Rýchle medovníky ako ozdoby na stromček - nejesť!

bonpari - fotkabonpari, 5. januára 2014
Rýchle medovníky ako ozdoby na stromček - nejesť!
Foto: bonpari

Konečne som našla cesto, ktoré pekne vonia celé sviatky a na stromčeku dobre vyzerá, aj dlho vydrží. Nezmäkli ani keď boli v kuchyni, čo Zobraziť celý popisKonečne som našla cesto, ktoré pekne vonia celé sviatky a na stromčeku dobre vyzerá, aj dlho vydrží. Nezmäkli ani keď boli v kuchyni, čo sa mi po iné roky z tej vlhkosti stávalo.

50 ks
porcií
5+15+60 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
60 g
25 g
325 g
125 g
1 ČL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Množstvo je určené na výrobu ozdôb na vianočný stromček. Myslím, že ich bolo okolo 50 ks, takže podľa toho, načo chcete cesto použiť, množstvo si treba prispôsobiť. Podľa mňa je vhodné aj na výrobu svietnikov a podobných ozdôb. (Budúci rok skúsim, dám vedieť :) )

  2. 2

    Ako tuk som ja použila Palmarin, ktorý som práve mala načatý. Keďže sa cesto nebude jesť, netreba dávať maslo, ale hocičo, čo máte práve v chladničke.

  3. 3

    Suroviny som v napísanom poradí dávala do pekárničky. Med a tuk som roztopila, aby boli tekuté, no nie horúce, aby sa nezrazili vajíčka. Zvolila som program na miesenie cesta. U mňa sa to volá cestoviny a trvá to 15 minúť.

  4. 4

    Po vymiesení dáme cesto do sáčku a aspoň na hodinku odležať do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo. Medovníčky som potierala celým rozšľahaným vajíčkom, no každý má určite svoj overený trik. Pečieme na 180 stupňov, 10-15 minút.

Diskusia k receptu

merlinja
my pečieme klasické - teda tie čo aj jeme, polka pre nás a polka na stromček. celú dobu sú chrumkavé, nemám rada také tie mäkké. tú druhú polku zo stromčeka zúžitkujeme ako keksíky pre nášho psa, od radosti skáče ako besný! :o)
janealli
Opravujem: nie tohto roku, ale minulý rok pred Vianocami.
vevajda
Ulozene v kk; vzdy sa mi pacili medovnicky na stromceku, takze o rok skusam. Dakujem :)
helenocka
Až som sa zlakla- ten stromček je presne taký ako máme my. Medovníčky a sušené citrony a pomaranče. Aj mne sa také pačia
canteenka
Kym boli deti male ,tak sme malovali perniky vsetci.Tie najkrajsie sme mali na ozdobu a pre priatelov,tie nevydarene boli na chrumkanie
ivan14
Nejíst? Ale třeba nastrouhat a použít do rajské omáčky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia