru :-)
motamita3
kedy mám začať piesť slané keď je svadba 10.5? poradíte mi?
janger
@motamita3 , Ak mozem poradit, tak myslim, ze by bolo lepsie, ak by si s touto otazkou zacala novu diskusiu. Tak si to vsimne viacej ludi. A iste ti radi poradia :-). A dostanes odpovede aj do mailu. Tuto sa to trosku strati...