Rôzne

Pavúci

jazminn - bez fotkyjazminn, 12. októbra 2012

Neviete mi poradiť, my máme v rodinnom dome, ktorý je čerstvo po kom pletnej rekonštrukcii, omaľovaný, vyčistený...napodiv, veľmi veľa pavúkov...

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Len ich nechaj, nebudú muchy... :-)
babidka
Mas iba 2moznosti : alebo ich bezcitne a definitivne kantrit vysavacomalebo sprayomna hmyz- ale aj takto velmi nepomoze ...Alebo sa s tym stoicky zmierit a vymetat donekonecna pavuciny zo vsetkych moznych aj nemoznych miest ako ja . Pavuciky nie su otravne , nikomu okrem much neublizuju a ak netrpis fobiou z pavukov, tak ich nechaj zit .
turistka
pavúčika som i ja objavila, no nechala žiť, bol na záclone, teraz ani neviem kde odišiel, mala som otvorené dvere na balkón.
afataga
brrr ja mam ukazkovu arachnofobiu, len ked pocujem slovo pavuk, robia sa mi zimomriavky, preto mame na uplne vsetkych oknach na dome sietky, nic ine nepomoze, aj tak sa obcas nejaky dostane dnu, ale taky malinky, to prezijem, aj ked tazko, hned je odvysavany :-) ja mam rada zvieratka, ale pavuky fakt nemozem a najhorsie je to teraz pred zimou, lebo sa snazia dostat dnu do tepla a preckat zimu, kdesi som citala, ze je to najrozsirenejsia fobia
evanaaa
Pavúčika nezabíjať, lebo to je nešťastie, keď, tak ho namiesť na lopatu a vyhodiť von. Ja ich mám málo, sem-tam sa nejaký nájde.
sovka62
Firma Lybar priniesla tohto roku na trh ako novinku špeciálny Biolit proti pavúkom. Teda nie ten bežný na lezúci alebo lietajúci hmyz, či univerzálny.
Vyskúšali sme ho na pavúky, ktoré nám rozťahujú pavučiny po fasáde domu (tá potom vyzerá ako špinavá) a zabral. Ak chceš, môžeš vyskúšať.
violetacamorova
Ja ich iba vyhadzujem, nemám srdce ich zabiť. Minulý rok mi kolega, ktorý je veterinár asi o takomto čase ako je teraz povedal, že má v dome veľa pavúkov a to je signál , že sa blíži tuhá zima a pavúky sa schovávajú do domov. Tak asi sa blíži zima aj u vás. V Škótsku už je :)
bozulka
Vyš 5O rokov bojujem s fobiou,začalo sa to rok po svadbe,dovtedy mi to nevadilo a zrazu hrôza...Zabíjať sa u nás nezabíjajú,ale než idem spať obehnem celú spálňu a okolie.Keď ma navštívi syn prvé čo robí po pozdrave objeha byt s pohárom v ruke...:-)
@sovka , ďakujem zistím a uvidím.
medulienka122
Jazmin, s tým sa musíš zmieriť, v taký čas na jeseň sa všetko tlačí dnu do tepla, aj u nás majú pavúky El Dorado , nikto ich nechce zabíjať,my len ometáme pavučiny a manžel ich "milostivo" vyhadzuje hoc aj do zimy, nech vraj žijú, chúďatká...:-))
lusinkab
ja mam z pavukov fobiu,takze stale mam sprej na pavuky hned jak jedneho vidim pekne ho postriekam so sprejom na pavuky (a nestastie to neprinasa kedze si stale poviem,ze som ho nezabila ja ale ten sprej :-) ).no a pravidelne ked vysavam tak len pre istotu prejdem aj vsetky rohy v dome.Ja som v Australii a tu je dostat niekolko druhov na ne plus tu su niektore pavuky az giganticky velke a nechutne a niektore aj zivotu nebezpecne takze nebudem riskovat a vyhadzovat ich vonku :-)
2010
Pavuci ,super jednoduche takto sa chytaju v Australii :)))




