Varenie

Pečiete každý víkend?

tomas - fotkatomas, 18. februára 2016

Koláčiky, zákusky a sladkostivo všeobecnosti patria často k najčítanejším receptom na Vareche, tak by ma celkom zaujímalo, že či u vás doma pečiete každý víkend. A ak, tak či vždy niečo iné/nové, alebo nejakú tú stále opakovane obľúbenú klasiku...

@zareaguj


Diskusia k téme

monty469
Ja pečiem každy vikend.Tak to bolo počas detstva a to som si priniesla aj do mojej rodiny.Keđ nahodou nebolo napecene tak kazdy hladal niečo fajnè.Peciem klasiku,niekedy najdem recept co ma zaujme,tak upeciem nieco nove.Niektore recepty sa ujmu ,ine sa upecu raz a dost
babidka
Pekavala som pravidelne kym boli deti mladsie . Potom sa pekavalo vzdy "na internat" nieco sytejsie a prenosnejsie -kysnute zaviny ,bublaniny buchty . Rada som sice skusala nove recepty ale nikdy som sa peceniu nevenovala s vasnou :-) Az prisla Varecha ! Prve roky s Varechou som piekla aj v tyzdni aby som vyskusala aspon cast tych nadhernych receptov .No zacali sme priberat...musela som to obmedzit .Teraz pekavam hlavne tie jednoduchsie recepty ale uz nepeciem kazdy vikend - stafetu prebrala nasa dcera a tak sa vzdy ujde aj nam .Ale rada skusam nieco nove a nenarocne na cas - uplnu prednost vsak maju vsetky recepty s cokoladou :-)
methi
Ja nie. Vychadza mi to tak dvakrat do mesiaca, ked dostaneme chut na nejaky kolacik. Ale rada si pozrem recepty a poviem si, to by som mohla... ale niekdy sa k tomu nedostanem :)
smejkad
tiez by som rada , aj castejsie, ale nestihame jest :-)
ja som este iba v zacviku, na rezy a podobne si zatial netrufam, moj najvacsi vykon je par vynikajucich a jednoduchych tort tu z varechy a odpalovane venceky :-)
ale milujem kysnute cesta a tu uz som na tom celkom dobre myslim, takze ma lakaju aj experimenty :-)
45678
Peciem takmer kazdy vikend,lebo " aka by to bola nedela,keby neboli kolace?!" :-) nieco kremove,obmienam.Cez tyzden peciem nieco klasicke buchty,osuchy ranajkove pecivo ...akurat som zmensila velkost plechov,lebo nas je menej.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Nie je to každý týždeň a keď tak je to skôr koláč z kysnutého cesta, jablková štrúdľa alebo bábovka, plnkové koláčiky pečiem len výnimočne a to tortu alebo roládu keď sú narodeniny.
zdenka1009
už nie, deti vyletili z hniezda a nám to tak často s manželom netreba...keď pečiem tak sezónne koláčiky
kukulienka71
pečiem často a ešte by som aj viac ak by sa dalo. Strašne ma to baví, aj keď nie som tak zručná akoby som chcela. Nemám v tom pravidelnosť, akože je sobota, tak pečiem, to bolo doma u nás keď piekla mama a staršia sestra. Záleží od povinností, množstva času, počasia, počtu ľudí doma (paradoxne pečiem menej ak je rodina spolu, lebo vtedy svoj čas venujem jej. Takže pečiem viac keď je dom poloprázdny a môžem tvoriť a skúšať, potom dávam do mrazničky na horšie časy a pre zvyšok rodiny. Pečiem z menších niekedy až mini dávok a ešte aj z toho často beriem na ochutnávku susedom či priateľom. Je to aj únavné, hlavne ak si zmyslím piecť podvečer, ešte treba potom umyť čo sa nezmestí do umývačky a popratať kuchyňu. Potom si v duchu zas a znova sľubujem, že večer už vypekať nebudem:-) Za mlada som piekla veľké množstvá, potom boli roky, čo som ledva na sviatky upiekla a teraz odkedy som na Vareche, nestíham doháňať, tu je toľko inšpirácie a jeden recept lepší ako druhý!!!!
chrobacik926
ja pečiem len občas keď cítim potrebu, vždy je to niečo nové, ak chutí a pýtajú si to doma strčím recept mladšej sestre a tá robí na želanie. Pečiem ale málo, doma sú biedny stravníci v tomto a sliepkam piecť odmietam. Čaká ma sťahovanie a nový lepší stravníci :) chcela by som zaviesť pravidlo raz týždenne, raz na sladko, raz na slano, ale zase radšej vždy niečo iné aby tam bola aj kreatívna časť, nech sa necítim ako robotník v čínskej továrni.
atina47
Pecu pravidelne, mam mlsneho muze, kdyz nestiham pect tak bezi koupit nejake oplatky. Stridam ruzne recepty, ale vitez je kynute, buchty, zaviny s orechy, makem. Primerene k tomu vazime, proto prislo rozhodnuti, pect ano, ale male porce, zbytek do mrazaku, kazdy den vyberu par kousku pro chut, uz to neni pul plechu na posezeni. Asi jsme na stari zmoudreli.
haji
Peču ráda a s chutí. Miluji sladké /slané též, ale tam se ubrzdím líp/ a peču nejen pro sebe. Provozuji takzvaný bartr - napeču a prakticky vzápětí se podělím se sousedkami, případně maminkou či bratrem. A když nepeču, dostanu zpět napečené /případně uvařené/. Funguje to jako švýcarské hodinky. Pravda, když návštěvě chutná v přímém přenosu, to mě těší nejvíc. Mám své, zaběhané recepty, ale čas od času ráda zkusím něco nového. Tak jsem na Vařeše našla plno receptů, které u mě zdomácněly. Díky všem za recepty, zkušenosti a vůbec za sdílení! Jsem s Vámi se všemi ráda!
mesiar50
Pečiem fakticky každú sobotu.Sú to poväčšinou torty.Túto som robil kolegom do práce.Parížsky čoko krém zo smotany a čokolády.,,Doladené"trochou rumovej esencie a kakaom.
800 g smotany
200 g mliečna čoko
200 g kvalitná tmavá čoko
2 PL kryš.cukor
Aspoň odskúšam,či viem pridať foto.


