Rôzne

Pečenie bzl chlebíka/pri pečení praská kôrka/

milena29 - bez fotkymilena29, 21. januára 2014

dobrý deň!
chcela by som poradiť, kedže sa mi nedari upiecť bzl chlieb,ktorý by
mi pri pečení nepopraskal. pečiem ho v rímskom hrnci,najprv s
pokrievkou,potom bez.niekde robím chybu,ale neviem kde.na
obrázkoch je vždy pekne upečený ,ale ten môj vyzerá úplne
inak.neviem,možno,že aj pri pečeni chlebíka z klasickej múky je
nejaký ten "grif",ktorý treba dodržať,aby mal chlebík nepopraskanú
korku. ďakujem pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja síce chlieb nepečiem ale mne sa páči práveže taký popraskaný. Ale počkaj si na radu, je tu dosť pekárok, tie ti poradia.
rulik
ja vidím problém v teplote, možno je na začiatku veľmi vysoká chlebík vybehne veľmi rýchlo a tým popraská a potom sa to už nedá zvrátiť, skús popozerať viac receptov ako to regulujú s teplotou, naviac ten rímsky hrniec má dosť veľkú tepelnú zotrvačnosť, keramika ked sa rozohreje tak lepšie drží taplotu a kolísanie teploty v rúre jej nevadí(myslím tým reguláciu teploty termostatom podľa nastavenej teploty)
milena29
evanaa: keby chlebik popraskal trochu,ale ten moj je tak,že mam problém ho i nakrajat...
rulik:radis mi nepiect v rimskom hrnci?podla receptov sa v rozohriatej rurena 250 stupnov pečie 30 minut s pokrievkou a potom bez nej este 10 minut.
rulik
@milena29 , špatne si ma pochopila, neradím nepiecť v rímskom hrnci, len porovnať či v niektorých iných receproch nenájdeš návod prečo Tebe praská chlebík, možno treba zmerať teplotu v rúre , či náhodou nehreje na vyššiu teplotu, diplay môže ukazovať čokoľvek, vo vnútri to riadi bimetal a ten môže mať veľké tolerancie a ak je na začiatku veľmi vysoká teplota tak sa to stať môže

mirop
neviem, cim to je ale peciem domaci kvaskovy uz niekolko rokov a vzdy mi je luto ak nahodou nepraskne
mirki
Bzl. chlebík zaručene nepopraská vtedy, keď sa cesto po vložení do formy najskôr potrie vodou štetcom a vzapetí sa nožom urobia do cesta ryhy buď rovné, alebo šikmé. Mne sa to vždy osvedčilo.