Rôzne

Pacibulky paličáku

slavino37 - bez fotkyslavino37, 27. októbra 2012

je jeseň teda výsadbu cesnaku, rád by som vysadil pacibulky paličáku

ako hlboko ich mám zasadiť ?
Ďakujem za radu-Slavino37

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
No neviem, či z pacibuliek ti na jar vyženie cesnak. Cez zimu a skorú vlhkú studenú jar ti zrejme pacibuľky zhnijú, nestačí sa v nich vytvoriť klíčok, pacibuľky majú málo výživy. Neviem či to chceš pestovať vo veľkom, ale pre bežnú kuchyňu by ti stačilo kúpiť si na jar slovenský (český) cesnak, ktorý nie je namorený, všimni si či už začína rašiť (napr. v apríli) tak v množstve 1 kg a ten zasaď do zeme. Ale cesnak je dosť háklivý, nie vždy sa podarí. Ale keď sa podarí, tak má takú intenzívnu vôňu že slovenský strúčik sa s čínskym nedá fakt porovnať.
hubata
Joj zabudla som: sadí sa po ten klíčok t.j. "po krk".
kopretina
V receptáři p. Dušková říkala, že z pacibulek vyroste jedna větší cibulka a ta se na podzim znovu zasadí a z té teprve vyroste česnek.
sovka62
Nielen pacibuľky, všetky cibuľoviny by sa mali do takej hĺbky, ako sú veľké, tzn. ak má cibuľka 1 cm, sadiť tak, aby nad ňou bola centimetrová vrstva substrátu.
Na výsadbu pacibuliek je podľa mňa neskoro, mal si ich vysadiť do konca septembra, aby do mrazov stihli zakoreniť, tak by mali šancu prezimovať, ale aj tak by neprezimovali všetky.A áno, vyrástla by ti z nich jedna cibuľa nedelená na strúčiky. Nerada oponujem, ale určite by som nesadila cesnak určený na konzumáciu. Môže byť napadnutý háďatkom zhubným (nemyslím mínerku pórovú, často sa to zamieňa) a ak si ho zavlečieš do záhrady, už sa ho nezbavíš.
Moja rada: na jar si kúp uznanú sadbu cesnaku (v záhradkárskej predajni), mor ho v Sulke a vysaď. Ak chceš pestovať ozimný cesnak, sadbu kupuj v druhej polovici septembra, teraz je už neskoro.
jozefj
sovka62 čiastočne s Vami súhlasím . Ja cesnak s pacibuliek už pestujem roky.Dôležite je pacibuľky moriť v sulke.Sejem dom riadku hlboko 3-5 cm15 októbra. V lete mi narastú male cibule ktoré odložím a 15 októbra sadím ako cesnak do hĺbky cca 6-8 cm.Na budúci rok mi narastú krásne hlavky.