Zdravá výživa

Pečeňová diéta

janocka84 - fotkajanocka84, 28. marca 2011

Dobrý deň, môj priateľ má problémy s pečeňou a preto mu bola odporučená pečeňová diéta, teda dostal do ruky asi dvojdtanový malý leták o tom čo môže a nemôže jesť. Problém je v tom, že nemôže veľkú časť z toho, čo som bola zvyknutá variť. Nenájde sa tu niekto s podobným problémom? Pár receptov by mi pomohlo :D Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

pavas
Cvikľu aj zaváranú a hlavne surovú cvikľovú šťavu piť
ubka
najlepším a odskúšaným receptom na ochorenia pečene je konzumácia tvarohu s nastrúhanou mrkvou-denne aj 250 gr., a samozrejme Sylibum Marianske, /Ostropeřec/ semená bodliaka, sú súčasťou každého lieku na liečbu ochorení pečene-dostať kúpiť v lekárni, alebo v zdravej výžive.Užívať podľa návodu.
Na základe vlastnej skúsenosti neodporúčam stresovať sa dietou čo variť, je dôležité zdržať sa konzumácie mastných a korenených jedál a dodržiavať pitný režim, najlepšie čistú vodu.
sjuz
janočka84 - manžel má tiež veľké problémy s pečeňou, a drží diétu už dva mesiace. Daj mu predpísať Lagosa - je to čistý výťažok z ostropestreca, 2x denne 2 tbl, plus Lipovitan 3xdenne 2 tbl.
Dalej liter čaju Chanca piedra - rozdeliť na 3x denne, a pečeňová očistná kúra, keď mi napíšeš na môj mail, pošlem ti celý postup, aj ti napíšem viac, tu nie je priestor..:)
janocka84
Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za rady aj za linky :D určite mnohé z nich vyskúšam