Ahojte. Tohto roku mám výnimočne krásnu petržlenovú vňať. V iných rokoch bývala hrdzavá, žltá, proste nepoživateľná. Už som zamrazila, urobila som si aj petržlenové pesto, občas chrúmem len tak, aj susedom som doniesla, ale ešte by som skúsila nejaký iný recept. Máte ?
@zareaguj
....recept na petrzlenovu sol...400 g umytej osusenej petrzlenovej vnate aj hrube stonky pokrajat na mensie kusky, rozmixovat, pridat 500 g hrubej nejodidovanej morskej soli, rozmixovat
tuto kasu dat na plech vystlany papierom a susit v prvej faze na 70°C 90 minut ...sem tam vidlickou pomiesat...nechat asi pol hodiny vychladit a potom susit na 60°C znovu 90 minut...vychladit...pomiesat...znizit na 55°C a dosusit podla potreby
-ja som teraz chcela spotrebovat vsetko zelene zo zahrady tak som mala takuto zmes-250 g petrzlenova vnat, 100 g zelerova, 20 g ligurcek, 20 g sibirska cibula, 20 g por... krasne to vonia...prave som to dosusila...idem to rozmrvit a dat do poharov...ak by si chcela na tu zelerovu sol...tak dam recept...ja tolko zelerovej vnate nemam, ale este sa da kupit, tak to vyuzivam, susim a rozdavam aj ako darceky :)