lusinkab
@2010 no taky gigant sa mi raz dostal do domu :-( a sranda to vobec nebola zavrela som dvere a vybehla vonku na zahradku aj so zivotne dolezitymi vecami a cakala asi 3 hodiny kym priatel dojde domov z prace aby ho odskodnil :-( bleeee este teraz mi je z toho zle
sovka62
@2010 , desivé, ak som dobre pochopila, ten pavúk je schopný aj skákať, nielen liezť. Aj z videa som úplne vydesená, ak by som ho stretla naživo, bolo by načisto po mne, nemusel by mi nič spraviť, odrovnala by ma tá hrôza.
2010
@sovka62 , ja uz som zabudol slovenske neskacu ?( a tie tu dost daleko ) o to je vacsia sranda :)
ancicka
Môžeš byť spokojná,je to naznak toho,že máte dobrý domček,lebo pavúky sa zdržiavajú na suchom mieste.Pavuky robia pavučiny stále.Ja mám ten istý problém.Ešte moja babka hovorila,že pavúky sa nemajú zabíjať,a to mala také príslovko na to,"požehnaný dom,ked je pavúk v ňom."
bahadur
Pro 2010-ale skáčou i ty moravský .Pavouku je moc druhu.Arachnologové tvrdí,že kde žijí pavouci tak tam v vklidu přežije i člověk.Z toho vyplýva,že kde žije člověk budou i pavouci.
afataga
@sovka62 ty si dost dobra ak si si pozrela to video, mna uz obchadza hroza a des len z toho obrazku, tiez by som to asi neprezila :-)
@2012 aj nase skacu, vlani bol muz v nemocnici a mali sme vonku na dome asi najvacsieho, akeho som kedy videla, aj s nohami mal priemer asi 10 cm, strasne som zacala pistat, musela ho zabit chuda dcera, ktora ma tiez arachnofobiu, len nie taku silnu ako ja, strekla na nanho poriadnu davku Raidu a on skocil a my sme nevedeli kde je, tak sme ho pistiac hladali, nasli sme ho 3 m daleho v trave, tak ho este dostriekala, este teraz ma z toho trasie
@lusinkab uplne ta chapem, ja by som tiez zdrhla z domu :-)
Preto hovorim, ze treba mat na oknach sietky to jedine pomoze proti tomu hnusu, zaujimave ale je, ze krab je podobny tvor a ten sa mi nehnusi, nuz clovek je divny tvor :-)
lusinkab
@afataga :-) ja mam sietky vsade okrem kuchyne a nechapem jak sa mi ta potvora dnu dostala,ale skoro som infarkt dostala ked som to na stene videla,no krab asi preto,ze je to fajna pochutka a vyzera zlato nie ako tie chlpate potvory a to ti ani nehovorim ked je horuco tak svaby zacnu po ulici vychadzat z kanalov kedze ich tlaci vonku a to su asi tak 10 centimetrove no proste humus,ja provizorne stirekam cely dom raz do tyzdna len aby sa mi zaidna haved nedostala dnu a vonku kazde 3 mesiace so specialnym prostriedkom :-) kedze ja neznasam nic co lezie
tati2008
@jazminn ,v minulom diele ,,Postav dom,zasaď strom"dávali ,že do každého rohu v izbe ,treba položiť gaštan.No neviem asi len vyskúšajme,lebo ani ja ich nemám v láske.
2010
@afataga , @lusinkab ,je aj horsie ako doma presne toto sa stalo v aute mojmu synovi, nastastie poistovne to poznaju a uznaju :)



afataga
@2010 brrrrrrrrrrrr fuj trasie ma hnus len pri pohlade na ten obrazok :-) nemozem za to, zistujem, ake super je byvat na Slovensku :-))) kde najvacsi pavuk mal "iba" 10 cm a skocil iba 3 metre, keby som mala v aute taku obludu, tak isto naburam do cohokolvek co by bolo nablizku, kamaratkin manzel mal vtackara, ked som ku nim isla, musel ho aj s terarkom dat do druhej izby, zavriet dvere, aj tak som cely cas pozerala na dvere, ci nahodou nejde :-) tak aby ma rozptylil doniesol mi svoje dve krasne farebne uzovky, tie po mne lozili a tulili sa :-) potom mi jeho syn doniesol potkana a ten sa mi uvelebil na pleci, tak som trochu zabudla na pavuka. No uz si viem predstavit, ako u nas poistovna uzna, ze si nabural kvoli pavukovi :-)))
alena45
dávno na chalupe som mala pod posteľou 6 cm roháča. Takého chrobáka nezabiješ, fuj, mali sme tam koberec medovej farby a tá predstava, brrr, tak som ho navigovala až von, ale vždy pred spaním sa pozerám pod posteľ. A robievam to všade, kde sa dá pod posteľ pozrieť, či v hoteli, na návšteve, proste všade. Má aj táto fóbia meno ? Ozaj, ak sa nedá pozrieť pod posteľ, akože nemá nohy, tak sa musím pozriem za posteľ.
afataga
@alena45 urcite ma aj tato fobia meno, najdes na googli, rohac je dost vzacny chrobak, raz som ho videla na zahrade, ale doma sme ho nemali, isto by som ho nezabila, snazila by som sa ho nejako vyprevadit von :-)