Kuchyňa a vybavenie

Otázka pre @arasidka

afataga - fotkaafataga, 26. mája 2012

Nedavno som tu dala diskusiu o dietnej panvici a ty si mi napisala, ze ste uz na nej vselico porobili, ja som zatial skusala iba zemiaky, aby som sa s nou naucila, ale prvy krat mi prihoreli a vnutri boli surove a druhy krat sa urobili, ale trvalo to asi 40 min. Prosim Ta o zopar rad, ako s nou narabat, ci podliat a kolko asi, maso som sa zatial neodvazila, mam varnu dosku, ktora ma 10 urovni teploty, robila som na 3-ke, neviem, ci to nebolo malo. Tebe kolko trva kym sa urobia aj zemiaky s masom? Hladala som na nete, ale nic som nenasla, tak ak budes taka dobra a trochu mi poradis, budem rada.
Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
A ja by som zas rada vedela, ako taká panvica vypadá, ja mám len takú obyčajnú, akože diétnu, v strede má vyvýšeninu s dierkami, takže je lepšie dať ju na platňu ako na priamy plameň (plyn.horák).
arasidka
Afataga, zdravím ťa, práve teraz, v tejto chvíli som si našla tvoju otázku. Práve dnes som chcela na tejto panvici pripraviť kuracie stehienka,ale manžel ma predbehol a stihol ich upraviť na plechu v trúbe.
Pýtaš sa konkrétne na zemiaky, tak ťa asi sklamem, lebo to je to jediné, čo som na panvici nerobila. Najviac ju používame na prípravu mäsa. Vždy jemne podlejem olejom, ale v malom množstve, pretože ak tam uložím mäsko, ktoré je pripravené k upečeniu, je už aj nasolené a pod pokrievkou veľmi rýchlo pustí dostatok šťavy. A teraz si mi dala červíčka do hlavy. Aaby som to vyskúšala aj ja, tento týždeň skúsim na tejto panvici pripraviť aj opečené zemiaky , a predstavujem si to tak,že počas pečenia zemiakov, ktorým dám ako základ trošku oleja a posolím ich, pred finále na niekoľko minút priložím jemné plátky údenej slaninky. A dám ti vedieť, ako to dopadlo.
arasidka
Afatage, ešte som sa vrátila k tejto téme. Po odpísaní môjho príspevku som hodila reč o danej téme s mojím manželom . Tak mi povedal, že skúšal zeleninu robiť podľa návodu, ale tiež sa mu pripiekla. Podľa návodu tam pridal máličko oleja, ale nestačilo to. Tak mi nezostáva nič iné, len to skúsiť sama, pretože v návode píšu, že zeleninka si zachová farbu a tvrdosť akurát. Ja to skúsim bez návodu, pri dusení ju trošku podlejem i vodou. Nuž čo, budem experimentovať a dám ti vedieť, ako to dopadlo.
afataga
dakujem @arasidka , ja som tu panvicu kupila cez zlavovy server a bola bez navodu, povedala som si, ze prve skusim zemiaky, ze na niecom sa to musim naucit, ale asi s masom bude mensi problem, tie zemiaky som musela trosku podliat, na druhy pokus boli dobre ale nie opecene, tak asi treba podliat trochu aj zeleninu, ale tiez asi ako ktoru, niektora ma viac vody v sebe ako paradajka, niektora malo ako mrkva, tak asi len skusat, ak sa nieco prides, budem rada, ak to sem hodis, este raz vdaka
lipka
Ja som piekla zemiaky, ale v supke bez nicoho, len ich bolo treba otocit.
Vysledok bol pecene zemiaky ako z pahreby.
afataga
@lipka to si piekla cele ci pokrajane? uplne nasucho? sporak si mala asi na akom stupni? ja mam stupnicu od 1 do 10 a kolko to trvalo? dakujem