Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s. © 2009-2025.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon.
Made in Slovakia Vyrobené na Slovensku
Umytú a odstopkovanú papriku, môže byť v celku, alebo pokrájaná na polovičky, na štvrťky, na pásiky, podľa ľubovôle, dáme do vriaceho nálevu a povaríme do polomakka, vyberieme dierkovanou varechou a necháme odkvapkať. Takouto paprikou naplníme poháre celkom natesno a zalejem teplým nálevom, v ktorom sa paprika varila, tak 1,5 cm od vrchu. Nakoniec do pohára s paprikou nalejeme 1 PL oleja, uzavrieme viečkom a zasterilizujeme, aby chytilo viečko. U nás je veľmi obľúbená k chlebíku, na studenú kuchyňu. Nech sa vám vydarí, dobrú chuť.
Dakujem, vyskusam.
recept mám od kamošky,
je výborný, nie je treba sterilizovať, ale treba pracovať s horúcim materiálom.
Stranku mi nenaslo...
www.labuznik.cz/recept/cervena-paprika-kapia-v-oleji/...
Dakujem.
Nieco bez deka neexistuje?
Su tam same E...
Nasiel som jeden, kde namiesto deka idu horcicne semienka, skusim aj ten.
Ved si sprav svoj nalev, ako na zmojemske uhorky. Voda, sol, cukor, ocot, horc.semienko, cele cierne korenie, nove korenie, bobkovy list. Ja tak zavaram posledne tri roky a vsetko ok
Nálev robím sama - ale bez oleja. Sparím papriku v náleve a potom sterilizujem pár minút, aby chytilo viečka. Nikdy sa mi nepokazila a je výborná. Stále ju skonzumujeme z kyslých zaváranín ako prvú.
Presne tento isty som nasiel. Skusim podla neho. Dik.
Odskusane. Je super. Dakujem.
Tak to ma veľmi teší