Foto: vavan
skvelá nepečená pochúťka
porcií
Postup
-
1
Na začiatok si pripravte chlebíkovu formu rozmer 30x10 výška 5cm.Formu vyložíme alobalom. Dáme si napučať želatínu do 1 dcl mlieka na 15 minút. Vo vodnom kúpeľi(max.60°)ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Do vysokého mixéra vložíme ovocie aj s trochou šťavy pridajte cukor a vymixujte na hladkú kašu.Je treba 4 dcl ovocnej kaše.Pridáme polovicu želatíny a vyšľahanú šľahačku s 1 dcl sladkej smotany.
- 2
Formu ktorú sme si pripravili nakloníme na jednu stranu niečim podoprieme aba sa nám forma neprevrátila.Do nej nalejeme krém ak máte vyššiu formu tak ju naplníte len do 5cm dáme do chladničky stuhnúť asi na 45 minút. To budete vidieť keď to bude stuhnuté.
- 3
Priipravíme si druhý krém.Jogurt zmiešame s cukrom pridáme želatínu a primiešame vyšľahanú šľahačku.A nalejeme na stuhnutú ovocnú zmes.Dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky,priložíme piškóty namočené v mlieku s marhuľovou šťavou.Dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí vyklopíme s formy odstránime alobal a ozdobíme šľahačkou. Ak by sa vám to zhrčkavelo to sa môže stať keď suroviny nie sú rovnakej teploty dá sa to napraviť tak že to dáte rozpustiť do vodného kúpeľa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rada odpoviem.Aj ja som sa zo začiatku bála že mi to nestuhne,potom som vyčítala že želatína nesmie zovrieť musí ostať vlažná max6o°C
A ako píšem v recepte ak by sa to zhrčkavelo to sa môže stať keď suroviny nie sú rovnakej teploty dá sa to napraviť tak že to dáš rozpustiť do vodného kúpeľa.To je s mojej vlastnej skúsenosti zato to píšem v recepte.
@mamatata Ďakujem za pochvalu to vždy poteší,určite pridám ešte veľa
receptov hlavne sladkých to je moja záľuba.