mabla
I keď sme doma už iba traja, pečiem každý víkend. Väčšinou je to bábovka, perník, bublanina, kysnuté koláče,a podobné "buchtové", ktoré máme aj v pondelok na raňajky /i keď by mali samozrejme radšej krémové /. Rada skúšam recepty z Varechy, niektoré zostali u nás nastálo. Našla som tu kopec dobrých receptov a rád.




evanaaa
@Mesiar50 (18.2.2016 21:13) Lacko, lákavá, čokoládová torta, prosíme si aj recept, ak budeš mať čas, keď už ju nemôžem jesť, aspoň sa pokochať receptom a obrázkom tej dobroty :)

smejkad
No, @Mesiar50 napreduje míľovými skokmi, za relatívne krátky čas takéto výtvory - fuuuuu, jednoducho úžasné
katka78
Pravidelné pečenie koláčov (víkendové, ani iné) u mňa nie je zvykom, pečiem skôr príležitostne. Ak už sa tá príležitosť naskytne, prevažne skúšam niečo nové, opakujem pomenej. Odhadom tak 80:20 v prospech nových receptov :-)
tiginko
ja som na tom zhruba ako @katka78 - príležitostne: viac-menej každý druhý víkend, keď mám rozšírenejšiu rodinku na obed. Alebo potom keď máme stretnutia s priateľmi a rodinou pri rôznych príležitostiach. Odkedy som na Vareche určite pečiem viac, tu je neskutočné množstvo inšpirácií, za čo som jej vďačná. Ale sú tiež veľmi zriedka víkendy, keď sme sami dvaja s mužom a vtedy nepečiem. Ja nie som veľmi na sladké a on miluje kúsok horkej čokoládky ku káve a to mu stačí. A aj tak vtedy vypadneme niekam preč, kto by vypekal :-)
zolik
peciem raz v tyzdni, a nemusi to byt weekend.
rulik
mňa skôr k pečeniu vyprovokuje najaký zaujímavý, pekný recept alebo keď ma chytí mlsná a spomeniem si na nejaký dobrý koláčik, minule som tak robil to strojčekové pečivo
denyany
Pečiem, keď mám čas, takže niekedy aj dvakrát v týždni, napr. bublaninu a niečo z kysnutého cesta( v jeho príprave som sa zdokonalila vďaka šikovniciam tu na Vareche) a niekedy aj len raz za mesiac. A samozrejme, keď má niekto natodeniny, tak pečiem tortu. Pekávam klasiku, aj novoty, najmä z Varechy, ale v poslednej dobe robievam najčastejšie nepečené tvatohovo- ovocné dezerty. Ale my sme všetci na sladké, takže skoncovať s pečením, to nehrozí.
tinaaa84
Ja pečiem každý víkend a keď stíham tak aj v týždni. Mám mlsného priateľa a veľmi rada aj koláče rozdávam. Pečiem iba zo špaldovej múky s minimom cukru alebo bez múky, veľmi ma to baví. Snažím sa stále skúšať nové recepty ale mám rada aj tie klasické.