Nápady

Ozdobné medovníčky na stromček

opicka94 - fotkaopicka94, 15. decembra 2014

Ahojte :)

Poznáte niekto recept na ozdobné medovníčky? S receptom som sa stretla v časopise keď som bola malá, ale už si ho vôbec nepamätám. Boli to voňavé perníky so škoricou a korením, ale nebol v nich med, maslo ani cukor. Nie sú určené na jedenie, len na dekoráciu :)
Napadlo ma, že by som možno mohla len vynechať spomínané suroviny, len neviem ako by cesto držalo a navyše potrebujem, aby boli hladké - kvôli zdobeniu.

Ak nejaký recept poznáte alebo máte s podobnými perníkmi skúsenosti, budem veľmi rada :)

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
asi pred 2 dňami bola nejaká relácia v TV o perníkových ozdobách nie na jedenie, robil to nejaký pán ešte do drevených foriem vtláčaním, potom to len mierne prifarbil a potrel asi včelým voskom , len som si to veľmi nezapamätal, viem len, že tam šlo veľmi málo surovín, urobilo sa dosť tuhé cesto, vtlačilo do formy, hneď vybralo, obstrihli okraje a dalo na plech piecť, len na krátko, keď teraz je toľko relácií, že sa to ťažko pamätá
rulik
spomenul som si a našiel som to, bol to nedeľný receptář prima napadú, suroviny na cesto-med, múka, trochu škorice, z toho sa vypracuje tuhé cesto, všeobecne platí, čím viac múky sa podarí zapracovať do medu tým cesto lepšie drží formu,pečie sa na 150°C a počas pečenia sa potiera karamelom, vajcom alebo potravinárskym farbivom aby vynikol reliéf perníčku, pečie sa na plechu vymastenom včelím voskom,ako som už písal toto bolo cesto , ktoré sa vtláčalo do foriem, z toho potom vznikali tí anjelici, ovečky a pod.
gabona1
Mňam, milujem medovníčky na stromčeku. Kedysi sme robievali len takýto stromček a pomaličky medovníčky z neho pojedali. Veru by som si dala teraz pár medovníkov. Vôňa Vianoc.