Vie mi niekto poradiť, prečo mi parené buchty spľasnú? Sú pekné , keď ich dávam na paru, aj keď sa paria,no keď ich vyberám, tak je po paráde. Preto ich nerada robím, len doma sa ich dožadujú. Chutia im aj také, len ja nie som spokojná. Ďakujem .
@zareaguj
@anna087 , ta si ich práve kvôli tej utierke nechcela robiť, ale myslím, že sa aj tak dá, veď kedysi neboli paráky a aj knedle sa len tak parili. Ale nespomínam si, žeby ich popichala, škoda, už sa nemôžem spýtať.
varecha.pravda.sk/recepty/parene-buchty-fotorecept/7312-r...
Buchty "zvráskavejú", keď sa dlho varia. Vyskúšaj ich pariť len 6 minút. To platí pre buchty o váhe cca 70 g. Najlepšie je nastaviť si minútky. Samozrejme, ako píšu iní, treba, aby voda vrela. Jemným klopnutím prstom zistíš, či sú uvarené- ak sa ti prst zaborí, treba este variť.