Neviete niekto recept na karlovarské rohlíky? Predávali sa socíku boli o 10 hal. drahšie ako obyčajné rohlíky,boli malinko nasládle a ohnuté tak ako by rohlíky mali byť. Predávali sa iba v sobotu alebo pred sviatkami. Mám veľa kuchárskych kníh ale zatial som na ne nenatrafil ani tam a ani na internete.
skús aj tento.
ja som si hladala na pečenie s použitím domácej pekárničky.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=12809...
Tvoja prosba je tiež skoro ako moja , aj na tie pagáče z Československa,môžem napiecť pagáče od výmyslu ale to nie sú tie aké bývali , síce ja som ich nemusela , oškvarky v nich boli tvrdé až som mala pocit že si vylomím zub a niekedy z nich vytrčal svinský chlp.
Len syn hľadá originál recept , čo si myslím nemá už nikto , veď tí ľudia čo ho vedeli možno ich už pečú svätému Petrovi.
Tak presne tam pred x-romi rokmi tie rožky piekli. Tú pekáreň komunisti ukradli po roku 1948 pánu Pachnerovi, moravskému rodákovi. Starý pán musel robiť pod komunistickou čižmou vo vlastnej bývalej pekárni. A ešte pred rokom 1968 piekol tzv. banket rohlíky. Tie starý pán piekol výlučne len pre hotel Devín, ktorý bol určený pre sem-tam návštevníkov krajiny socialistického raja zo Západu. Ja som mal to šťastie jesť tieto rohlíky len vďaka tomu, že môj otec bol elektrikár v Chlebostroji na Februárke a ked mal starý pán Pachner poruchu, tak otec sadol n asvoj súkromný skúter a išiell odstrániť poruchu, aby kapitalisti ubytovaní v hoteli Carlton pod stálou službou ŠTB neboli ukrátený o dojem, zo socialistického raja na zemi. paradox je to, že otec mi spomínal meno Pachner a po rokoch som sa stretol a skamarátil s vnukom zakladateľa pekárne Pachner na Patrónke. Feri pokračuje v tradícii svojho rodu ale už som ho nevidel vyše dvadsať rokov. Holt, ja som ostal len elektrikár a Feri sa stal podnikateľ. Zíde z očí, zíde z mysle.