Kuchyňa a vybavenie

Parná rúra

dm - bez fotkydm, 28. marca 2023

Zdravím varecháči,
Chcem vymeniť rúru, preto sa najprv obraciam sem. Máte niekto skúsenosti s parnou rúrou? Na čo sa zamerať pri výbere? Láka ma aj funkcia samočistenia. Vopred ďakujem za rady a tipy.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Aká to je rúra, je to to isté čo česky horkovzdušná???. Ja som sa nechala zlákat' práve tým horkovzduchom a tiež samočistením. No a teraz by som rada tú moju starú.
Ak budeš vyberat', tak najprv si urob zoznam, prečo na čo ju chceš. Či v nej budeš piect'. sušit' ,grilovat' . alebo čo ja viem, na čo sa dá ešte použit'. A to samočistenie??? kde nezapojíš ruky, tam čisto nebude.
Už len taká veselá perlička. Moje švagriné vychvalujú ako sú výborné rezne pečené v trúbe, nie smažené. Tak som skúsila. Bola to pravda do chvíle ,než som pustila horkovzduch, Chcela som rezne trochu vylepšit'. Neviem ký čert mi to nakukal, no stalo sa . Maso dobré makké, ale tá strúhanka ako broky tvrdá. Takže zbieraj rady a skúsenosti z každej strany. Nech sa nákup vydarí.
používateľ nemá avatar
dm
dm
@tomeska (29.3.2023 22:01)
Horkovzdušná je teplovzdušná, t.j. ventilátor "rozháňa" teplý vzduch. Parná by mala okrem klasiky " vrch, sodík, gril" a teplovzdušná ponúkať aj niečo ako varenie v pare(?), alebo pridávanie pary, napr. keď sa pečie chlieb. Preto sa tu pýtam na skúsenosti😉
tomeska
Tak na takú som pri mojom hl'adaní ešte nenarazila. Noooo , neviem na čom by som použila v trúbe paru. Nedávno som na Aliex... narazila na niekolkoposchodový naparovací hrniec, (aj u nás, len 3x dražší) . nebol by vhodnejší. ? No a pretože som už babka 7 krížková,tak nejaké skúsenosti mám. Ak by som chcela v rúre paru, tak tam strčím odpovedajúci hrniec s vodou a hned' je aj para. Neviem si ale predstavit', na čo by som ju využila, ale pokrok nezastavíš, a potom sa len divíš.
tikami
Parná rúra je fajn. Pozri recenzie na Electrolux. Ja ju využívam často. Má veľa programov. ale so samočistením má pravdu tomeska.