Rôzne

Papier na pečenie

hahaias - fotkahahaias, 9. mája 2013

Varecháči potrebujem poradiť! Kúpila som si papier na pečenie na ktorom je už vzor. Ten by sa mal pri pečení preniesť na cesto, len nestalo sa. Skúšala som hocijako, ale ten vzor je tvrdohlavý. Nemáte skúsenosti? Nepiekli ste niekto s takýmto papierom?

@zareaguj


Diskusia k téme

malusa
Ten vzor je plasticky?Ako inac sa moze preniest?
radulienka
Ja to poznám tak, že tie vzory buď sa vystrihnú, alebo okolo nich sa strihá, aby sa to vošlo do formy či na plech a potom sa na to kladie cesto vo veľkosti toho obrázku, ale inak nepoznám papier, ktorý by vzor preniesol...
hahaias
Asi som sa zle vyjadrila - poznáte recept na maľovanú roládu - najskôr si na papier nanesiete vzor s farebného cesta a potom vylejete zvyšok cesta a upečiete. No a podobný papier predávajú - vzor je už tam. Je to obyčajný papier na pečenie a na ňom je vzor podľa mňa asi z čokolády??? To len tipujem. No a ten by sa mal pri pečení preniesť na biele piškótové cesto. Aj časť na tom ceste ostala ale málo. Ten papier som kúpila na stránkach o pečení - novinka na máj....
evanaaa
Počula som o tom papieri a mám dojem, že niekto s ním tu už aj piekol. Je to podobné, ako tie transparentné pásy na bok torty, zostáva po nich pekná vzorka. Asi by si mala napísať a spýtať sa priamo, ak to ide, na tej stránke.
ubka
@hasasias možno nemáš presné informácie, na tých papieroch sa cesto nepečie. Podľa vzoru nanesieš roztopenú čokoládu, aj farebnú, bielu, tmavú a dáš čiastočne do chladničky stuhnúť, roláda po upečení a vychladnutí sa položí na vzor z čokolády a obtočíš okolo rolády, alebo, postupne odoberáš kúsky vzoru a prikladáš na miesto, ktoré chceš zdobiť. Teda aspoň, ja poznám tento papier...možno ak priložíš foto, alebo link, ako to vyzerá, budú vedieť varecháči poradiť viac.
hahaias
@ubka mam presne informacie, ver mi, na tom papieri sa pecie, nie je to cokotransfer , s tym robit viem. @rokka dakujem za video ale nie je to ono. Ked pridem na to ako sa s tym papier pecie dam vediet.