Vedia mi skúsené gazdinky a cukrárky poradiť, ako zrealizovať tzv. pečenie "na slepo" bez použitia strukovín? Ide o ten spôsob, kedy potrebujeme upiecť korpus z krehkého cesta a aby zostal pekne rovný a držal tvar, vystlie sa cesto pred pečením papierom na pečenie a zaťaží sa napr. sušenou fazuľou. Raz som to tak piekla, ale fazule sa pri pečení korpusu pripiekli a nebolo ich už potom možné použiť na varenie. Je mi ľúto takto znehodnocovať jedlo a zbytočne vyhadzovať. Preto ak je tu niekto, kto takto pečie a má iný spôsob ako piecť "na slepo", aby nebolo z toho viac škody ako úžitku, tak budem rada, ak sa o to s nami podelí. Ďakujem.
@zareaguj
@2010 ,v niektorych receptoch (napr.quiche) sa cesto pri predpeceni scvrkne a nie je dostatocne vysoke na obsah naplne...vtedy je blind baking potrebny.
varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-quiche-slanu-tortu-zak...