Rôzne

Ovocna torticka

smajliqa - fotkasmajliqa, 4. októbra 2011

takze, 13 oktobra ma moja sestricka narodeninky, a ja sa na to chystam znova :)
mala by to byt ovocna torta... takze bude spod jahodovy, stred kiwi a vrch banan :)
no a moja otazka je jednoducha... pod kazde ovocie chcem dat na korpus krem, alebo teda plnku, pod jahody cervenu, pod kiwi zelenu a pod banan zltu.... mam kremik zafarbit normalne potravinarskymi farbami, alebo mate ejake specialne recepty na taketo farebne plnky??? dakujem :))))

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
byť tebou, radšej by som uprednostnila rozmixovať ovocie v tvarohu alebo zvoliť klasickú vanilkovú plnku. Umelé farbivá sú otras, do domáceho jedla by som ich nedala ani za nič. Dokonca už aj na niektorých výrobkoch (sirupy, malinovky) sú na etiketách informácie o ich vplyve na koncentráciu a vývin detí!!
smajliqa
julica, moja sestra je dospela zena :) nie je to dieta, ani doma ziadne deti nemme, teda zatial :)))
takze okrem toho ze nie su zdrave,,,, su nedobre??, nechutia dobre?
ak rozmixujem ovocie v tom tvarohu, tak by mi to v podstate malo dat asi farbu podla toho ake ovocie pridam, ze??
kata50
@smajliga , potravinárske farbivo nemá žiadnu chuť ani vôňu. Iba neprirodzenú farbu, ktorá ( podľa mňa ) nemá čo robiť v zdravých domácich zákuskoch. Ja by som v tvojom prípade urobila svoj obľúbený krém - jeden - a do každej vrstvy, tak ako píšeš poukladala ovocie. V reze to bude aj bez farbiva vyzerať veľmi pekne.
nadia56
@smajliqa , suhlasim s @julica , ziadne umele farbiva, hoci torta nebude taka efektna ako si si predstavovala, so zdravim netreba riskovat, nech mame kolkokolvek rokov, mimochodom, tortu budem piect aj ja, ananasovu s tvarohovym kremom, 13. 10. ma narodeniny moja dcera, tak nech sa ti dielo vydari a peknu oslavu:-)
smajliqa
tak vsetkym oslavencom vsetko najelspsie .. a ja dakujem za vase rady a za vas cas :)
kuchticka
Ja budem pict tiez tortu pre manzelove narodeniny 14.10. Torta bude ckoladova s kokosom i mandlami (lupienky). Vsetko toto ma RAAAAAD. Spravim mu po chuti.
pravacokolada
Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali o našej ponuke Pravej belgickej čokolády, výrobníkov čokolády, čokoládových fontán a všetkého pre domácich i profesionálnych cukrárov.
Všetok ponúkaný tovar nájdete aj na  pravacokolada.sk

Prajeme Vám pekný deň.