Rôzne

Pekná červená paprika

damisa - fotkadamisa, 13. januára 2012

V poslednej dobe sa mi nedarí kúpiť peknej farby mletú papriku, a potom ani to jedlo nevyzerá pekne. Ak máte skúsenosť, ktorá paprika je pekná červená a nefarbí dohneda dajte vedieť. Dakedy som kupovala na trhu od jednej babky, ale už jej niet, tak poradťe.

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
Mäspoma u nás máva krásnu papriku či farbou,tak aj chuťou,v Metre som kupovala maďarskú a bola :( hnedá,aj chuťovo divná
alena45
papriku kupujem výhradne na trhu, neviem aké máš možnosti, ale v obchode som vždy dostala "mletú tehlu" ako to ja volám. Ani farba ani chuť.
sladkacokolada
ja som s paprikou nebola spokojná zo žiadnej predajne, až som objavila v malom zelovoci u súkromníka , má ju balenú v priesvitnej folii a má krásnu červenú farbu.
babidka
ja kupujem vyhradne madarsku papriku Kalocay - dostat ju aj u nas , ale chodievame na termalne kupaliska do Madarska a tak si ju kupujem tam.Este ma nesklamala .
damisa
napadlo ma, že ak má niekto kontakt na niekoho kto robí doma papriku tak by som kúpila priamo môžeme sa dohodnúť cez skype alebo fb
evanaaa
Mám dojem, že aj aj mám tú od Mäspomy, je krásne červená, som rada, že som na ňu natrafila.
viera1
Najkvalitnejšia je označená "asta 180",takú som v našich obchodoch videla,potom sú menej kvalitné 140,100 a 80.Toľko viem ja o kvalite mletej červenej papriky.Toto je stupnica pre obchodníkov s korením.
havino
ja tiež kupujem len z dolniak dovezenu,ako to my hornaci volame,alebo na trhu kde od madarov predavajuca vozi, je to ine,ako ta pomletá tehla z obchodov a ešte čo kupujem,ale to dostať aj v tescu je paprika v tube, ta ma velmi peknu farbu, ozaj jej stačí malo pre farbu a je aj štiplava aj sladka
marianne69
Dolniaci nam vozili toto leto na horniaky krasnu cervenu papriku,balenu v priesvitnych celofanovych vreckach.Najskor som si kupila len male vrecko na skusenie,potom to najvacsie co mali. Ale najviac mi ucarovala cervena paprika od @izzabella ,ktoru zverejnila na vareche.Z tej by som si dala povedat:-)
zdezda
Mne vyhovuje aj z firmy Kotányi, je voňavá, krásne červená, no nesmie sa, ako každá iná, dlho osmahovať :-)
jegor
na dolniakoch si to dopestujeme sami ,no aj to musí byt dobre leto aby mala peknu farbu a v priesvitnom obale ju neuskladnovat -jej farba sa trati
damisa
pozrela som stránku maspoma.sk majú tam všelijaké koreniny a aj recepty, tak ďakujem za inšpiráciu
2010
Ja som uplne presedlal na Indickych dodavatelov korenia aj papriku.
Indovia su fajnsmekery na korenia plus kontroluju tvrdo ich rozpocet.Takze vyborna paprika za 1/3 ceny a mleta na rozlicnu jemnost.Ja som nekupil v retazci ani nepamatam.
 www.24caratspices.com/products.html...
abdul
Kupujem priamo v Mäspome a som spokojný. Okrem štiplavej. Tú dorábam doma.
puntodadino
Ak niekto ma moznost nakupit v rakuskom Metre-tak potom
tam kupit 1kg balenie tureckej papriky-vyjde na 3.5 eur a je ako nasa,slovenska,ked nam dobre dozreje.