Overený recept na papriku v oleji

marcel83 - fotkamarcel83 25. augusta 2018 o 21:57

Ahojte.

Nemate niekto overeny recept na nalev papriky v oleji?

Dakujem.

@zareaguj


19 odpovedí:
  • tetulka - fotkatetulka 27. augusta 2018 o 11:16

    Tento recept mám už asi 35 rokov a stále zaváram len podľa neho. Nálev je na 10 kg papriky. Ja robím obyčajne 5 kg kápie a stačí polovičná dávka nálevu. Je z toho asi 13 kusov 3dcl pohárov. Nálev: 3 l vody, 0,5 l octu, 4 PL soli, 5 PL kr. cukru, 2 strúčiky cesnaku, pár guličiek nového a čierneho korenia, 1 ČL kys. sorbovej, 1 dcl oleja. Všetko dáme zovrieť do hrnca. /Nálev si môžete dochutiť podľa vlastnej obľuby, sladší, slanší, aj pikantnejší .../
    Umytú a odstopkovanú papriku, môže byť v celku, alebo pokrájaná na polovičky, na štvrťky, na pásiky, podľa ľubovôle, dáme do vriaceho nálevu a povaríme do polomakka, vyberieme dierkovanou varechou a necháme odkvapkať. Takouto paprikou naplníme poháre celkom natesno a zalejem teplým nálevom, v ktorom sa paprika varila, tak 1,5 cm od vrchu. Nakoniec do pohára s paprikou nalejeme 1 PL oleja, uzavrieme viečkom a zasterilizujeme, aby chytilo viečko. U nás je veľmi obľúbená k chlebíku, na studenú kuchyňu. Nech sa vám vydarí, dobrú chuť.
    @zareaguj
  • marcel83 - fotkamarcel83 27. augusta 2018 o 23:26

    @Tetulka (27.8.2018 11:16)

    Dakujem, vyskusam.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 28. augusta 2018 o 09:13

    » www.labuznik.cz/recept/cervena-paprika-kapia-v-oleji/,...
    recept mám od kamošky,
    je výborný, nie je treba sterilizovať, ale treba pracovať s horúcim materiálom.
    @zareaguj
     1x marcel83
  • marcel83 - fotkamarcel83 28. augusta 2018 o 10:09

    @Alena45 (28.8.2018 09:13)

    Stranku mi nenaslo...
    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 28. augusta 2018 o 15:11

  • marcel83 - fotkamarcel83 28. augusta 2018 o 20:18

    @Mijaita (28.8.2018 15:11)

    Dakujem.
    Nieco bez deka neexistuje?

    Su tam same E...
    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 28. augusta 2018 o 20:21

    Receptu je jiste hodne. Ecka ja neresim. Navic je to recept od @Alena45 a protoze ti to neslo otevrit, tak jsem ti to jen upravila.
    @zareaguj
  • sedlacka - fotkasedlacka 28. augusta 2018 o 21:01

    Ja som minulý rok skúsila tento recept a bola som spokojná: » bonvivani.sk/recepty/paprika-v-oleji...
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaalena45 29. augusta 2018 o 09:41

    Marcel, veď čo je dnes zdravé ? Zato, že to je niekde napísané, ešte neznamená, že to je zdravé. Napríklad zeler, neviem dopestovať, nedarí sa mi, tak ho kupujem. Kedysi vydržal aj dva mesiace, než som si z neho ukrajovala, teraz po týždni zhnije. Normálny celer zoschýňa. A aký je ten zeler zdravý, že ? A tak si hovorím, veď tie kyslé uhorky nejem na kilá, len sem-tam, a ani tú papriku nejem na kilá. Nevyhneš sa.
    @zareaguj
  • marcel83 - fotkamarcel83 29. augusta 2018 o 22:26

    @Alena45 (29.8.2018 09:41)

    Nasiel som jeden, kde namiesto deka idu horcicne semienka, skusim aj ten.
    @zareaguj
  • mata3636 - fotkamata3636 30. augusta 2018 o 08:00

    @Marcel83 (29.8.2018 22:26)

    Ved si sprav svoj nalev, ako na zmojemske uhorky. Voda, sol, cukor, ocot, horc.semienko, cele cierne korenie, nove korenie, bobkovy list. Ja tak zavaram posledne tri roky a vsetko ok
    @zareaguj
     1x mijaita
  • mijaita - fotkamijaita 30. augusta 2018 o 08:18

    Jak pise @Mata3636 tak dela nalev moje kamardka z vesnice. Jeji papriky me natolik chutnaly, ze jsem chtela rc a ona ten nalev dela podle jedne starsi knizky. Jsem si to vyfotila, predkladam do uvahy vc i jinych receptu z knizky.


    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 30. augusta 2018 o 08:20

    p.s. snad to pujde precist!?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmotyka 30. augusta 2018 o 19:02

    Roky som zavárala papriku s olejom. Často sa mi stávalo, že v pohári stmavol, niekedy až do hneda. Preto už pár rokov zaváram bez oleja, len v sladkokyslom náleve. Olejom si ochutíme pri konzumácii. Takým, aký nám chutí. Najčastejšie olivovým, tekvicovým alebo orechovým. Naši už inú papriku nechcú.
    Nálev robím sama - ale bez oleja. Sparím papriku v náleve a potom sterilizujem pár minút, aby chytilo viečka. Nikdy sa mi nepokazila a je výborná. Stále ju skonzumujeme z kyslých zaváranín ako prvú.
    @zareaguj
     1x ivet74
  • marcel83 - fotkamarcel83 31. augusta 2018 o 08:45

    @Mata3636 (30.8.2018 08:00)

    Presne tento isty som nasiel. Skusim podla neho. Dik.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 31. augusta 2018 o 22:45

    Myslela som si, že takto zaváram už dlhé roky sama. Som rada, že si pridala svoj postup. Zavárala som aj s olejom, neviem prečo po čase paprika zmäkla. Pokiaľ je kvalitná domáca paprika, čerstvo natrhaná a hneď v ten deň naložená, vydrží zavarená až pokým ju nezjeme, čiže roky. Vyskúšala som už mnohé z predchádzajúcich receptov, ale zostala som pri tom ako ty. V jednoduchosti je nie len krása, ale aj úžitok. Nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať drahé suroviny a hneď šmahom ruky ich vyhadzovať. @Motyka (30.8.2018 19:02)

    @zareaguj
     1x motyka
  • jerica - fotkajerica 1. septembra 2018 o 14:12

    Neviem či nieje neskoro, pridám ako som zavárala ja, nie je to s olejom, u nás sa neosvedčila paprika na oleji , možno vyskúšaš. » varecha.pravda.sk/recepty/zavarana-paprika-r-2011-fotorec...
    @zareaguj
     1x marcel83
  • marcel83 - fotkamarcel83 23. septembra 2018 o 22:05

    @Mata3636 (30.8.2018 08:00)

    Odskusane. Je super. Dakujem.
    @zareaguj
  • mata3636 - fotkamata3636 24. septembra 2018 o 08:40

    @Marcel83 (23.9.2018 22:05)

    Tak to ma veľmi teší
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist