Rýchle medovníky ako ozdoby na stromček - nejesť!
Foto: bonpari
Konečne som našla cesto, ktoré pekne vonia celé sviatky a na stromčeku dobre vyzerá, aj dlho vydrží. Nezmäkli ani keď boli v kuchyni, čo Zobraziť celý popisKonečne som našla cesto, ktoré pekne vonia celé sviatky a na stromčeku dobre vyzerá, aj dlho vydrží. Nezmäkli ani keď boli v kuchyni, čo sa mi po iné roky z tej vlhkosti stávalo.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Množstvo je určené na výrobu ozdôb na vianočný stromček. Myslím, že ich bolo okolo 50 ks, takže podľa toho, načo chcete cesto použiť, množstvo si treba prispôsobiť. Podľa mňa je vhodné aj na výrobu svietnikov a podobných ozdôb. (Budúci rok skúsim, dám vedieť :) )
- 2
Ako tuk som ja použila Palmarin, ktorý som práve mala načatý. Keďže sa cesto nebude jesť, netreba dávať maslo, ale hocičo, čo máte práve v chladničke.
- 3
Suroviny som v napísanom poradí dávala do pekárničky. Med a tuk som roztopila, aby boli tekuté, no nie horúce, aby sa nezrazili vajíčka. Zvolila som program na miesenie cesta. U mňa sa to volá cestoviny a trvá to 15 minúť.
- 4
Po vymiesení dáme cesto do sáčku a aspoň na hodinku odležať do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo. Medovníčky som potierala celým rozšľahaným vajíčkom, no každý má určite svoj overený trik. Pečieme na 180 stupňov, 10-15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a mám dojem, že čím sú dlhšie v teplej izbe, tým sú tvrdšie.